Šta je novo?

Nocna mora!!!!

Monah 0007

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2005
Poena
620
Imao sam Cooler master dream i resio da kupim Masterov Ultra dream. Tako sam i uradio i krenuo da montiram. Sve je bilo naizgled ok dok nisam video da ne mogu da ubacim napajanje od ploce zbog velicine kulera koji sam vec bio montirao. Shvatio sam da moram da ga skinem i prvo ubacim napajanje pa onda cooler, e tu nastaje KOSMAR. Nakon odvrtanja srafova pokusao sam polako da izdignem cooler i ISCUPAO procesor iz lezista zajedno sa coolerom jer je pasta koju sam dobio uz njega u spricu i koju sam celu istrosio zapekla kao super lepak. Poluga koja zatvara leziste nije se ni pomerila, jednostavno iscupano. Trebalo mi je 15 min da odvojim procesor od coolera i da ponovo krenem da montiram. Sledeci bedak je bio da su mi sva 4 srafa od coolera prilikom srafljenja pukla na sredini( pazite sva 4 komada). Zatim posle toga leziste za cooler nije htelo da legne kao da je ukleto. Za srafove sam uzeo male crne koje sam isto dobio uz cooler ali koji su za 4 mm manji od onih sto su pukli. I posle svega toga nekako sam uspeo a montiranje je ukupno trajalo 4h. Ali tu nije kraj jer sutradan u toku nekog rada na racunaru cooler je samo stao. Pokusao sam par puta da upalim i ugasim komp ali on nije hteo da se vrti. Zatim sam uzeo stari i samo ustekao napajanje u plocu da vidi da li je do ploce ali taj stari se zavrteo normalno. Kada sam vratio napajanje od novog posle treceg puta on je proradio. E tu je kraj. Da li zbog ovog prestanka rada ja mogu da ga reklamiram i dobijem novi, jer ako ce ovaj samo na servis onda me mrzi da ga skidam. :smash:

Ako ti se to desilo samo jednom, tesko da ces dobiti reklamaciju, osim ako ne naidjes na neku ultra super finu tehnicku sluzbu firme...

Naravno da mozes da ga reklamiras, ali ne znam da li ce ti uvaziti reklamaciju :)

Nikad ne znas dok ne probas...

Neko mi je rekao da je to moguce ako oslabi napon u elektricnoj mrezi. To se uklapa zato sto kada sam pritisnuo dugme za paljenje racunara kuler se blago pomerio tj zaljuljao kao da nema dovoljno snage tj kao kada se kazaljka na satu mrdne usled istrosene baterije. Usput jel dovoljno paste ako mi je premazana povrsina kulera i procesora toliko da se njihov sloj ne vidi. Po nekoj logici ako bih ja stavio i 1 kg paste sav visak bi izasao sa strane. Ovaj tanak sloj mi je ostao nakon prvog skidanja kulera.

Monah 0007 je napisao(la):
Neko mi je rekao da je to moguce ako oslabi napon u elektricnoj mrezi. To se uklapa zato sto kada sam pritisnuo dugme za paljenje racunara kuler se blago pomerio tj zaljuljao kao da nema dovoljno snage tj kao kada se kazaljka na satu mrdne usled istrosene baterije. Usput jel dovoljno paste ako mi je premazana povrsina kulera i procesora toliko da se njihov sloj ne vidi. Po nekoj logici ako bih ja stavio i 1 kg paste sav visak bi izasao sa strane. Ovaj tanak sloj mi je ostao nakon prvog skidanja kulera.

Zakaci kuler preko adaptera direktno na neki slobodan molex od napajanja.
Verovatno ploca ne daje dovoljno snage na konektoru za CPU kuler.

A sto se srafova tice: KAKO si uspeo da polomis srafove i da ti procesor ostane citav ?? :d :d

Mislim da si se zeznuo u pocetku, jer je po meni i jos par prijatelja obican vortex bolji od ultra...

Ne znam ni sam kako je procesor ostao citav, valjda zato sto je to INTEL. A srafovi su popucali eto samo tako. Da li je dovoljno paste ono sto je ostalo na procesoru i kuleru posle lomatanja?

Monah 0007 je napisao(la):
Ne znam ni sam kako je procesor ostao citav, valjda zato sto je to INTEL. A srafovi su popucali eto samo tako. Da li je dovoljno paste ono sto je ostalo na procesoru i kuleru posle lomatanja?

Pa ako si stavio celu tubu paste imas i za izvoz :D
Sad ozbiljno, dovoljno je da ti je procesor premazan tankim slojem paste koju izravnas parcetom kartona, vizitkarta npr. mada mozes da namazes i na kuler, ali bitno je da ne stavis previse paste jer ne dobijas nista osim mozda umazanog procesora i verovatno prstiju ;)
Za srafove svaka cast ja sam isti kuler skinuo bar desetak puta i nisam uspeo da ih polomim...

O, hvala, hvala! Ali stvarno se nisam trudio da ih polomim. Valjda ce oni mali crni srafovi sto idu uz njega izdrzati da ga nose? A pastu jesam izvozio samo po prstima, stolu i majici.

Vrh Dno