Šta je novo?

No Man's Sky

DieH@rd

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
495
Za one koji se brinu o No Man's Sky framerate-u na PS4-u, nema frke. It's smooth 60fps.

A inace, procurele retail kopije u sebi imaju bas stari build igre. Evo novina koje ce biti u day1 patch-u.
http://www.no-mans-sky.com/2016/08/update-1-03/

Wow, maltene totalno nova igra. Upgradeoveli i rebalansirali su zilion stvari.

Evo ja sam do danas bukvalno bio medju retkima koji se nije primio na taj NMS hype. Sad tih 60FPS i ovaj info o finalnoj verziji totalno menjaju stvar.

Ali to onda znači i da će reviewovi kasniti, zar ne?

Dev tim nikom nije dao rane kopije igre bas zbog ovog patcha, znali su da ce izmene biti velike. Reviewovi ce kasniti isto kao i za Doom, al ako je igra dobra, word of mouth ce obezbediti dobru pocetnu prodaju igre [mada mislim da je hype vec prevelik, prodace se svakako dobro].

Neki lik je radio stream bez obzira na NDA pre 2-3 dana, razocaran sam teksturama, render distancom. Nisam jedan od onih koji se zali na grafiku ali mi je ono izgledalo dosta jadno, a finalna verzija na PS4 (ne kazem da je PC bolja). Totalno kvari uzitak. E sad kontam veci broj igraca ce biti u NMS na konzoli, bar se nadam pa bih tu uzeo igru bez obzira na nedostatke koje ima. Ja sam zaobisao igru u sirokom luku do pre tih 2-3 dana i onda se zainteresovao malo, cak nasao stari SK slucajno gde procitao clanak iz 2014-e o najavi haha.

Sve u svemu, da postoji sansa da se "upeca" drugi igrac kupio bih je bez razmisljanja, ovako mislim da ce postati monotono, jer istrazivanje cele planete nema nekog prevelikog smisla kada se u tom krugu oko sletanja u principu vidi sve sto je potrebno.

Generalno mislim da je igra "prazna", al ajde videcemo.

Dev tim nikom nije dao rane kopije igre bas zbog ovog patcha, znali su da ce izmene biti velike. Reviewovi ce kasniti isto kao i za Doom, al ako je igra dobra, word of mouth ce obezbediti dobru pocetnu prodaju igre [mada mislim da je hype vec prevelik, prodace se svakako dobro].

Hm, u petak predvece je stigao "review kod" i za PC i za PS4 na community gde radim tu i tamo, samo su bacili NDA verujem.

Poslednja izmena:
Zanimljivo da sam ja kompletno ravnodušan prema ovom naslovu. Video par prezentacija i ne vidim nista zanimljivo za moj ukus. Zanima me kako ce je gejmeri dočekati posle par nedelja igranja.

Sent from my D6603

Neki lik je radio stream bez obzira na NDA pre 2-3 dana, razocaran sam teksturama, render distancom.

Znaci nije imao patch koji danas izlazi. Taj patch duplira LOD distance i pojacava texture/kvalitet senki/gustinu flore i faune.

Eto nama Neo-a sigurno pre izlaska The Last Guardian-a. :)

edit - GAF impresije od strane usera koji je odigrao No Mans Sky sa novim patchom:

Early impressions:
- Game is absolutely astonishing, haters like the troll guy on that other thread need to get used to the taste of feathers.
- Pre patch was around 30-40fps I think. Post patch is 60. Game is butter.
- Ship scanning is great.
- More ships come in to dock at stations, more frequently than pre-patch.
- Pop in whilst cruising a planet is DRASTICALLY reduced from pre-patch. It's still there but minimal. Game looks amazing.
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=212838012&postcount=658

Poslednja izmena:
Ahahahahha famozni 1.03 patch koji donosi 60FPS - https://youtu.be/HJGT2jp2N1A

Igra radi između 14FPS i 30FPS na PS4. Dobro pa se nisam primio na ovaj 1.03 hype :D.

