- Učlanjen(a)
- 02.11.2007
- Poena
- 259
Slazem se da zakon nije bas dobro napisan kao i ostalih 98% zakona u nasem ustavu, ali eto ako vec postoji treba i da se postuje. U Kanadi(QC provincija) nemas pravo nigde da pusis,a ako zelis onda 5 metara od zgrade i purnjaj na ulici.Prvo, dajem ruku da ovaj nas zakon nije kao u svim normalnim zemljama jer normalne zemlje ne donose ovakve skaradne zakone. Kakav nam je to zakon gde stoji nabrajanje i na kraju i "dr.", zakon bre mora da bude explicitan do detalja a ne ovakav busan. Stvarno ne znam sto nisu mogli da nabroje sve na sta se odnosi, to sigurno nema u tim drugim zemljama koje pominjes ti. Da ceo zakon nije jedna velika rupa mogo bi mirne duse da kazem da je pun rupa a ovako...
Nemam ja nista protiv poente zakona ali dajte to malo konkretnije. Vidis da ni inspektori ne razumeju a kamo li mi koji treba da ga postujemo.
A to da smo banana drzava to je tacno, i tih 85% su sigurno pusaci (kao i ja) koji ce da se bune kakav god da je zakon jer njih ugrozava, nepusacima je svejedno jer oni nista ne dobijaju ovim zakonom. Zapravo ni mi pusaci nista ne gubimo, gde sam pusio ranije pusim i sad, na radnom mestu nisam, u javnim ustanovama nisam, a nisam ni u ostalim objetima koji se pominju u zakonu, to je jednostavno stvar kulture.
Oni ne razumeju jer su pali s`marsa, navikli na komunizam i da je sve dozvoljeno.
Jednostavno njih bre boli uvce, opusteno sebi dizu plate i ma idi bre... To nema nigde osim mozda Moldavija,Albanija i tako dalje...