Šta je novo?

nLite 1.3 RC napokon

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Evo konacno je izasao i novi nLite.

Adresa za Download http://www.nliteos.com/

Dosta sam slusao o ovom korisnom programu i mislim da cu konacno da napravim jednu ljudsku instalaciju vindovsa za sebe. Interesuje me samo, posto ovo jos nisam nikada radio, da li se moze recimo vindovs sa svim potrebnim drajverima i instalacijama programa (office; corel; photoshop...) napraviti sa nLiteom i narezati na DVD?!? Takodje ako neko ima neku korisnu preporuku neka je slobodno iznese. Hvala :wave:

Vidjao sam da mogu neki programi (Acrobat Reader, Nero, Media Player, WinAmp...), samo moras da mu podesis da se izvrsavaju sa predefinisanim komandama dodajuci par switch-eva iza .exe fajla (podesis mu npr. putanju, parametre itd...). Ima i gotovih "silent" instalacija...

Nazalost ja sam nesto malo pokusavao, ali mi nije uspevalo... sigurno sam negde pogresio, ali nisam imao vremena da trazim sta je u pitanju, a sad sam izgubio interesovanje...

Za sitnije i free programe imas na RyanVM.net instalere - stavis ih u nLite kao Hotfix. (skini i Ryan VM's XP SP2 Update Pack sadrzi sve update-e do 2007 trenutno - znaci kad instaliras Windows SVI patchevi su instalirani, nema duplicates, manje mesta, nema Uninstall foldera u Windows diru etc.)

Office je moguce instalirati ali nije tako lako. Bilo koji program mozes da automatski instaliras ako ga stavis u $OEM$\PrgName folder, i u nLite kazes da se pokrene posle instalacije $OEM%\PrgName\setup.exe. Steta sto ne moze i ovo da se integrise, ali ***.

E, bitna stvar. PAZI sta izbacujes ili menjas. Sem stvari tipa Beep Service skoro sve te moze ujesti - napravi ISO image, isprobaj u VMware-u da li ti odgovara, i tek onda napravi DVD (inace ces baciti koji DVD sigurno).
Driveri se normalno integrisu ako imaju INF file. AC97 kod mene recimo nema, i to moram naknakdno da instaliram.

Zop.

office je lako ubaciti, ja sam imao vise preoblema sa nekim sitnim instalacijama. imas ms office resource kit sa kojim mozes da ispodesavas office tako da bukvalno ne moras nista da pipnes kad zavrsi sve.

inace spakovao sam za svoje potrebe xp pro sp2 sa sledecim:

office 2003
xvid, divx, ac3, lame...
acdsee
mv2 player
power dvd
nero 6
acrobat 7
winamp 5
msn msg. 7.5
winrar
yu fontovi...

sve je stalo na 800mb cd i bukvalno od trenutka kad izaberem na koju particiju se instalira win ne pita me nista... jako korisno u slucajevima gde treba jako puno masina da se podigne za kratko vreme... posle samo promenim serijske brojeve da budu isti kao i na licencama za win, office... i gotovo. 🙂

Dosta sam slusao o ovom korisnom programu i mislim da cu konacno da napravim jednu ljudsku instalaciju vindovsa za sebe.

To sam ja uradio pre 4-5 meseci. Reinstalirao win jedno 10x dok nisam dovio detaljno sto sam hteo.
Sve podeseno, sve sto ne treba izbaceno, vreme instalacije skraceno, velicina smanjena...

i onda odem negde instaliram, pa me posle zovu i pitaju: GDE SU KARTE :wall: :wall: :wall:

OK, Office jeste lako ubaciti, ali skidanje ORK-a na nasim vezama traje, instaliras ORK samo da bi prosao kroz 20 stepa gde skoro svugde samo kazes Next ;-) I posle moras da stavis u $OEM$ i ORK nece da isprazni instalaciju na samo ono sto zelis da instaliras, vec napravi skriptu koja instalira samo ono sto hoces (650 MB zauzme sa SP2).
Ne znam kako si stavio na 800 MB onda i XP i te programe I Office 2003 (i bez SP2 nije previse manji(.

Mislim da cu ipak da odustanem i da se bavim klasicnim instaliranjem :S:

OK, Office jeste lako ubaciti, ali skidanje ORK-a na nasim vezama traje, instaliras ORK samo da bi prosao kroz 20 stepa gde skoro svugde samo kazes Next ;-) I posle moras da stavis u $OEM$ i ORK nece da isprazni instalaciju na samo ono sto zelis da instaliras, vec napravi skriptu koja instalira samo ono sto hoces (650 MB zauzme sa SP2).
Ne znam kako si stavio na 800 MB onda i XP i te programe I Office 2003 (i bez SP2 nije previse manji(.

ORK je samo 7.5mb, a koliko se secam moze da se izbaci ono sto ti nije potrebno. to sam radio pre jedno 6 meseci pa se vise i ne secam kako tacno ide. office instalacija inace zauzima kod mene 307mb na cd-u. aplikacije zauzimaju nekih 120mb, ostatak je xp sp2.

Eee, to je lepo - ja nisam nasao opciju da se izbaci iz Instalacije Office-a (samo da se ne instalira).

Ja sam probao da osnovne aplikacije sa nLite-om integrisem u instalaciju, ali je kod Office-a 2k3 zapelo. Posle sam nasao da je nemoguce instalirati ga u T-12 trenutku, kad i ostale patcheve, posto javi neku gresku pri pokusaju upisa nekog kljuca u registry.
Ostaje jedino da se radi sa $oem$ folderom, ali mi se cini da se koriscenjem OEM foldera javlja greska pri pokusaju ucitavanja SATA drajvera sa F6 prilikom instalacije.

Inace, korisna alatka uz nLite je i Virtualtek nLite Add-On Maker, za pravljenje CAB arhiva od software-a koji zelite integrisati. Free, naravno.

Pozdrav.

pa da, ako koristis oem instalaciju ne mozes nikako da koristis drajvere sa raid/sata i sl... 🙁
a virtualtek add-on maker je malo bagovit, nesto odradi odlicno ali vecinom ne odradi kako treba pa mora rucno. 🙁 barem je tako bilo kad sam ga ja koristio, moda je izasla neka bolja verzija.

Nazad
Vrh Dno