Šta je novo?

nLite - - - Hitno!

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Ne mogu nikako da se setim koja se opcija iskljucuje da se kada se instalira windows pa kada se prvi put dize da NE izbacuje ono "Enter user names.. 1st user... 2nd user...." nego da po difoltu imam samo dva naloga admina i guesta. Uz to je i ono da podesis konekciju za net i da aktiviras win... I KOJA je to opcija, ja znam da sam to iskljucio u nekoj od proslih instalcija [ovo mi je vec cetvrti win za dva dana - testiram i podesavam 🙂] ali sada ne mogu da nadjem, sve sam sredio to mi je ostalo. Pa ako neko zna neka vice.

Hvala

Koliko se secam, dovoljno je da u nLite-u uneses ime user-a u onom delu, prakticno na kraju rada sa nLite, koji se odnosi na unattended inst. Ja volim i da reimenujem 'administrator' u moje ime, da mi ne stoji kasnije pod users: admin, moje ime, guest, vec samo moje ime i guest. Dakle, unos imena u delu koji se odnosi na podesavanje unattended-a bi trebalo da je dovoljno.

OT:
A shta ce vam guest ??? pored svih ostalih sigurnosnih rupa treba vam i ta?

Inache (davno sam koristio nLite) mislim da samo treba da dodash svog usera negde pri podeshavanju nLite-ovane instalacije

Niste me razumeli.

Podesim ja u nLite da ima samo dva naloga, jedan se zove "Administrator" drugi "Guest" i to je ok. Tako i treba da bude. Ne zelim da stavljam ikakva druga ili svoje ime, jer me to nervira.

Nego, dodavanje usera 'mora' [tj. ne mora, ali o tome cu nesto nize] da se dogodi kada se win instalira i pokrene prvi put. Onda nece next dok se ne upose bar jedan username. A to preskacem kada ga resetujem, i lepo se uloguje na admin nalog sa sve pass-om [to cu posle izostaviti, ali za sada stoji u fazi testiranja] i to radi.

To sto ja hocu da uradim, je da se win digne bez tog zelenog ekrana i glupe muzike gde se upisuje username i podesava konekcija i aktivacija windowsa.

Kako TAJ ekran da uklonim. To za aktivaciju me smara.

Znam 100% da moze, ali ne mogu da se setim kako?

OT:
A shta ce vam guest ??? pored svih ostalih sigurnosnih rupa treba vam i ta?
Pa i ne treba mi i ne zelim ga. Ali mora da se instalira. Ja bih skakao od srece kada bi user mogao da se ukloni iz instalacije i da ostane samo jedan user admin i to je to. Ali ne moze guest da se izbrise. I zato stoji uvek na OFF. I to je nesto.
Ko to na kucnom kompu koristi vise naloga? Zasto? Sem ako neko ima klinca koji klikce svuda, onda je opravdano.

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da MORA da se upise 'user' da ne bi bilo tog ekrana o kome pricas.
Evo ideje, kao user upises Administrator, pa u sledecem koraku administratora reimenujes u Administrator i eto ti samo 2 naloga, Admin i Guest (koji je cini mi se disable-ovan po default-u, a ako nije ''ubijes" ga u computer management-u) i sve to bez tog ekrana prilikom instalacije.

Poslednja izmena:
Probao sam da napisem za full name administrator, ali pocrveni polje... I kraju je proslo, ali nisam uspeo da ga instaliram, prsla instalacija na pola.

Sad cu da probam o5, ali znam da se necu smiriti dok sve ne bude zavrseno [savrseno 😀]

Jok, ja sam lud. Nema sanse o5 da ga izbacim. U ovih 3-4 dana sam instalirao win bar 15x.

nista, instaliram, na first boot resetujem i dobijem zeljeni efekat, nemam vise zivaca...

E, da. ******. Zaboravio da bekapujem mejlove, iz dva profila... Preko 1000 mejlova otislo u bespovrat i godisnja statistika NL-a... ko zuri taj ne misli. ******.

Poz

Ja se stalno čudio kakav je to avatar, a tek sad sam ukapirao, to je LiveCam koja 24h dnevno emituje tvoju facu dok po 1273 put instaliraš Win. :d Jesi li probao da ubiješ taj zeleni ekran pomoću ForgiveMe.exe? 😛

Nazad
Vrh Dno