Šta je novo?

Nintendo Switch 2

Ja uleteo na neki discord server za iznajmljivanje igara, odigrao Bananzu i Prime 4 (svaka igra bila 7$ na mesec dana).
Sada planiram Star Fox (on je 10$ jer je novija igra).
Naravno, jasno je koji su rizici, a i potrebno je svaki put kod startovanja paliti pa gasiti mrezu.
Svakako sam prezadovoljan, ne bih ni kupio konzolu da nisam skontao da ovo postoji.

Ja uleteo na neki discord server za iznajmljivanje igara, odigrao Bananzu i Prime 4 (svaka igra bila 7$ na mesec dana).
Naravno, jasno je koji su rizici, a i potrebno je svaki put kod startovanja paliti pa gasiti mrezu.
Svakako sam prezadovoljan, ne bih ni kupio konzolu da nisam skontao da ovo postoji.
Aj šibni na PM koji je server rmožda zatreba.

+1 za PM ako može 🙂

Pozdrav svima,

Nov sam u ovome, hocu klincu da kupim nitendo switch 2 pa je moje pitanje da li postoji mogucnost instaliranja komercijalnih aplikacija poput youtube netflix... pored igrica i kakva su iskustva sa konekcijama kada se koriste te aplikacije.

Hvala

Nema.

ako se neko razmisljao dal da igra elden ring na sw2 jer je preslaba konzola, mogu da potvrdim da je uzitak kako radi (osim ako ste 120 fps meraklija).
Potpuna uzivancija, i u handheld i docked modu.
evo par capture-a uradjenih na samom sw2 u handheld modu

bas sam ekstremno prijatno iznenadjen 😀

ne daju mi da preorderujem fizicku verziju sa "reljefnom kutijom", bukvalno nece pare od nesrecnih matoraca.

Izgleda super, daleko bolje od UE fan rendera, koji izgledaju bolje, ali ovo ima taj vajb (osim zelde lici na plasticnog stakora)

I pored toga sto cu im dati poslednju nemacku marku iz dzepa, razocaran sam sto je ipak remaster a ne remake. Bilo je nade za jos jedan dungeon i sidequestove, ali sta da se radi

ne daju mi da preorderujem fizicku verziju sa "reljefnom kutijom", bukvalno nece pare od nesrecnih matoraca.

Izgleda super, daleko bolje od UE fan rendera, koji izgledaju bolje, ali ovo ima taj vajb (osim zelde lici na plasticnog stakora)

I pored toga sto cu im dati poslednju nemacku marku iz dzepa, razocaran sam sto je ipak remaster a ne remake. Bilo je nade za jos jedan dungeon i sidequestove, ali sta da se radi

Ovo je čist remake, a ne remaster.

zar nije remaster kad samo poboljsaju grafiku a remake kad promene/ponovo nesto novo uvedu?
recimo ff vii remake intergrade je remake jer su i mehaniku i grafiku i skoro sve promenili.
A u oot su samo poboljsali grafiku - dakle remaster. Da su dodali dungeone/novi sadrzaj to bi bio remake.

Jel gresim?

Još uvek ne znamo da li su dodavali i menjali dungeone, ovaj Nintendo Direct nije dao def. odgovor na to pitanje.

pa da jesu sigurno bi to pokazali. GLedao sam direkt mislim da su i eksplictino napomenuli 1:1 remake/remaster (sve mi se pomesalo)

Rekli su citirano da je reinterpretation. Meni to više zvuči na remake od remastera, ali mislim da ćemo defnitivno to saznati tek u novembru.

Mene je to uvek bunilo ali ovde mi deluje da je ovo radjeno od 0 a remaster bi bilo da je stara igra grafički našminkana. Neka isprave znalci.

zar nije remaster kad samo poboljsaju grafiku a remake kad promene/ponovo nesto novo uvedu?
recimo ff vii remake intergrade je remake jer su i mehaniku i grafiku i skoro sve promenili.
A u oot su samo poboljsali grafiku - dakle remaster. Da su dodali dungeone/novi sadrzaj to bi bio remake.

Jel gresim?

Ne, remaster je kada se uzme postojeć poizvod (u ovom slučaju igru) i unaprede postojeću grafiku (ili zvuk, imamo i remaster pesama), TLoU za PS4 je odličan primer remastera.
Ovde je sve pravljeno od nule, ništa od originala nije moglo biti iskorišćeno, iako je sama igra verna originalu, u pitanju je remake, može se reći da je 1:1 remake.

Ne postoji ništa slično što mi se moglo uporediti sa FF7, od jedne igre su napravljene tri, to bi mogao biti reimagianing.

Ovo može pomoći

1788896879067.webp

Poslednja izmena:
Igra je remake. Rađena od nule sa novim endžinom, unapređenja vizuelno, potpuno druga fizika borbi i reakcije na okolinu, manuelni skok, osećaj jahanja konja, ponovno snimljeni glasovi i ambijentalna muzika, otključana kamera... Dakle brdo promena u odnosu da je samo presvučena nešto lepšom grafikom.

hvala vetar, jasno sve.
mare - nema nista novo od sadrzaja, to sam mislio. nema novi dungeon, novi npc sa sidequestom, neko iznenadjenje...

Nazad
Vrh Dno