Šta je novo?

No Disk space..Pomoc

IceThunder

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
604
Pozdrav pre svega,imam par pitanja i nadam se da cu uspeti da resim problem koji je sledeci;Pre neko vece najnormalnije sam izgasio racunar na kojem je bilo oko 8giga slobodnog prostora,da bi sutra dan video da je na njemu nije ostalo nista ot tih 8 giga.Nista nije downloadowano,instalirano i slicno,pokusao sam da izbrisem neke program i fajlove ali je nemoguce uraditi uninstal,takodje racunar sam skenirao sa avg-om i nista.Nemoguce je pokrenuti vecinu programa a i kada se pokrenu ubrzo pucaju.Inace treba naglasiti da sam promenio sesiju na drugog user-a i sto se tice programa i slicno tamo radi sve ok,ali i dalje mi prijavljuje da na hardu nema slobodnog mesta.Probao sam racunar da digenm u safe modu takodje ali nije usepelo.Takodje mrezu mi nevidi,a i pri pokusaju da se odradi neki online scan nesupave.Ima li neko neki savet sta bih mogao da probam da bi uspeo da resim problem,unapred hvala

Probaj da koristis neke programe za ciscenje celog komp. npr. System Mechanic 6,Advanced Uninstaller pro,probaj da smanjis vel. System Restore na 3%.A pre toga uradi System Restore na dan pre nego sto se to desilo.

Hm... probaj da "rucno" nadjes tih 8 giga... Znaci kreni po direktorijumima u root-u, papri o olovku u ruke pa sabiraj gde ima kojiko i vidi sta je preveliko...
Moguce je da je disk krenuo u vecna lovista ako su tih 8 giga otisli u bad sektore...

Mozda je i file sistem pobrljavio... U svakom slucaju moj savet bi bio sto hitniji backup ako imas nesto vazno, pa format, sa brisanjem svih particija i ponovnim pravljenjem...

Koji operativni sitem koristis? Poslusaj savet GOXY-ja. Pokusaj da pronadjes gde se dedose tih 8GB. Ipak, mislim da je najbolje da pocupas sve sto ti je bitno sa tog harda i da ga ponovo formatiras. Tako ces videti i da li ti slucajno HD nije ostecen. Zatim sledi reinstalcija....
Sto se mora nije tesko!
Poz. i javi sta si uradio

au muko moja kad krenu problemi sa hdd
Prvo nisi rekao kako su nestali tih 8 gb da li kad kliknesh na propertis diska pokazuje da su sada zauzeti ili se velichina diska "smanjila" za tu velichinu.
Shodno tome mozda ti i nadjemo neko reshenje.
Verujem da ce format celog diska reshiti problem al videcemo.

Hm da nemas mozda instaliran norton system works, on cuva fajlove i kad ih obrises iz recycle bina.
Nije neka pomoc ali da pokusam 😉

vucko83 je napisao(la):
Hm da nemas mozda instaliran norton system works, on cuva fajlove i kad ih obrises iz recycle bina.
Nije neka pomoc ali da pokusam 😉

Ne cuva ih ako ide na: empty norton protected files

Mr.No je napisao(la):
Ne cuva ih ako ide na: empty norton protected files
I nema sanse da on cuva 8gb.Proveri rucno.

Moze ako radi sa video snimcima velikih frame rate-a-ti snimci zauzimaju baaas mnogo memorije na hardu

Probaj da nađeš fajlove po datumu, od toga dana kada je nestalo tih 8GB.

mislim da su ti useri zauzeli GB-te na hardu... ajd vidi ako mozes da ostavis samo jednog usera sa administrativnim nalogom, pa da vidimo sta se desava? iskljuci sys restore.a, ako ti prog pucaju, preporucio bih ti nod32 za full scan, za svaki sucaj. usput, koji je os ?

Nazad
Vrh Dno