Šta je novo?

nisam mogao da izdrzim

ZevS

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
Ovaj sajt www.ivan.co.yu je toliko stvorio besa i negativne energije kod mene da sam ja morao da otvorim diskusiju po tom pitanju.Da bi razumeli o cemu pricam morate pogledati sajt www.ivan.co.yu , valja napomenuti da je isti autor radio i www.zana.co.yu (grupa ZANA) , Lidija www.lidija.co.yu , zeljkosamardjic..... i jos mnogih manje poznatih nazovimo estradnih zvezda u ostalom pise sve na sajtu.
Sada se tu otvara dosta pitanja?
1.Pre svega da li su ti ljudi stvarno toliko jadni da dozvole onako nesto da ih promovise?
2.Kako autora ovog sajta nije sramota da onako nesto neprofesionalno stavlja na net i da se time hvali ?
3.Dali je po vama dopustivo da RADIO i TV mediji promovisu i dopustaju promovisanje ovakvih umetnika.
4.Da li u nasoj zemlji postoji neko merilo vrednosti?
5.Da li isticanjem u prvi plan umetniak sa "STILOM"-ivana kao izvrsnog dizajnera ne opada vrednost ljudima koji stvarno imaju talenta ?

zaboravih

Zaboravio sam da napomenem da prvo pogledate:

reci autora :

Oficijelni web sajt GRUPE ZANA !
Sve informacije o grupi ZANA mozete pronaci na adresi:
www.zana.co.yu
Sajt je uradjen u Flash 5 Tehnologiji, vazi za jedan od najposecenijih muzickih sajtova kod nas

Oficijelni web sajt LIDIJE !
Sve informacije o popularnoj pevacici mozete pronaci na adresi:
www.lidija.co.yu

Sajt je uradjen u Flash 5 Tehnologiji, sajt je velicine oko 30mb

zatim

ANIMOPLANET !
Sve informacije o DEEJAY-ingu mozete pronaci na adresi:
www.animoplanet.com

Sajt je uradjen u Flash 5 Tehnologiji.

=====================
pa tek onda ivan.co.yu
Napomena: za korisnike sa slabijim konekcijama da obavestim da je loading nekih 800kb

Nema tu sta puno da se prica... Decko je jednostavno u tom "srpski politicko/estradno/kriminalni jet-set" fazonu, i ponasa se shodno "kanonima" takvog okruzenja. Najveca mu je zelja da se pojavi na naslovnoj strani "Sveta", i/ili u nekoj prigodnoj emisiji na RTV Pink (cak je vec formirao i rubriku za buduca "TV gostovanja"). I kao sto vidis, sve to funkcionise. Cak i jedan od relativno normalnih ljudi sa nase "estrade", Zika iz Zane, je impresioniran mladim Ivanom ("Rvanom"?!?). Mozda sve to deluje neobicno kada vidis na internetu, ali svodi se na isto. I bice toga sve vise...

Dakle: sljokice, sareno, pompezno, prepotentno, opste kurcenje, samohvalisanje i elementarni prostakluk. Sadrzaj nije bitan, vazna je samo forma. Princip Kinder jajeta: spolja cokolada, unutra plastika.

Mozemo mi sada ovde da teoretisemo kako je to nekulturno, neukusno, kic, itd, ali cinjenica je da ovaj nas priglupi narod voli to da vidi/slusa vise nego `leba da jede. Sta mislis, da li prosecnog srbina vise interesuje da sluza zivotnu pricu nekog naseg naucnika koji (recimo) radi na projektovanju novog AMD procesora, ili o tome kako je Era Ojdanic uhvatio za sisu Nadu Topcagic na tezgi u Baden-Badenu, 1988, u kafani "Zabrega" kod gazda-Stoleta? To su vetrenjace koje ne mozes da pobedis, zato nemoj previse da se nerviras... Gledaj svoja posla i uredi svoj zivot onako kako tebi odgovara. Ipak ima jos uvek dovoljno "normalnih" ljudi (ma sta to znacilo). Ovo sve ti pisem zato sto sam ja tragicno puno zivaca i vremena pogubio u slicnim raspravama, ali sam na kraju dig`o ruke. Jednostavno, ko je sam shvatio-shvatio je, ko nije nikada i nece. Prelaz iz jednog u drugi tabor je jednostavno nemoguc. U stvari, moguc je, ali samo iz "normalnih" u ove prve. Mnogi ne mogu da odole carima "popularnosti". Pogledajte samo Sergeja Trifunovica...

