Šta je novo?

Nintendo Wii U

dragomix

Cenjen
Učlanjen(a)
25.07.2011
Poena
154
Prosto neverovatno da nema jos teme, ili ja nisam mogao da je nadjem!

Nintendo izbacuje ovaj put prvi konzolu nove generacije. Ime ce joj biti Wii U. Glavna stvar koja ovu konzolu odvaja od drugih je Wii U game pad. Wii U Game Pad se slobodno meze nazvati detetom normalnog kontrolera i tablet uredjaja, tablet kontroler.

[YOUTUBE]mZvlpA7knsQ[/YOUTUBE]

Samoj konzoli se i dalje ne znaju glavne karakteristike, ima raznih prica, ali sve su glasine. Sigurno se zna da ce konzolu pokretati Power based IBM procesor i HD AMD-ova grafika. Spekulacije su takve da gotovo niko ne zna zasigurno sta se nalazi unutar ove cudne kutije. Wii U nece imati interni HDD vec ce podrzavati bilo koji externi uredjaj za skladistenje podataka. Pusta ce diskove koji su slicnog formata kao Blue Ray, ali nisu Blue Ray i Wii U nece pustati BR filmove. Imace slot za SD karticu. Bice potpuno kompatibilna sa svim Wii igrama. Evo ga svanican specs sheet:

Size
Approximately 1.8 inches high, 10.5 inches deep and 6.8 inches long.

Weight
Approximately 3.41 pounds (1.5 kg).

Wii U™ GamePad
The Wii U GamePad™ controller removes the traditional barriers between games, players and the TV by creating a second window into the video game world. It incorporates a 6.2-inch, 16:9 aspect ratio LCD touch screen, as well as traditional button controls and two analog sticks. Inputs include a +Control Pad, L/R sticks, L/R stick buttons, A/B/X/Y buttons, L/R buttons, ZL/ZR buttons, Power button, HOME button, -/SELECT button, +/START button, and TV CONTROL button. The GamePad also includes motion control (powered by an accelerometer, gyroscope and geomagnetic sensor), a front-facing camera, a microphone, stereo speakers, rumble features, a sensor bar, an included stylus and support for Near Field Communication (NFC) functionality. It is powered by a rechargeable lithium-ion battery and weighs approximately 1.1 pounds (500 g).

Other Controllers
The Wii U console is capable of supporting two Wii U GamePad controllers, up to four Wii Remote (or Wii Remote Plus) controllers or Wii U Pro Controllers, and Wii accessories such as the Nunchuk, Classic Controller and Wii Balance Board.

Video Output
Supports 1080p, 1080i, 720p, 480p and 480i. Compatible cables include HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV and Wii AV.

Appearance
The new console features a compact design that will make it a natural addition to any home entertainment setup.

CPU
IBM PowerⓇ-based multi-core processor.

GPU
AMD Radeon™-based High Definition GPU.

Storage
Wii U uses an internal flash memory. It also supports SD memory cards and external USB storage.

Media
Wii U and Wii optical discs.

Networking
Wii U can access the Internet via wireless (IEEE 802.11b/g/n) connection. The console features four USB 2.0 connectors – two in the front and two in the rear – that support Wii LAN Adapters.

Wii Compatibility
Nearly all Wii software and accessories can be used with Wii U.

Audio Output
Uses six-channel PCM linear output via HDMI® connector, or analog output via the AV Multi Out connector.

Nekoliko igara koje izlaze za Wii U:
[YOUTUBE]zlTV78t4_rI[/YOUTUBE]

Potvrdjeno je da ce konzola imati fleksibilan on-line sistem i da ce podrzavati cak i Free to play igre. Konzola izlazi u praznicnoj sezoni ove godine, cena ce joj biti oko 300$.

U Nemackoj je pocela preorder akcija za Wii U, koji bi trebao da pocne da se isporucuje 21. decembra. Trenutna cena je 399,99 evra s tim da je moguce da ce se cena menjati... ali u svakom slucaju svako ko preorder-uje platice onu najnizu cenu, ako se zaista bude menjala. 😀

Previse.

Nemoj tako, ipak je ovo prva NextGen konzola sa mogucnostima sadasnje generacije! :d

Ajoj pa ko je loood da preorderuje za 400 evra, da je 200 onda bi razmislio....

