Šta je novo?

Niske temperature na NF7-s?

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Da li neko postize ovako niske temperature na OVIM naponima...?...🙂
CPU je 2400+ na 2.33GHz.

Brate, do pre neki dan si se bunio kako je visoka temperatura 🙂

Sto je to nisko meni je 1700+ na 200*10 maksimalno opterecenj posle neznam koliko rada vruc citavih 40.5C.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Brate, do pre neki dan si se bunio kako je visoka temperatura 🙂

Vidis kako se stvari brzo menjaju...🙂

milenkoc23 je napisao(la):
Sto je to nisko meni je 1700+ na 200*10 maksimalno opterecenj posle neznam koliko rada vruc citavih 40.5C.

Na kojoj ploci i pri kom Vcore?

Ajde sine Nebojsa nap[isi koja ti je temperatura danas na 2,2GHz. :beat:

Gedza je napisao(la):
Ajde sine Nebojsa nap[isi koja ti je temperatura danas na 2,2GHz. :beat:

Evo sada ga mucim sa Prime95 na 2.2GHz , napon je 1.65V:

ploca je KD7E
CPU surface: 47*C (nije mi jasno kako ovo meri s obzirom da u socketu nisam nasao termistor kakvog sam vec vidjao na Abitovim plocama)
CPU core: 58*C
Chipset: 50*C

U leru su 43/52/46 , respektivno.

Cooler je FridgeRock a dodata je jos jedna 8ica koja izbacuje napolje i jedna anemcihna koja ubacuje (s prednje strane), u sobi je aktivno parno grejanje.

Ono sto me buni je cinjenica da je stari JIUCB0251 radio na 1.75V na 2.0GHz na 4-5*C nizim temperaturama.
Prvo sam pomislio da sam lose nesto monitorao ali kada sam skinuo cooler sve je bilo ok (tanak sloj paste i dobro je naleglo). Ponovo sam ispolirao dno FridgeRock-a i opet naneo pastu i opet dobijam iste temperature tako verujem da je to OK. U svakom slucaju nije opet strasno i lepo je sto sa ovim imam 12000+ poena u 3DMarku2001 bez klokovanja GF4 Ti4200 i 1670 2003ci.

A sto se tice temperatura, to su sve nebuloze. Jedan ima jednu drugi ima drugu a sva ta merenja zavise od 100 faktora: gde je senzor, koji je cooler, koja ploca, da li je prozor otvoren zatvoren, kakva je promaja u kucistu ...

malo off topic.....kako polirate\smirglate kulere....

na jos jednom mestu je slicno pitanje ali se bas ne tuku da odgovore....pa ako nije problem...

Poz!!

tex707 je napisao(la):
Da li neko postize ovako niske temperature na OVIM naponima...?...🙂
CPU je 2400+ na 2.33GHz.
Jel ovo pitanje, sa tim naponom od 1.9V, vazi samo za vlasnike NF7-S... ili mogu i ja da se igram? 😀

Hajzl je napisao(la):

na jos jednom mestu je slicno pitanje ali se bas ne tuku da odgovore....pa ako nije problem...

Poz!!

Kupis tabak najfinije smirgle (1200ka) , ja sam juce uzeo za 22din u nekoj prodavnici boja. Onda okrenes dno i muljas u krug a povremeno kvasis i to radis dok ti ne otpadnu ruke 🙂 Ako je sve OK trebalo bi da dobijes nesto sto lici na ogledalo (ne bas savrseno). Kasnije mozes da probas i pastu za poliranje.

Kupis tabak najfinije smirgle (1200ka) , ja sam juce uzeo za 22din u nekoj prodavnici boja. Onda okrenes dno i muljas u krug a povremeno kvasis i to radis dok ti ne otpadnu ruke 🙂 Ako je sve OK trebalo bi da dobijes nesto sto lici na ogledalo (ne bas savrseno). Kasnije mozes da probas i pastu za poliranje.

