Okej pad na planetu, biram da li da idem free roam totalno ili da imam "objectives", naravno biram to da bih imao smernicu posto sam izbegavao generalno klipove i streamove sto se tice mehanike vec samo vizuelno da pogledam o cemu je rec. Malo cudan inventory na prvi pogled ali se naviknes vremenom. Opravka, skupljanje materijala, skeniranje da bi nasli iste. Life support, zastita od svakojakih kisa i sl isto totalno okej mehanika. U principu za ukupno (samo) 5 sati do sada, gde sam prvih 60 minuta pokusavao da popravim brod delovalo je veeoma zanimljivo.
Moze da se imenuje planeta i vrsta zivotinja koje se nadju. E sad postoje neke stvari koje su mi malo iritantne. Koliko sam video na svakoj planeti/mesecu "Outpost" gde se nalazi random lik i koji nudi nesto za prodaju/kupovinu su u principu istog modela, nema uopste audio dijaloga sto je meni minus. U prvih sat vremena sam bio u neizvesnosti, sta uraditi i kako, naravno i sada imam aj da ih zovem "questove", medjutim vec se svodi sve na putuj tamo/vamo. Mislim da je ovo jedan od klasicnih naslova koji je imao potencijala ali ga nisu iskoristili developeri. Letenje nad planetom je okej ali normalno ne mogu da se zapaze sitni detalji dole, recimo nadao sam se letenju blizu povrsine i da mogu da primetim stado/krdo nekih zivotinja po prvi put, medjutim postoji limit do koje visine mozes da se pustis i tu se ne generise AI ni materijali bez obzira na skeniranje i potragom istih. Akcija je blago receno casual uradjeno, jure te i napadaju jednim istim nacinom, moras da ih pobijes ili pobegnes, nema hrane i sl za sada, samo se materijali dobijaju kojima se dopunjuje life support i zastita, isto kao i taj laserski pistolj s obzirom da ima potrosnju pored pregrevanja.
Nisam naisao za sada da li moze da se upgrade brod generalno ili je to sto imamo to to, van atmosfere sam leteo izuzetno malo, isti fazon, pucanje u asteroide da se dobijaju minerali i njima dopunjujete gorivo za hyper pogon. Postoji presretanje signala, opcije da se oni ispitaju ili prate questovi. Ne kapiram jednu stvar, ok nadjem novu planetu, sletim, prikupim nesto materijala ako je potrebno, mozda joj dam ime, zasto bih imao razloga da se ikad vratim ? Ne moze da se ostavi "vizuelni" trag na nekoj planeti da drugi igrac to uoci, jedina je razlika da li ce pisati "undiscovered" ili je vec imenovana pri uocavanju planete.
Sve u svemu deluje mi totalno casual i daleko od najavljivanog, mozda cu kroz par 10-ine sati ako ih odigram i da promenim misljenje, ovako osrednji naslov, mozda 30e realno vredan. Kazu da je cilj da se dodje do sredista, imacu to kao cilj na umu, ako skupim 50-ak sati po meni je to opravdana kupovina jer uvek cenim 100din po satu, posto bih toliko platio recimo u igraonici, dok ovako mogu kad se setim da je startujem, jos bitnije od kuce

Ovaj bug mi je skratio jedno pola sata, usao sam u pecinu i isao jedno 20 minuta kroz nje, nema kraja kad ono naletim na neke zidove i prodjem kroz njih, provalim da je mineral van pecine pa prekinem uzaludno hodanje kroz istu.

Ovo je otprilike okruzenje gde sam ja dobio pocetak, toksicna kisa :banana:
Ovo malo snimio sa konzole direktno za ovde
[YOUTUBE]Z-gr9P14KpQ[/YOUTUBE]