U Nemackoj je pocela preorder akcija za Wii U, koji bi trebao da pocne da se isporucuje 21. decembra. Trenutna cena je 399,99 evra s tim da je moguce da ce se cena menjati... ali u svakom slucaju svako ko preorder-uje platice onu najnizu cenu, ako se zaista bude menjala. 😀

Naravno da ce se cena menjati, specifikacije konzole jos nisu konance, prvenstveno GPU, cpu i ram, postoji realna mogucnost da stave jace komponente od najavljenih. Nintendo trenutno prati situaciju na potencijalnom trzistu i na osnovu toga ce doneti odluku za konacnu cenu i spec konzole.

Sto se samih mogucnosti konzole tice, bice u svakom pogledu naprednija od trenutnih, sto je i logicno.

Poslednja izmena:
Ako stave jace komponente onda sigurno cena nece padati... Citao sam negde da su izjavili da ce konzola biti jaca hardverski od X360.

pa nije teško da bude jača od box-a ili PS-a koji su pregaženi odavno ali cena neće biti veća od 300€, finalna. opekli su se sa prvom cenom za 3ds pa kad su je spustili prodaja je počela nenormalno da ide na gore, takođe imaju i vitu kao primer šta loša cena može da uradi proizvodu

Nemacki Amazon je stavio novu cenu za preorder od 349 evra.

Realno je da bude izmedju 300 i 350 evra. Naravno, kod nas nesto skuplje.

Maximalno do 300€, uzeći u obzir da su "izleteli papiri" da će xbox koštati oko $300/300€..

kad izađe box spustiće mu cenu na 250€ a PS će po običaju biti bar 100€ skuplji jer su i sami rekli da neće ići na rat cenama i da će kasniti za box-om 😀

Uzeo sam Wii U pre par dana, evo i nekih prvih utisaka.

Mogu samo da kazem da je konzola premasila sva moja ocekivanja. Prvi utisak je fantastican. Bukvalno je Nintendo, a i svi ostali koji su to pisali, bio u pravu da moras da probas da bi shvatio u cemu je fora. Posle silnih clanaka i pisanja o tome kako je Wii U slab ili na nivou Xbox-a 360, moram da priznam da sam bio malo skeptican, ali sve sumnje koje sam imao vezane za konzolu su momentalno nestale u trenutku kad sam poceo da igram Nintendoland. Neverovatno iskustvo koje se bukvalno ne moze naci ni na jednoj drugoj platformi. Posle toga odradio update i zadovoljstvo je samo pocelo da raste... Miiverse je fantastican. Tipa foruma i twitter-a u jednom. Nisam mogao da verujem da je tako dobar. Demo Raymen-a mi je stavio osmeh na lice koji nisam mogao da skinem 3 sata, fantasticna igra. Na kraju ono sto me je najvise iznenadilo je Internet Browser. U zivotu nisam video brzi, otvara stranice brzinom svetlosti, bolje nego na PC-u.

Napravio sam i jedan manji opis hardvera koji mozete naci ovde.

Znam da je neko otvorio temu Wii U Launch i da se tamo vodi diskusija, ali vec je period lansiranja konzole prosao, bilo bi dobro da tema nosi bas ovakav naziv kakav je nosila kad sam je otvorio pre skoro godinu dana!

Nije loš tekst, malo pristrasan (par puta je bilo u opisu najbolji ikada) 🙂, čekam utiske daljeg testiranja, ali manje pristrasne, takođe mogao bi da staviš utiske i na nekom drugom mestu. 🙂

Interesuje me da li neko zna da li Wii Remote Plus igra neku ulogu kod Wii U igara, ili će sa svim igrama raditi običan običan Wii Remote?

Za najbolji ikada sam napisao samo za GamePad, i pored te izjave odgovorno stojim! 😀

Drzao sam u rukama gamepadove od pijacarskog NES-a, do Xbox 360 kontrolera i Dual Shock 3-a (i sve ostale Dual Shock, i Xbox 1 kontroler, i GC kontroler)... Prosto, Wii U GamePad najbolje lezi u ruci, pruza najudobniji osecaj, ima najvisi kvalitet izrade. Zamisli kad sam igrao Demo Fife jedno 3-4 sata, nisam ni primetio. Sa Xbox 360 kontrolerom pocinju prsti da me bole posle sat-dva igranja, osecam nelagodnost u ramenima i slicne pojave. Prosto nisam mogao da verujem da je toliko udoban.

Bas me interesuje kako to gamepad velicine malog tableta moze da bude udoban za bilo kakvo igranje ? Touchscreen tehnologiju iz 2003. godine necu da pominjem 🙂

Moram priznati da jeste dosta udoban za igranje. Cak i mom cetvorogodisnjaku. Za igranje je touch screen korektan, mada priznajem da u poredjenju sa mojim mobilnim oseca se razlika u kvalitetu. Ipak, gamepad je bas mocan.

