Šta je novo?

No Hard disc detected?

Urnebes

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2009
Poena
309
Naime,imam 3 HD i na sva tri instaliran OS.Sva 3 Seagate Baraccuda-160,750 i 1TB. Na sva 3 OS prilikom podizanja windowsa mi pokazuje prilikom inspekcije da nije detektovam HDD.Ovaj od 750 GB je iz serije sa bad firmware pa sam mislio da je zbog toga ali posle instaliranja na ostala dva pokazuje isto.Gde gresim ima li neko ideju? Pstoji li neka opasnost u tom smislu> Mogu li nekako to da ispravim da detektuje HD-ove bez reinstal OS?
Ima li neko iskustva sa ovim problemom i resenjem kao i poseldicama?
Zahvalan na odgovorima i sugestijama.

Da nije mozda u biosu ukljucen AHCI mode ?

Inace pise se detected a ne detekted.:p

Naime,imam 3 HD i na sva tri instaliran OS.Sva 3 Seagate Baraccuda-160,750 i 1TB. Na sva 3 OS prilikom podizanja windowsa mi pokazuje prilikom inspekcije da nije detektovam HDD.Ovaj od 750 GB je iz serije sa bad firmware pa sam mislio da je zbog toga ali posle instaliranja na ostala dva pokazuje isto.Gde gresim ima li neko ideju? Pstoji li neka opasnost u tom smislu> Mogu li nekako to da ispravim da detektuje HD-ove bez reinstal OS?
Ima li neko iskustva sa ovim problemom i resenjem kao i poseldicama?
Zahvalan na odgovorima i sugestijama.

nisi bas jasan u objasnjenju sta se tacno dogadja...

Prvo popuni u konfiguracija s leve strane sva sto treba i napisi malo detaljnije sta se dogadja.
Jel ti je to nov hard pa se u OS-u ne vidi ili sta?
Sta kaze dick menagement?

Evo stavio sam konf. Tri OS jer sam instalirao prvo na ovaj Seagate koji sam kupio u jen-feb i ispostavilo se da je model afected firmware.Onda sam instalirao OS na ovaj od 160 ukoliko mi se desi da ovaj 750 skikne.Sada sam uzeo isto Baraccudu od 1TB i na njega instaliorao suvi OS jer planiram da reklamiram ovaj afected.
Elem,vrlo jednostavno,pri podizanju sistema sa bilo kog HDD pokazuje mi notifikaciju-inspekciju da Hard Drive not deteCted :) Prvo sam mislio da je to zbog ovog afected HDD posto sam citao simptomatiku na sajtu ali ispade da ni jedan od HDD ne detektuje. Znaci normalno sve radi ali me buni to obavestenje da ne detektuje HDD sto cini se nije normalno ako je prisutan. Da li sam nesto pogresno radio pri instalaciji OS,ili neki seting u BIOS-u ili sta vec.
I da ne duzim da li neko ima ideju sta je u pitanju,imao slican problem,neko resenje itd :)
OS je XP Pro sp2

Cekaj, jel na kraju tebi OS radi i dize se normalno ili ne?
I ta notifikacija je mozda vezana za PATA diskove.

P.S. Nauci da se izrazavas (procitaj neku knjigu) jer ako ovako nastavis, zavrsices kao ovaj iz mog potpisa - dzaba sto objasnjava kad ga niko ne razume.

Poslednja izmena:
Cekaj, jel na kraju tebi OS radi i dize se normalno ili ne?
I ta notifikacija je mozda vezana za PATA diskove.

P.S. Nauci da se izrazavas (procitaj neku knjigu) jer ako ovako nastavis, zavrsices kao ovaj iz mog potpisa - dzaba sto objasnjava kad ga niko ne razume.

