Šta je novo?

No drives were found. Click Load Driver to provide a mass storage driver.

Saznao sam i ja vec da ne podrzava AHCI niti RAID. Probao sam vec sa tim driverima, nije pomoglo.

sad sa driver indentifierom probaj da nadjes drajver za sata kontroler i/ili u device manager-u trazi VID od tog kontrolera pa guglaj.

Kad sam instalirao Windows video sam u Device Manager-u da koristi isti SATA controller driver koji je bio skinut sa oficijalnog sajta a nije pomoglo pri instalaciji. Takodje sam prikacio SATA disk kao drugi a system ga nije video. Probao sam da instaliram XP, 7, 8.1, 10 a uvek je bio isti problem, mislim da prave problem SATA konektori kad ne vidi disk ni prilikom instaliranog systema.

Kupi SATA na IDE nastavak ili prodaj plocu pa kupi neku koja podrzava SATA , mnogo losa podrska od strane MSI za tu plocu.

ne treba tebi verzija drajvera vec VID (indentifikacija samog kontrolera) a lakse je da driver indentifier-om vidis dal ima noviji drajver jer on pretrazuje po VID-u.

Dzaba ako prave problem SATA konektori na ploci, jedino bi pomogao IDE to SATA nastavak ako ima. Nije moj racunar, servisirao sam ga, mislim da resava problem obican ATA IDE disk. Driver Identifier mi je izbacio verziju iz 2006 godine i oznacio stanje kao: GOOD.

Poslednja izmena:
Koji disk je u pitanju ?
Ich7 je problem, ako ima problema. Probaj druge sata kablove i probaj sva četiri sata konektora na ploči.

Stari Maxtor, resava posao. Probao sam vec sve i svasta, i druge kablove i sve konektore.

Probaj i reset bios-a, ali sve navodi da je sata kontroler rikavela.

Probao sam jos na pocetku reset BIOS-a, menjao drugu bateriju, nije pomoglo. Izgleda da je otisao taj SATA controller, neka koristi IDE disk i radice.

Nije IDE HDD, nego PATA HDD.

Zato što kod SATA postoji i AHCI i IDE, zbog toga se unosi mala zabuna, šta je šta.

Nazad
Vrh Dno