Ne verujte bre tim hipicima što objavljuju kao neke insajderske informacije po stranim forumima. Tako je za Darksiders II Remaster svaki jbni reviewer napisao da je igra sjajno ispolirana i radi u zakucanih 60FPS na PS4.

Igre na konzolama u 14 fps, a mi se ložimo :D

LAŽU NAROD!

Dajte Neo da dižemo to na 30.

Poslednja izmena:
Post patch is 60. Game is butter.

@DieH@rd

Mogao si bar da pustis taj video koji si okacio gore, pa jos se tu videlo da ovo veze nema sa 60fps :)

Ovo samo 3 dana kasni na pc? Odlicno.

Imam ja teoriju i oko cene. Prvo je trebala biti 29$ ako se ne varam, pa su digli na 59$. Verovatno pošto su ukrali taj algoritam za proceduralno generisanje i oni vlasnici ih uhvatili na delu, onda je pala neka nagodba ... :D (btw za*ebavam se)

*****. :D

Mada makar radi odlicno u 30fps. Taj low fps glitch je redak, i lako se moze zaobici.

Mislis, izbegavas da letis oko novootkrivenih planeta i fps je rock solid :) ?

[YOUTUBE]2NMryPiJCms[/YOUTUBE]

Ako ovo sranjce od grafike ne radi ni u 30fps reci cu krajnja smotanost developera.. ma dajte ova grafika da ne moze ni u 30fps da se vrti a kako jedan U4 izgleda

Cak i sa 1.03 ima jedan gadan graficki bug vezan za lod i generisanje terena. Pojavi se mesh preko tekstura planete na sekund koji je jako vidljiv i bas kvari utisak. Ne znam da li se pojavljuje redovno ali sam snimio nekoliko puta taj bag na razlicitim 1.03 streamovima na tjubu.

Osim toga grafika je sasvim okej za igru koja sve na ekranu proceduralno generise. Mnogo toga se desava, sto nije tipicno za igre koje koriste proc gen obilato. Zivuljke su jako fino odradjene. Ocekivao sam jednu animaciju kretanja i napada i totalno odsustvo bilo kakve reakcije na igraca. Na srecu, to nije slucaj. Nije bas da imaju neki AI, ali se fino ponasaju, koliko mogu kao deo nekakve formule. Cenim da je problem sa performansama do snage CPU unutar PS4. Ocekujem da No Man's Sky za PC bude veoma CPU zahtevna igra.

Ako postoji, a postoji vid multiplayer interakcije, indirektno doduse, kontam da bez obzira na performanse i probleme bice bolje da se kupi na konzoli zbog veceg broja igraca, pisano pravilo do sada. A kad izadje Neo bas me zanima sta ce da fiksaju sa ovom igrom.

Tesko da ce Neo da pomogne ovoj igri, ukoliko su problemi vezan za snagu CPU. Posto ce Neo zadrzati manje vise ista jezgra, samo klokovana nekih 30% vise sto ipak nije dovoljno za igre koje se oslanjaju na CPU.

Još nijedna reč o igri, samo frame rate...

Inače, mislim da se stepen kolektivnog hejta svega na planeti bliži maksimumu. Ne može mnogo dalje.

Izlazak igara bi trebalo da bude u najmanju ruku lepo i opušteno iskustvo, pa ko šta voli, a to se pretvorilo u hajku na developere i kao da je konstantno neko ratno stanje.

Izlazak igara je stresna stvar danas :D.

Pritom bez trunke respekta za one koji to prave. Bukvalno svaki član svakog foruma kao da je najnapredniji game developer na svetu.

Razapinju čoveka, a igra još nije ni izašla. Nebitno šta ja mislim o samoj igri, ali tačno se vidi taj tabloidni mentalitet koji je zavladao u svim medijima.

Sad se prenelo i na ljude, očekuju to, a i sami se tako ponašaju.

