Šta je novo?

No beep, no video

tntboris

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2012
Poena
151
Dobio racunar je sa sljedecim simptomima
- nema beepa
- nema slike
- ventilator na cpu radi
- normalno pali na power dugme

Otkacio sve komponente osim (napajanje,cpu,1 modul ram-a,vga integrisana)

nakon toga, zamjenim plocu i racunar radio nekih 2 sata i odjednom se ugasio i sada imam iste simptome kao i sa prethodnom plocom...probao i sa drugim procesorom i ram-om ali bez uspjeha i sve lici da mi je i ova ploca riknula...

jedino sto mi pada na pamet da je napajanje krivac ali ono i dalje izgleda kao da je ispravno...
nakon toga zamjenio i napajanje ali bez uspjeha

neka ideja ???

jedino sto mi pada na pamet da je napajanje krivac ali ono i dalje izgleda kao da je ispravno...
nakon toga zamjenio i napajanje ali bez uspjeha

Ja nešto mislim da si malo prekasno zamenio napajanje.
Kako to misliš "i dalje izgleda kao da je ispravno"? Nije korodirao lim?
Otvori staro napajanje i proveri da li su naduveni kondezatori, za početak (obrati najveću pažnju na najmanje kondenzatore).
Ako jesu, moraćeš kupiti još jednu ploču, verovatno.
Ako nisu, mani se ćorava posla i ponesi to kod čika Pere (ako si u Beogradu).

Prvo si trebao da testiras napajanje (ili vizuelno pregledas), e pa dalje da trazis kvar. Javni kakvo je stanje sa napajanjem pa da vidimo sta moze da pomognemo.
Probaj da resetujes BIOS (izvadi bateriju, mozda imas srece pa se samo zasasavila ploca jer su dosli pogresni naponi ;) )

Kako to misliš "i dalje izgleda kao da je ispravno"? Nije korodirao lim?

radi...vjerovatno kad bi ga ponovo spojio (ali ne smijem) na ispravnu plocu da bi bez problema upalio

kako u ovom slucaju postupiti...tj kako provjeriti napajanje ako ono radi (daje potrebne napone) a nakon 2 sata sasvim normalnog rada odjednom ugasi komp i to je to...

Mozes samo da vizuelno proveris elektrolite, tranzistore i sl. a za takav kvar se najvise isplati da samo zamenis celo napajanje sa novim(pozeljno NE-kungfuovskim).

Izgleda da je najlogicnije rjesenje, ukoliko se radi o mrtvoj ploci istovremeno zamjeniti i napajanje (pogotovo kineze) jer je za kvar ploce ionako u 90% slucajeva krivo napajanje...

Eto...mozda nekome i pomogne ova moja situacija, a ja sad ode trazititi jos jednu plocu :)

Nazad
Vrh Dno