Imas i 2000-rku, posle da jos sredis povrsinu...bude ogledalo.

Pozdrav!

Re: Re: Niske temperature na NF7-s?

CAR je napisao(la):
Jel ovo pitanje, sa tim naponom od 1.9V, vazi samo za vlasnike NF7-S... ili mogu i ja da se igram? 😀

Mozes da se igras...narocito ako kupis NF7-S.....🙂

Hajzl je napisao(la):

Poz!!

Nebojsa je u pravu sto se tice brusnog papira. Doduse, postoji jedan bolji nacin, a to je disk za poliranje koji se stavlja na stabilnu brisilicu....ako nadjes nekog ko to ima, lako i brzo ces to da sredis.

Pa da mu u medjuvremenu otpadnu ruke 😀

Prvo pocni sa nekom grubom smirglom koja ce skinuti dosta brzo visak materijala (granulacija 220 ili sl.) a zatim lepo ka finijim. Bolje je smirglati u pravolinijskim potezima uz povremeno rotiranje kulera u ruci, jer se tako izbegava trosenje ivica kulera (desava se da kuler postane ispupcen).

I najvaznije: smirgla mora biti na idealno ravnoj podlozi, najbolje da uzmes vece parce stakla.

Alexandar je napisao(la):
Pa da mu u medjuvremenu otpadnu ruke 😀

Prvo pocni sa nekom grubom smirglom koja ce skinuti dosta brzo visak materijala (granulacija 220 ili sl.) a zatim lepo ka finijim. Bolje je smirglati u pravolinijskim potezima uz povremeno rotiranje kulera u ruci, jer se tako izbegava trosenje ivica kulera (desava se da kuler postane ispupcen).

I najvaznije: smirgla mora biti na idealno ravnoj podlozi, najbolje da uzmes vece parce stakla.
Vec vidim vas iz NS ,,kako mi dolazite na kafu, kada budem spremao auto za farbanje😀 😀

Onako sa vasim iskustvom ,popijemo kaficu i auto je spreman cas posla😀 😀

simpson H je napisao(la):
Vec vidim vas iz NS ,,kako mi dolazite na kafu, kada budem spremao auto za farbanje😀 😀

Posalji ih posle kod mene. Treba da menjam sajtne, pa ono kao gitovanje i smirglanje bi dobro doslo. 😀😀

Ma napon mi je 1.625 i 200*10 i naravno NF7-S.

milenkoc23 je napisao(la):
Ma napon mi je 1.625 i 200*10 i naravno NF7-S.

Razlika izmedju 1.625 i 1.9V je znatna....a uz to postoji i razlika izmedju 2GHz i 2.33GHz.

Iskreno, poslao sam onaj screencapture samo da napravim malu salu...bezuspesno, izgleda. Naime, temperature su mi dostizale i 63C, a onda sam postavio dva ventilatora da duvaju u plocu sa obe strane oko regulatora napona i sada temperatura ne prelazi 54C, sto je interesantna promena. Mozda sam ranije navodio i neke druge temperature, ali vec sam toliko testova uradio i toliko puta menjao napone i frekvencije da sam sve pomesao...🙂

Imace, onaj screencapture je uradjen u iddle-u sa 6F registrom BIOS-a promenjenim u 1F.

simpson H je napisao(la):

Moze, ja cu grubu, a student ce posle finalnu obradu 😀

Aca je napisao(la):
Posalji ih posle kod mene. Treba da menjam sajtne, pa ono kao gitovanje i smirglanje bi dobro doslo. 😀😀

Kod tebe ce pre biti posla za vatrogasce, nego za farbare 😀 :d 😀

Alexandar je napisao(la):
Kod tebe ce pre biti posla za vatrogasce, nego za farbare 😀 :d 😀
Polako, polako... Trebace neko posle i da farba, kad vatrogasci i moleri zavrse svoj deo posla :beat:

Nazad
Vrh Dno