Dakle, da rezimiram, nema nijednog razloga ni smetnje (pravne ili neke druge...) da se "obrazac" funkcionisanja ovog drustva ne prenese i na internet. Pogotovu sto je net mesto koje u sustini funkcionise kao poslednji bastion anarho-komunizma. Tj. da je sve dozvoljeno, sve moguce i svi imaju (bar principski) podjednaka prava... A ako si besan sto neko kao nas junak "Rvan" uzima posao izrade web site-ova drugim, kulturnijim i obrazovanijim dizajnerima (npr. tebi), nazalost smatram da gresis u postavci problema! Naime, ono sto bi ti , kao "normalan" covek mogao da napravis, ne bi se svidelo Pink vedetama. Jednostavno, ti i Rvan niste jedan drugom konkurencija...
---------------------------------------------------------------------------------
A ako je nekom "patrioti" zasmetala ona definicija "priglupi narod", podsetio bih samo na to ko je ovde vladao u prethodnoj deceniji (i malo vise). Tacka.

meni je ovaj sajt ruzan, ne zbog dizajna od kojeg sam video i gore, nego nivo samoljublja i pretencioznosti...ostale sajtove koje je radio nisam ni pogledao...ne smem, priznajem, jer se bavim istim poslom pa necu da se deprimiram kada vidim ko, sta i kako radi....

ma nek pozivi nama nas ivan...takvi kao on i njemu slicni nam trebaju da plase decu da ova ne bi zastranila....

PS
Jeste culi da je Rvan decko Ksenije Pajcin ? ;>>>>

silvereye je napisao(la):
meni je ovaj sajt ruzan, ne zbog dizajna od kojeg sam video i gore, nego nivo samoljublja i pretencioznosti...ostale sajtove koje je radio nisam ni pogledao...ne smem, priznajem, jer se bavim istim poslom pa necu da se deprimiram kada vidim ko, sta i kako radi....

ma nek pozivi nama nas ivan...takvi kao on i njemu slicni nam trebaju da plase decu da ova ne bi zastranila....

PS
Jeste culi da je Rvan decko Ksenije Pajcin ? ;>>>>

Ako se i manemo samoljublja i sl. covek nema pojma sa dizajnom,...

Muka mi je od ljudi koji klikcu po flashu i misle da su neki preterani dizajneri, a u sustini samo postave nekoliko efekata i par slika u 800Kb prezentaciju.

Neko je postavio dosta odlicnih linkova u threadu o najboljem YU sajtu,... onaj 3w.italo-design.co.yu ili tako nesto je primer kako se radi flash,...

A ovakvi lameri ce samo da prave haos na poslovnoj sceni i da nam kvare zanat,....

Cinjenica je da covek nema ukusa i da ima nas koji mnogo bolje radimo te stvari. Ali, doticni gospodin je verovatno dobro unovcio svoje (ne)znanje. Verovatno se nasao na pravom mestu, a mozda ga je neko i malo "pogurao", tako to ide na estradi. Mislim da mu nije narocito tesko bilo da ubedi nase estradne licnosti da to tako treba i da je IN.

Momci, sta da vam kazem ?

Sajt(ovi) su meni licno ocajni (najblaze receno), jer deluju kao pocetne prezentacije u PowerPointu nekoga ko jos ide u osnovnu skolu. Iako o ukusima ne treba raspravljati, u dizajnu vaze neki elementarni zakoni, pocevsi od onog "less is more".

