Šta je novo?

No video input / Check video cable

nestolex

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen7 5800X3D + LC Power CC-120
Matična ploča
ASUS TUF B550 Gaming - Plus
RAM
2x16Gb Kingston HyperX 3200Mhz CL16 DDR4
GPU
AMD Radeon Dual RX 6700XT, 12Gb, 192bit
Storage
V-Nand SSD M.2 970 Evo Plus 3.0 250Gb + SSD M.2 Adata Legend 1Tb 1200TBW 4.0 + WD Blue 1Tb + WD Blue 1Tb
Zvuk
SONICGEAR SPACE 3 Maroon 2.1 Bluetooth
PSU
FSP Hammer 600W
Kućište
CoolerMaster MB-511
Monitor
GIGABYTE 32" VA G32QC A-EK, 165Hz, 2560x1440
Miš & tastatura
Miš - Logitech G402 Hyperion Fury + Tastatura - MS Gaming ELITE C330
Ostale periferije
Podrum vina
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Active
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Problem:

Uzmem od drugara neki stari komp da mu odradim reinstalaciju OS. Pošto je imao samo 512mb RAM-a i WinXP, ubacio sam 2 x 512 DDR2 i instalirao Win7. Matična je Asus P5VDC-X

http://www.asus.com/Motherboards/P5VDCX/

a grafička HD4650 512mb DDR2 64-bit

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=309&pid=272&psn=&lid=1&leg=0

U specifikaciji za matičnu ploču stoji da podržava i DDR i DDR2 ram memoriju, max 2Gb. Kao što sam rekao, krenem instalaciju Win7 32bit (sa 2x512 ddr2) i sve prođe u najboljem redu. Inastaliram OS, programe, drajvere...sve po protokolu. Pozovem ortaka da dođe po komp i tu dok smo pričali, ja rešim da izvadim te dve memorije od po 512mb i da ubacim 2 od po 1Gb, takođe DDR2 (jer ipak koči sedmica na 1gb rama).

Ugasim komp, izvadim memoriju, ubacim drugu....Start....CVRC!
Komp se upali, krene da radi, čuje se i onaj tipičan zvuk BEEP...ali na monitoru nema slike!!! No Video Input!

Prebacim sa VGA na DVI...opet isto...No Video Input.
Ubacim drugu grafičku...No Video Input.

Matična podržava i AGP...izvadim ovu PCiE, stavim AGP (sličnih karakteristika)...No Video Input!!!
Ubacim obe grafe...opet isto.
Kada isključim kabal sa grafičke, napiše: Check Video Cable.
Promenim komp...eto slike.
Priključim treći komp, neki iz praistorije...Slika je tu!
Vratim taj njegov...No Video Input!

Da se ubiješ :wall: :wall: :wall:

Na kraju sam ga rastavio u delove, očistio, podmazao, povezao, sklopio...uključio i opet ne daje sliku :wall:

Šta je u pitanju i da li je neko imao sličan problem?
Da li je riknula ploča, možda procesor...voleo bih da čujem neki savet koji bi bio od pomoći

Hvala unapred!

I nije mi Đavo dao mira, te sam pre 10 minuta ustao jer sam se setio nečega što mi je moja baka govorila još dok sam bio mali.

Govorila mi je:
Sine moj, ako ikada imaš problema da startuješ komp (kao što sam imao večeras)....proveri memoriju koju si stavio! Neke matične ploče ne podržavaju memoriju koja ima čipove samo sa jedne strane!

I ja lepo ustanem, pogledam tih 2x1Gb ddr2 što sam stavio...kad ono obe sa čipovima samo sa jedne strane. Zamenim ih, stavim ddr2 dual channel....i upalim komp bez problema!

Bako...hvala ti!

:) :) :)

PS:
onda ova tema može da se prebaci temu za RAM Memorije ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno