Šta je novo?

No internet access

Darian

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2011
Poena
154
Pozdrav! Imam jedan problem koji me muci vec ceo dan i polako pocinjem da gubim zivce. Naime, kupio sam novi lap top - Asus x55a i posto nemam jos nisam pokrio kucu wireless konekcijom, odlucio sam da povezem zicno lap top sa ruterom. I tu onda nastaje problem: lap top prepozna da je kabl ukljucen, ali kada dodje do procesa identifikacije mreze,tu se zaglavi. Znate ono,kad otvorite Network and Sharing Center pa kad se pojave one tri slicice, e u onoj drugoj je problem. Vidim da pise Identifying network jedno 2-3 minuta i onda napise Unidentifyied network i pojavi se crveni X izmedju druge i trece ikonice, sto znaci da nema Internet konekcije. Znaci nema sta nisam probao, updateovao sam driver, probao sa sva tri tipa mreze(javna,kuca i posao), cak sam pronasao na netu da treba u procesima ugasiti Mcafee,jer on zna da pravi probleme,ali posto je lap top novi i nema nikakvog prateceg softwarea,to nije. Jedino sto jos nisam probao jeste instaliranje ipv6 i ipv4 internet protokola,a to sam nasao da je neki klinac okacio na YT. To nikad nisam radio i ne zelim u to da se upustam pre nego sto se informisem. Molim Vas za pomoc sto pre,hvala unapred!

Ti protokoli su vec instalirani, mozes jedino da ih reinstaliras, ali s obzirom na to da je sistem svez, ne bi nista dobio. Jesi li instalirao prave drajvere za mrezu, ili si racunar kupio preinstaliran? Proveri drajvere, ako nije do njih, pokusaj da stavis fiksnu IP adresu.

Hvala na savetima, ali problem je vec resen, posto sam ovaj problem izneo na mnogo foruma. Jedan covek mi je predlozio da jednostavno iskljucim pa zatim posle kratkog vremena ukljucim modem pa onda da ga povezem sa lap topom. I to se ispostavilo kao najbolje resenje, veza je proradila. Moze li neko da mi objasni sustinu ovog problema? Sta je uzrok njegove pojave? Greska u komunikaciji izmedju mog modema i servera? Mnogo se interesujem za ovu sferu,posto bih studirao telekomunikacije :D

Pa ako ti je prethodno bio povezan modem sa nekim drugim kompjuterom ili ruterom, onda su oni imali potrebne parametre za koriscenje modema, tako da kad si ukljucio nov kompjuter na modem, tj. prikljucio laptop, on nije imao potrebne parametre dok nisi restartovao modem.

Vrh Dno