Sa druge strane, treba da vlada slobodno trziste. Stvar je dizajnera sta ce da stavi na prezentaciju i narucioca da li ce za to da plati. Ukoliko to donosi generalnu ocenu da je ruzno i traljavo, ne vidim na koji nacin ce ugrozavati zanat ostalima ? Ako nekoga bas iritira dizajn i misli da ima vise talenta, neka napravi "demo" i ponudi vlasniku sajta svoje usluge.

tek sam sada provalio ko je lik
strasno
znam ga
uh

ali laze, nije na fakultetu primenjenih umetnosti

Ne zelim nista vise da kazem nego...niskobudzetno i odvratno...

iNCUBUS
pa tamo pise da je na MEGATRENDU faks za menadzment i umesto da napise da je na Fakultetu za poslovne studije on je napisao da je na Fakultetu primenjenih umetnosti.... ne zna ni sam sta studira, uzgred mozes li reci nesto vise o njemu, ja zaista ne kapiram kako njega nije blam da postoji....

Sajtovi su jako losi, mada pravo da vam kazem potpuno su na nivou spomenutih muzickih grupa tako da je sa te strane to sasvim OK. (NHF kome se svidjaju grupe)

Da sam ja na njegovom mestu, pravo da vam kazem boleo bi me q za sve, ko zna koliko je love digao...

A za vas dizajnere, kao sto kaze sliver, napravite demo i saljite, i srecno.

Nikako ne mogu da provali sta NHF znaci (znam sta je RTFM :))

pozdrav

zapalicu ga ....

silverglider je napisao(la):
Momci, sta da vam kazem ?

Sajt(ovi) su meni licno ocajni (najblaze receno), jer deluju kao pocetne prezentacije u PowerPointu nekoga ko jos ide u osnovnu skolu. Iako o ukusima ne treba raspravljati, u dizajnu vaze neki elementarni zakoni, pocevsi od onog "less is more".

Sa druge strane, treba da vlada slobodno trziste. Stvar je dizajnera sta ce da stavi na prezentaciju i narucioca da li ce za to da plati. Ukoliko to donosi generalnu ocenu da je ruzno i traljavo, ne vidim na koji nacin ce ugrozavati zanat ostalima ? Ako nekoga bas iritira dizajn i misli da ima vise talenta, neka napravi "demo" i ponudi vlasniku sajta svoje usluge.

e brate pricaj koje da ga sacekamo jedan dan na informativni razgovor
>>> Tipa, koliko ti kosta 10 stranica sa lidijinom slikom bez roze buttona ?!?!?!?!?

Aj, pozdrav......

iNCUBUs je napisao(la):
tek sam sada provalio ko je lik
strasno
znam ga
uh

eh.....
al sam bolestan, ne vidim nista......
ova poruka gore je za iNCUBusa
Sorry na gresci........

Mislim da dotični paćenik nije ni vredan rasprave na ovom forumu. Jednostavno mu treba pridavati što manje pažnje... Lično mi je drago što je baš on uradio sajtove dotičnim "muzičarima" ("A i ti si muzičar... ;)") jer oni baš njega i zaslužuju...

Ljudi u potpunosti se slazem... ocajno, odvratno, neprofesionalno...
Ali opet, svaka decku cast... Jer sigurno je kinta jakoooo dobro... Sa tog stanovista mi mozemo samo da mu zavidimo... Ono sta vredi sto pola nas sa foruma moze da napravi 5x bolju prezentaciju, kada eto niko nije oda nas uzeo pare vec on...
Jednostavno treba da se zapitamo kako to da je on to uradio a ne mi... Mada u ovoj drzavi vecinu poslova rade ljudi koji nemaju pojma o tome sto rade i NAZALOST uzimaju veliku kintu :( a kao sto kaze Dj. Balasevic "nisu krivci primitivci, krivi smo mi sto smo ih pustili" :)

A ako mu je Xenia devojka, e svaka mu cast! :)

ma salio sam se da znam komu je devojka..daj boze da je nikada nema da se geni ne bi nasledili i loza rvana nastavila

sam govori o sebi!

Samim tim sto RVAN-'umetnik sa STIOM' kaze , sajt radjen u flash tehnologiji i zauzima 30MB dovoljno govori o njegovom profesinalizmu.
Takodje sama izrada sajta je takodje diskutabilna ...

Ne znam da li ste primetili kako on poziva SWF fajl ,
http://www.ivan.co.yu/RVANsajt.swf - direktno navodi putanju :)
i da je sklon importovanju celih mp3 fajlova ........
:wave;

ovako, Megatrend je "faculty of applied sciences" sto mu dodje "fakultet primenjenih nauka"... naravno svako bi zeleo da bude student faxa za primenjene umetnosti, to jeste velika cast (primaju 3+2), a da li je u redu siriti neistine, to je druga stvar..

necu da iznosim nista licno o decku, nije mi nista skrivio, (imate uostalom njegove brojeve telefona na sajtu tako da... ;)) njegovo je licno pravo da sebe smatra dobrim dizajnerom... samo je tuzno sto ce zaista neko i da poveruje u to.. cinjenica je da ukus u nasoj zemlji formiraju polu-urbanizovani ljudi, sa nedovoljnom kulturom i nerazvijenim osecajem za dobar ukus.. mnogi od "dizajnera" ne da nisu skolovani za to, nego uopste nisu skolovani... pogledajte uostalom vecinu domacih reklama - u mnogima se peva a to je nivo DETETA, nivo kojim se postize efekat kod dece .. eto gde se mi nalazimo.. dokle je god tako, rvan i njemu slicni ce imati dobru prodju...

mogao bih na ovu temu da napisem ceo doktorat, posto me sve to izuzetno nervira

Meni je jos veci biser sto mu, na stranici sa site-ovima koje je radio, slicice (slicicice) velicine 100x133 piksela imaju izmedju 15 i 20KB ?!?

Thanks, Wakizashi...

Re: zapalicu ga ....

[BaByLoNiAn] je napisao(la):
e brate pricaj koje da ga sacekamo jedan dan na informativni razgovor

Aj, pozdrav......

jesi li i ti na Megatrendu?

ZevS je napisao(la):
...
1.Pre svega da li su ti ljudi stvarno toliko jadni da dozvole onako nesto da ih promovise?
......
Ocigledno je da su vise nego jadni, pre neki dan umalo me nije zgazio na pesackom prelazu onaj nasminkani derpe zeljko joksimovic, vozio je onu plavusicu leontinu, inace na pesackom prelazu je bilo zeleno za pesake... strasno, prvo izbegavam da gledam kanale na kojima se pojavljuju a sad ko po nekoj kazni sam morao da ih vidim na ulici, fuj, ko ovaj sajt :D

ZNAO SAM DA CU BITI NA METI CIM SAM USAO U TE VODE

Posto sam vam toliko interesantan za raspravu, odlucio sam da vam se i ja obratim. Ako neko ne razume kako funkcionisu stvari u Srbiji, kao sto su mnogi ovde konstatovali, svi mi znamo sta su prave vrednosti, ali ... okrenite se oko sebe i probajte da izvucete korist iz svega toga.

(Mozemo mi sada ovde da teoretisemo kako je to nekulturno, neukusno, kic, itd, ali cinjenica je da ovaj nas priglupi narod voli to da vidi/slusa vise nego `leba da jede. Sta mislis, da li prosecnog srbina vise interesuje da sluza zivotnu pricu nekog naseg naucnika... TO JE ODLICNO REKAO JEDAN OD VAS)

Naravno da sam daleko od eksperta, moze se cak reci i da sam pocetnik jer se ovim bavim oko godinu dana, ali STIL koji je ovde mnogima zasmetao se stice od samog pocetka, tako da dok god me ljudi sa estrade budu zvali da im radim sajtove bicu siguran da idem pravim putem, ma koliko se to drugima svidelo ili ne.