Kao da se samo čeka da baš ti presudiš nečemu na svojoj tastaturi.

I to kroz frame rate testove. Umesto da edukuju ljude i pokušaju da objasne pravu vrednost igara kroz priču o suštini .

Kao masa sa vilama i bakljama se ponaša ceo svet.

Ništa ovo nije bolje od onih koji kreiraju članke o starletama npr.

Isti pristup, mi smo napisali, nebitno je šta ko misli, ali udrite samo po komentarima i sa hejtom, samo klikćite.

I jebali vas sve (ne vas, drugovi moji sa bencha) :D frame rate, image quality i rezolucija zajedno.

Poslednja izmena:
Nema sta o igri da se prica jer igre nema :D Salim se naravno. U pitanju je miks istrazivanja i prezivljavanja, sa snaznim naglaskom na prezivljavanje. Znaci kao Starbound samo u full 3d. Ides sa planete na planetu, skupljas minerale, elemente, nekakve misije radis, otkljucavas ovo, ono, kraftujes i tako u krug jer nekog konkretnog cilja i nema. Pritom su sanse da sretnes nekoga usput mizerne, cak i da ste na istom mestu moze se desiti da vam satovi nisu uskladjeni sto znaci da necete biti u istoj instanci. Do sada niko nikoga nije sreo u igri.

Edit: Ima jedna jako bitna tehnikalija koja je jos gora od sub 20 padova frejmrejta. FOV, ekstremeno je nizak na PS4. U kombinaciji sa drecavim bojama, varirajucim frejmrejtom koji ide ispod 20 taj nizak FOV moze dovesti do mucnine. Nije sala, ako ste osetljivi (kao Risbo) vodite racuna o tome. Ne bi ja igru probao u VR modu, nisam toliko hrabar.

Edit2: Ako pitas nekog ko aktivno igra a ne gleda strimove kao ja, onda ces da se nacekas posto je retko ko spreman da iskesira 50-60 evra za No Man's Sky.

Poslednja izmena:
Ivan[emoji768 je napisao(la):
;4749249]
I jebali vas sve (ne vas, drugovi moji sa bencha) :D frame rate, image quality i rezolucija zajedno.

Niko (ok, skoro niko :)) ne bi hejtovao da nije bilo trejlera/preview-ova igranih na pc-u sa ds4 u 60fps. Od starta kažeš - ps4 verzija ide u 30 i nema problema :).
Na stranu te stvari, meni ovo i dalje izgleda zanimljivo, ali mi se ne placa puna cena.
Citao sam sinoc metacritic user reviewove...e ono je hejtovanje/trolovanje :D

Meni i ne izgleda preterano zanimljivo , iako bi mogla da mi se svidi atmosferična igra tog tipa, a i nema ih.

Više sam pričao generalno, za ovo ćemo videti.

Uzeo sinoc, za sada ok. Mada mi deluje da se ponavlja iznova i iznova. Danas cu da opletem par sati pa javim utiske.

Stvarno, dajte neku rec o igri, opsesija benchmarkovaca frejmrejtom se prelila i na konzolni forum. :)

Mada mislim da ce biti patch za NEO pa na kraju i mozda dobijemo tih 60fps. :)

I ako ne bude 60fps,šta onda? ☺️
igra je teška samo 3.4gb...zanimljivo.

Sent from my D6603

Zato sto se sve proceduralno generise matematickim formulama.

Okej pad na planetu, biram da li da idem free roam totalno ili da imam "objectives", naravno biram to da bih imao smernicu posto sam izbegavao generalno klipove i streamove sto se tice mehanike vec samo vizuelno da pogledam o cemu je rec. Malo cudan inventory na prvi pogled ali se naviknes vremenom. Opravka, skupljanje materijala, skeniranje da bi nasli iste. Life support, zastita od svakojakih kisa i sl isto totalno okej mehanika. U principu za ukupno (samo) 5 sati do sada, gde sam prvih 60 minuta pokusavao da popravim brod delovalo je veeoma zanimljivo.