Cuj drugar,ja kapiram nadobudnost vas koji se razumete ali nije mi jasno sta tacno nisi razumeo.Lepo sam rekao da sve normalno radi osim sto pokazuje da HDD nije detektovan. I nije vezana za PATA jer nisam bas toliki *****.Svi HDD su SATA.
Izvini ali stvarno me ponekad inzervira obracanje ljudima koji se jednostavno izrazavaju kao i banalno ispravljanje reci koje svi odlicno razumemo.
Sad obicno probleme mnogo lakse resavam, na stranim sajtovima.Ili ja bolje komuniciram na engleskom ili se ti ljudi bolje razumeju u odredjene problematike.
A knjiga sam procitao dovoljno,nisam nepismen samo ponekad dekoncentrisan i povrsan u strucnom izrazavanju.

Svejedno :)

Jel se tebi dize sistem na kraju, ja to nisam shvatio? Ako se ne dize, da li si probao update BIOS-a ploce? Da li si probao razlicite portove? Drugi SATA kabl?

Svejedno :)

Jel se tebi dize sistem na kraju, ja to nisam shvatio? Ako se ne dize, da li si probao update BIOS-a ploce? Da li si probao razlicite portove? Drugi SATA kabl?

Da,dize mi se sistem.Pa menjao sam sata kablove i nista.Nisam apdejtovao BIOS jer nisam bas siguran kako se to radi.Nesto mi frka da to radim sa biosom da ne sj***m nesto.

Ako se os podize sa svakog harda onda su definitivno detektovani i rade.
Poruku dobijas kad se win podigne ili pre?
Da ti mozda bios pri ucitavanju jednostavno pokazuje da nemas hard na slobodnom sata portu?

Da i to je opcija :) da ti prijavljuje da nemas nista na tom portu. Da skratimo zez, ajde ti lepo upali masinu, stisni pauzu kod tih poruka i slikaj i okaci fotku da vidimo sta je :)

Evo,znaci kad ukljucim comp,prvo pokaze asusov gate,zatim logo maticne ploce i onda ide ovaj momenat, s tim da sam tek sad,posto jako brzo prodje taj deo,primetio da pise adapter.Uslikao sam fonom posto ne znam kako se pauzira dok se podize sistem lol.
Ovo je ta notifikacija koju mi pokazuje:

Prilozi

• No HDD Detected.jpg
    No HDD Detected.jpg
    284.8 KB · Pregleda: 107
Ako se os podize sa svakog harda onda su definitivno detektovani i rade.
Poruku dobijas kad se win podigne ili pre?
Da ti mozda bios pri ucitavanju jednostavno pokazuje da nemas hard na slobodnom sata portu?

Evo okacio sam momenat kad me obavestava.Posto to jako brzo nestane sa monitora tek sam sad primetio ovo "adapter 1"? Sad mi tek nista nije jasno.Kakav adapter? Posto mi je OS na HDD koji je na listi sa losim firmware pomislio sam da pocinje bag a onda sam instalirao i na ostala- jos dva HDD OS i isto pokazuje ovu notifikaciju za sva tri HDD kad podize OS.

Poslednja izmena:
Pa da, ovo je najverovatnije obavestenje da na odgovarajucem portu nemas nikakav uredjaj :)

Pa da, ovo je najverovatnije obavestenje da na odgovarajucem portu nemas nikakav uredjaj :)

Hmm pa sad ne znam.Imas li ideju koji je to port ili uredjaj ili sta da uradim pa da ubodem taj neki port.Bas mi je sad zbunjujuce.Imam 6 sata ulaza i svi su ukljuceni, osim jednog. Kako da lociram to,ispravim da mi ne pokazuje no hdd detected jer me sve sto ok radi ipak frustrira.

Ne mozes da izbegnes to. Ignorisi :) ukljuci fullscreen boot logo i uzivaj.

Taj marvel adapter je adapter za stare pata uredjaje posto p43 chipset ne podrzava pata. To nije nikakva greska sve je ok sa hardovima. Jednostavno ti kaze da na pata konektoru(crveni dugacak konektor na ivici tvoje ploce, ako sam nasao pravu sliku) nije prikljucen hard. Nema potrebe da nesto ukljucis tu.

