Šta je novo?

No name p2p ip kamera problem

milosvosti

Poštovan
Učlanjen(a)
15.12.2014
Poena
70
Kupio sam h.264 p2p pt ip kameru. Povezao na ruter koji joj je dodelio 192.168.2.44 adresu. Kada uz pomoc aplikacije na telefonu koju sam skinuo sa marketa p2p ip skeniram qr kod dobijem na androidu sliku u lanu ali preko neta kaze da kamera nije dostupna. Problem je kada pokusam da joj pristupim u lanu preko explorera i pomenute ip adrese, neradi. Alatka za pretragu kamere u lokalnoj mrezi koji sam dobio na cd uz kameru ne detektuje kameru u okruzenju. Po portu 81 koji stoji u uputstvu takodje nemoguce pristupiti iz lokalnog okruzenja. Probao sam nekoliko portova rtsp i slicne takodje neradi. Koristio sam neke alatke poput ip skenera i on kaze da nema otvorenih portova na toj ip adresi. Jel neko ima iskustva sa tim no name p2p ip kamerama?

Ako je P2P kamera, ne moraju portovi da budu uopste otvoreni...
Ali svejedno, probaj u ruteru [sta vec koristis], da toj ip adresi das DMZ i tako je u kompletu otvoris ka net-u..
A za sve ostalo, nedostaje ti puno detalja.
pozz

Vec sam to uradio. Mikrotik je upitanju. Problem je sto nemogu da pridjem kameri preko ie ili nekog drugog prerazivaca po njegovoj ip adresi i sto nemogu da joj pridjem sa wana. Probacu sa firewallom jos da se igram

Active X si podesio u security settings da "zatrazi" instalaciju/aktivaciju, nepoznatih izvora?

Instalirao sam ga ali nisam podesava. Probacu pa javljam

Nekapiram te 2p2 h.264 kamere. Po svoj logici morao bi da joj pridjem po ip adresi i mozda portu. Uspeo sam da skinem novi softver za ps i on sam nadje kameru i ona radi. Al po ip adresi nema sanse da joj pridjem. Vidim pod mikrotikom da 192.168.2.44 koji je dobila po dhcp u koristi neka tri porta 5054 7242 i jos neki ka dproban i preko njih da pridjem opet nista. U upustvu vidim da je port 81 al neradi. Jedinobmozda neki konflikt portova ili iz nekog razloga mikrotik blokira taj port. Mada nije mi za verovato tim upustvima koja dobijam od kineza imao sam slucajeva da su podesavanja totalno razlicita od onoga sto pise.

Spoji je na neki standardan ruter i onda vidi sta se i kako desava...
Ovako imas previse nepoznatih...

Nazad
Vrh Dno