Moze da se imenuje planeta i vrsta zivotinja koje se nadju. E sad postoje neke stvari koje su mi malo iritantne. Koliko sam video na svakoj planeti/mesecu "Outpost" gde se nalazi random lik i koji nudi nesto za prodaju/kupovinu su u principu istog modela, nema uopste audio dijaloga sto je meni minus. U prvih sat vremena sam bio u neizvesnosti, sta uraditi i kako, naravno i sada imam aj da ih zovem "questove", medjutim vec se svodi sve na putuj tamo/vamo. Mislim da je ovo jedan od klasicnih naslova koji je imao potencijala ali ga nisu iskoristili developeri. Letenje nad planetom je okej ali normalno ne mogu da se zapaze sitni detalji dole, recimo nadao sam se letenju blizu povrsine i da mogu da primetim stado/krdo nekih zivotinja po prvi put, medjutim postoji limit do koje visine mozes da se pustis i tu se ne generise AI ni materijali bez obzira na skeniranje i potragom istih. Akcija je blago receno casual uradjeno, jure te i napadaju jednim istim nacinom, moras da ih pobijes ili pobegnes, nema hrane i sl za sada, samo se materijali dobijaju kojima se dopunjuje life support i zastita, isto kao i taj laserski pistolj s obzirom da ima potrosnju pored pregrevanja.

Nisam naisao za sada da li moze da se upgrade brod generalno ili je to sto imamo to to, van atmosfere sam leteo izuzetno malo, isti fazon, pucanje u asteroide da se dobijaju minerali i njima dopunjujete gorivo za hyper pogon. Postoji presretanje signala, opcije da se oni ispitaju ili prate questovi. Ne kapiram jednu stvar, ok nadjem novu planetu, sletim, prikupim nesto materijala ako je potrebno, mozda joj dam ime, zasto bih imao razloga da se ikad vratim ? Ne moze da se ostavi "vizuelni" trag na nekoj planeti da drugi igrac to uoci, jedina je razlika da li ce pisati "undiscovered" ili je vec imenovana pri uocavanju planete.

Sve u svemu deluje mi totalno casual i daleko od najavljivanog, mozda cu kroz par 10-ine sati ako ih odigram i da promenim misljenje, ovako osrednji naslov, mozda 30e realno vredan. Kazu da je cilj da se dodje do sredista, imacu to kao cilj na umu, ako skupim 50-ak sati po meni je to opravdana kupovina jer uvek cenim 100din po satu, posto bih toliko platio recimo u igraonici, dok ovako mogu kad se setim da je startujem, jos bitnije od kuce :)

CpfcWYHWAAA_TY-.jpg
Ovaj bug mi je skratio jedno pola sata, usao sam u pecinu i isao jedno 20 minuta kroz nje, nema kraja kad ono naletim na neke zidove i prodjem kroz njih, provalim da je mineral van pecine pa prekinem uzaludno hodanje kroz istu.

CpfdBMoWEAAS-8A.jpg
Ovo je otprilike okruzenje gde sam ja dobio pocetak, toksicna kisa :banana:

Ovo malo snimio sa konzole direktno za ovde
[YOUTUBE]Z-gr9P14KpQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
72 sata po igri? Što si skroman :D

Sent from my Nexus 6P

Nebitno šta ja mislim o samoj igri, ali tačno se vidi taj tabloidni mentalitet koji je zavladao u svim medijima.

Ništa ovo nije bolje od onih koji kreiraju članke o starletama npr.

Isti pristup, mi smo napisali, nebitno je šta ko misli, ali udrite samo po komentarima i sa hejtom, samo klikćite.

Čovek počeo da igra igricu No Man's Sky, nećete verovati šta se zatim dogodilo (VIDEO) :D

Nazad
Vrh Dno