P.S.

S obzirom da trenutno radim 3 sajta za 3 mnogo poznate licnosti, a na cekanju imam jos nekoliko njih, nisam bas siguran da im se ne svidja kako to radim.

Sasvim sam normalan i daleko od toga sto se vama cini, ali takva su vremena ...

Vidis mislim da bi stvari bile mnogo bolje kada bi ti likovi sa estrade mogli bar malo da razmisljaju pa da se raspitaju ko sta i kako radi, lose je to sto kod nas uglavnom sve ide u uzim krugovima gde je kvalitet vrlo diskutabilan, a ljudima koji vrede je prilicno tesko da pridju i pokazu svoje kvalitete koji su na daleko visem nivou.

KAD CES DA STAVIS DIVX sa PINK-a koji cekamo vec danima ???

Ivane, nije pitanje sta se kome svidja, imas li bre ti LICNO TI obraza da stavljas tako nesto na internet, onako nesto normalan covek i da hoce nebi mogao da uradi, mislim da zaista treba da se ulozi poseban napor da bi se uradilo nesto u tom smeru(nazalost negativnom), ako nisi specijalista onda malo gledaj web, pogledaj malo sta se i kako se radi, pa svi teze da sajt zauzima sto manje da bi se sto brze ucitao a samo ti rokas cele pesme u SWF... pa sta mislis da ce neko da ceka to..... i pitanje dali ce neko iz YU i docekati da se ucitaju tvoji 500+ k sajtovi u flashu koji se kasnije svode na otvaranje novih prozora explorera i tako u nedogled... ma daj bre sve je krsh samo takav... a mislim da si ti pravi primer koliko je jadna estrada i u kojoj malogradjanskoj zemlji mi zivimo... Pominjes tamo neke obrade fotografija na sajtu, a nisi mogao ni svoju sliku lepo da sredis, o ZANI da ne pricamo..... CAREEEEE..... niko od tebe ne ocekuje da budes ekspert ali te isto tako niko ne tera da pricas vise nego sto mozes.

Citacemo se....

Re: ZNAO SAM DA CU BITI NA METI CIM SAM USAO U TE VODE

Rvan je napisao(la):
Naravno da sam daleko od eksperta, moze se cak reci i da sam pocetnik jer se ovim bavim oko godinu dana, ali STIL koji je ovde mnogima zasmetao se stice od samog pocetka, tako da dok god me ljudi sa estrade budu zvali da im radim sajtove bicu siguran da idem pravim putem, ma koliko se to drugima svidelo ili ne.

P.S.

S obzirom da trenutno radim 3 sajta za 3 mnogo poznate licnosti, a na cekanju imam jos nekoliko njih, nisam bas siguran da im se ne svidja kako to radim.

Sasvim sam normalan i daleko od toga sto se vama cini, ali takva su vremena ...

ne radi se o tome sto si ti radio sajtove za te seljake, naravno da bi svako ovde prihvatio takav posao, to ti niko ne zamera, ali radi se o tome sto je tehnicki i vizuelni kvalitet tih sajtova na vrlo vrlo niskom nivou... a ti si ubedjen kako si sjajan i kako imas stila... mislim da treba jos puno da ucis o tome da bi mogao nesto vise da kazes... i u stil se ne racunaju default efekti i free source meniji pokupljeni sa sajtova.. to moze svako...

a sto se tice toga da li se tim ljudima svidja ili ne kako radis, molim te mi reci od kada su ti likovi merodavni po pitanju ukusa? ja bih se zabrinuo kada bi mi rekli da im se svidja nesto sto sam uradio...

Re: KAD CES DA STAVIS DIVX sa PINK-a koji cekamo vec danima

Fowler je napisao(la):
Iniko od tebe ne ocekuje da budes ekspert ali te isto tako niko ne tera da pricas vise nego sto mozes.

upravo to

Vrh Dno