Šta je novo?

nista bitno - cdr mediji TDK d-view 16x i 24x - ATIP

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Elem , oni koji nabavljaju tdk medije proslih nedelja su (kao i ja) videli da su se pojavili i 24x cetifikovani. Kako imam i 16ice i 24rke, pogledam pakovanja i vidim da je jedina razlika u tome sto na kartoncetu pise 24.

Posto sam i ove od 16 rezao bez problema na 24, pomislim da su samo izjajarili pakovanje. U to sam bio siguran kad sam raspakovao 24ku i video da je s gornje (label) strane potpuno ista kao i 16ica (ni na jednom ne pise do koje brzine moze).
S donje strane nisam ni gledao, al nesto mi pade na pamet da 24ki proverim ATIP u cdridentifier.
I prijavi da je Ritek (ko i 16ice), al sam se fascinirao kad videh "short strategy" sto ukazuje na ftalocijanin, (sto koristi smartby [Prodisc] recimo).
Ubacih onda 16icu, za koju znam da se prijavljuje sa long strategy (cijanin), i jeste tako.
E tek onda mi pade na pamet da ih oba pogledam s donje strane. I stvarno, ovi noviji su isti ko smartby silver, vrlo blago zelenjikavi, dok su 16ice bas dobro zelene.
Btw, (novi) isto kostaju ko i stari.

Mislim, cisto ko info

DS9 je napisao(la):
E tek onda mi pade na pamet da ih oba pogledam s donje strane. I stvarno, ovi noviji su isti ko smartby silver, vrlo blago zelenjikavi, dok su 16ice bas dobro zelene.
Jel neko koristi one njihove tamno plave medije, k'o Verbatim, valjda reflex brand. Šta tu ATIP daje?

Sto je veca brzina snimanja bice sve svetliji mediji. Zbog refleksije i talasnih duzina bla bla bla....ko mi kriv sto nisam bio na fizici, pa sada ne znam detalje ;)

Smart Buy je najvee ***** od diska-kupio sam juce jedan 4x RW (pisah pise 10x al se *****ao...)

inace pisanje je proteklo standardno, al citanje-kriminalno!!

poceo je sa 6x!! doduse zavrsio sa 16, al to je i dalje prosek od jadnih 12x (pa pisac reze 24...)

mislim jedino sto mogu da vam kazem je da izbegavate SB...

a da random time (seek) je 88, 1/3 100 a full celih 137!!!

*****-lepo rekoh... (sad mi krivo sto sam baio pare...)

Zao mi je covek sto se tako osecas.
Meni licno, uglavnom je nebitno koje brzine prikazuju testovi, dokle god me performanse ne iznerviraju previse. Mislim, meni je mnogo vaznije da su podaci ok narezani i stabilni, pa kad mi se bas trosi vreme na test , onda ga upotrebljavam za "cd quality check" (nero cd speed).

Mozda bi bilo zgodno da prijavis kako si odradio test, i kako izgleda konfiguracija (hrdw&softwr), pa ce fanatici uraditi testove na svojim masinama. Ja imam samo tdk 4x rw (700Mb, 80min) koje mi je prijatelj doneo (pre godinu dana) iz SAD, u zvonu (pak 25kom), pa ako fino (dummy-proof) obajasnis, uradicu i ja test, na omiljenom mi cyrix M2 @WinXP.

testove sam radio iz nero CD speeda,
i sto me je josh vise zaudilo, Verbatim DataLifePlus, Super AZO, sertifikovan na 24x meni ide do nekih jadnih 14x (?), dok onaj Verbatim u slim pakovanju (sertifikovan na 16x, i metal AZO) ide do 20x...

Inace makina je
Celly na 543
64 RAM
Voodoo III 2000 (jes da nema bash veze, al :p)
pisach Sony 24x10x40
citac Teac 40x (540e)

i Win 2000

Inace, pustis CD speed da simulira test...
Josh nesto, kad sam narezao onaj SB na 24x ne da je lose citljiv nego otkida (pa zasto sam onda u opste kupio 24x??!!)

U svakom slucaju,
nisam ja nesto preterano ogorcen,
nego jednostavno trazim najboji disk za najmanje pare (ma dobro kolko kosta nek kosta, al da valja)

Saljite rezultate (ajd nek josh neko uradi uporedni test dva Verbatima...)

Anonymous je napisao(la):
Smart Buy je najvee ***** od diska-kupio sam juce jedan 4x RW (pisah pise 10x al se *****ao...)
Kolega mi je poklonio sve njihove cd-rw (x4) jer su na njegovom Philips pisaču neupotrebljivi. Na Teac-ovima za sada rade ok.

Anonymous je napisao(la):
testove sam radio iz nero CD speeda,
i sto me je josh vise zaudilo, Verbatim DataLifePlus, Super AZO, sertifikovan na 24x meni ide do nekih jadnih 14x (?), dok onaj Verbatim u slim pakovanju (sertifikovan na 16x, i metal AZO) ide do 20x...

Inace makina je
Celly na 543
64 RAM
Voodoo III 2000 (jes da nema bash veze, al :p)
pisach Sony 24x10x40
citac Teac 40x (540e)

i Win 2000

Nisam se odavno zezao sa ozbiljnijim testiranjem (i nikad nisam koristio w2k), al` mi se cini da je 64MB malo za takvu konfiguraciju, odnosno za windows2000.
Ne tvrdim nista sa sigurnoscu, al mislim da bi se mnogo radovao ako bi masini dodao vise ram-a ili ako bi koristio w98. Ovako, ta masina treba prilicno da prcka sa virtuelnom memorijom po hd-u.

I kako god ti ljudi poslali testove, tesko da ce ti nesto znaciti, jer je tvoja konfiguracija prilicno atipicna (ko` koristi w2k, obicno u masinu instalira najmanje 128mb, al` neko ce reci da bez najmanje 256mb, nema pravog ugodjaja)
Mislim, ja imam cyrix-a na 266mhz sa 256 rama, na ploci kojoj ne radi udma33 (za rezac), pa i ako uradim test ne verujem da bi to mnogo vredelo, u smislu poredjenja sa drugim-a.
Hocu da kazem, da teoretski, ostali deo sistema (osim npr. rezaca i medija) mora tako da je nabudzen da bi ono sto testiramo imalo sanse da pokaze maximum rezultata (brzine). Ako nije tako onda nikada necemo biti sigurni sta je izazvalo pad (brzine), u odnosu na ocekivani.
Ovde mnogi imaju masine sa 1+GHz i 512 mb rama-a, pa kad oni urade testove nisam siguran da je pametno pokusavati da se dostignu maximalni rezultati tih testova.

&srecno!

Nazad
Vrh Dno