Bas me interesuje kako to gamepad velicine malog tableta moze da bude udoban za bilo kakvo igranje ? Touchscreen tehnologiju iz 2003. godine necu da pominjem 🙂

Moras da probas da bi shvatio. Nema coveka koji nije bio skeptican, ali kad se uzme gamepad u ruke, kao da si oduvek cekao bas taj uredjaj u rukama za igranje.

Play sesije i od po nekoliko sati nisu ama bas nikakav problem. Toliko poboljsava iskustvo da igre koje recimo na PC-u sa Xbox 360 padom nisam igrao ni nekoliko sati, na Wii U-u sam igrao DEMO-e po 3-4 sata.

Touch screen sa olovkom hvata 100%, bez olovke 70-80% input-a. Recimo na NintendoLand-u pickmin igra radi fantasticno, moras brzo da reagujes i saljes jedinice, udaras protivnika. Sa olovcicom nisam imao problema, a sa rukom ni ne bi moglo da se igra jer bi se uzasno zamarala. Ne zameram sto je ekran rezistivni ni jednog trenutka. Kvalitet slike je takodje na veoma visokom nivou, nije kao na najboljim telefonima, ali najbolji telefoni kostaju vise od celog Wii U-a, tako da je odnos cena/kvalitet na zavidnom nivou.

Znachi tablet je ugodniji za igranje nego joypad, ajde nemoj da se lazemo, ili da lazes sam sebe :d O resistive ekranu necu ni da pricam, to je neupotrebljiva stvar ne po danasnjim standardima, vec godinama, ne znam kako ih nije sramota da prodaju to uopshte, vise nema ni kineskih tableta sa tim...

Poslednja izmena:
Ja sam probao na desetak minuta WiiU pad i nije bilo problema prilikom igranja. Ali to je 10-tak minuta. Malo sam skeptičan zbog veličine istog. Na duže staze i DS3 i XBox360 pad znaju da umore, a dosta su manji.

Što se Maria i ostalih Nintendo igara tiče tu su uvek bili jači od konkurencije. Jednostavno dominiraju casual i kid segmentom tržišta. Sada sa WiiU pokušavaju da privole i heavy gejmere ali teško. Mislim da ni jedna platforma ne može da spoji dve strane medalje.

Malo je cudno , ali naravno i nije da se ova tema dize iz mrtvih, a ne ona gde je bila veca rasprava o tome kako ce Wii U proci na trzistu i u kojoj je aktivno ucesvovao i sam autor ovih Hvalospevova , koji i dize temu sa groblja . Navodno nije mogao da nadje tu drugu 😀

A u toj drugoj on je takodje "objektivno" tvrdio da ce Wii U biti nevidjeni bum koji ce pocistiti konkurenciju itd. dok sam ja naravno kao realni posmatrac dogadjaja, prognozirao Fijasko koji se trenutno dogadja , mozda je i mene malo iznenadila velicina tog Fijaska, odnosno Katastrofalni i Porazavajuci rezultati prodaje, ali u to nisu hteli da poveruju fanbojevi i oni koji zive od Nintenda.

Izgleda da ce Wii U ako se nesto hitno drasticno ne promeni biti stvarno NINT END-o.

EDIT. Evo linka teme koja ne moze da se nadje 😀

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?291808-Wii-U-launch/page3

Poslednja izmena:
Nema nikakvog fijaska sa Wii U konzolom, jednostavno, Wii U se loše prodaje zato što nema igara.
Krajem godine kad bude veći izbor igara i kada Nintendo neki jači naslov, situacija će biti drugačija.

Nema nikakvog fijaska sa Wii U konzolom, jednostavno, Wii U se loše prodaje zato što nema igara.
Krajem godine kad bude veći izbor igara i kada Nintendo izda neki jači naslov, situacija će biti drugačija.
Ne zaboravimo, konzola je tek nekoliko meseci na tržištu, PS3 se takođe na početku užasno prodavao.

Poslednja izmena:
Ja sam probao na desetak minuta WiiU pad i nije bilo problema prilikom igranja. Ali to je 10-tak minuta. Malo sam skeptičan zbog veličine istog. Na duže staze i DS3 i XBox360 pad znaju da umore, a dosta su manji.

Baterija na Wii U padu toliko brzo rikne da ne stigneš da se umoriš.

th_trollface_emoticon.gif

Koliko znam sigurno izdrži bar 3 sata, a možeš i da je na punjač priključiš i da nastaviš da igraš, inače imaju da se kupe i baterije sa većim kapacitetom.

Nazad
Vrh Dno