Taj marvel adapter je adapter za stare pata uredjaje posto p43 chipset ne podrzava pata. To nije nikakva greska sve je ok sa hardovima. Jednostavno ti kaze da na pata konektoru(crveni dugacak konektor na ivici tvoje ploce, ako sam nasao pravu sliku) nije prikljucen hard. Nema potrebe da nesto ukljucis tu.

E juce nisam video tvoj post. Ovakvo objasnjenje potpuno shvatam.Da znam na koji konektor mislis.U svakom slucaju hteo sam da pohvalim tako jednostavno i delotvorno objasnjenje koje je u 3 recenice resilo moju dilemu a nesto sam i naucio:)
Hvala ti.

Zasto ne probas da u biosu iskljucis PATA uredjaje, sigurno imas tu opciju, osim ako ne koristis i neki pata uredjaj, npr. pata DVD/RW.

Nisi me razumeo.Ako su ti svi uredjaji na SATA portovima slobodno u biosu iskljuci opciju enabled IDE.Snadji se, sigurno imas tu opciju u biosu.tako ces izbeci tu poruku koja ionako nije nista strasna.

Nisi me razumeo.Ako su ti svi uredjaji na SATA portovima slobodno u biosu iskljuci opciju enabled IDE.Snadji se, sigurno imas tu opciju u biosu.tako ces izbeci tu poruku koja ionako nije nista strasna.

Pa IDE je sve vreme iskljucena vec poslednjih dve godine od kako sam na sata :)

I koliko god smo pricali i diskutovali ipak se na kraju dogodilo ono sto sam predvidjao.Danas nema ovog HD-a u mom compu.Fizicki je prisutan ali ga ne vidi ni bios a ni ja :)))) Prso.Sad cu da nosim u servis pa da vidim sta cu.Hocu novi mozda veci uz neku doplatu.
Ali ono sto me najvise nervira sto je prodavac znao za ovaj bag i da je moralan pa odmah vrati sve HD-e koji su oznaceni na zvanicnom sajtu sigejt ne,oni se prave blesavi i prodaju a onda pocinje omplikacija kako mi rece devojka u radnji da prvo mora da se vidi odakle su ga uvezli pa od toga zavisi sta ce biti dalje da li zamena ili slanje fabrici ili sta god.

a mozes i jedan disk da stavis cisto da ti nesto pise ;)
Mozda ima u biosu negde da se disejbluje ceo port

Ne,HDD sam odneo u servis posto je kupljen 11 februara ove godine tacnije pre 8 meseci.Otkrivsi bas par dana posto sam kupio da je u seriji problematicnih firmware HDD, iako su neki govorili da nista ne fali nekoliko meeci radi bez problema tako je i moj radio 8 meseci bez problema.Sada je poptpuno mrtav.U servisu su ustvrdili da nema struje i da ga salju uvozniku. Nekada renomirana prodavnica kod Merkatora koja sada po rafovmia izgleda kao pekabeta u 1993 godini nema adekvatnu zamenu.Osim toga racunaju poslednju cenu ovog diska koji je sada jevtini 30 eura u odnosu na cenu koju sam platio u Februaru.
Uz mnogo cimanja i zvanja uvoznika sa obecnjem da cu ih izloziti inspekcijama i medijima jer su ocigledno imali dil sa ovim modelima ,placali ih manje nego sto inace kostaju.Moralno i poslovno bi bilo da su citavu seriju vratili proizvodjacu na sta imaju pravo.
U medju vremenu opsta nestasica HDD po celom gradu a sada se odjednom pojavljuju sa astronomskim cenama u odnosu na cene od pre dva meseca.Kvazi nestasica je ucinila svoje.
Sada trazim HDD paranoicno proveravajuci da li je model koji vidim afektiran ovim losim segmentom.Posle toliko godina koriscenja iskljucivo seagate ovo je prvi put da mi je hard vrisnuo.
Urpko svemu ovi modeli koji su problematicni se jos uvek prodaju u nasim radnjama.
Sada cu da odem na benchshop da vidim kako tamo stoje s HDD.
Nadam se da nisam promasio temu pa da ponovo dobijem upozorenje offtopic!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno