Cao svima! Evo i ja uzeh skoro Switch 2 pa da podelim svoje iskustvo sa kupovinom igara.
Informacije o razlicitim e-shopovima i eshop-prices.com su bile super korisne, promena regiona i kupovina je jednostavna.
Kao sto je neko konstatovao, Hong Kong eshop mi je ispala najjednostavnija i najjeftinija opcija za neke ekskluzive koje sam gledao. Japan i Juzna Koreja nisu bile opcija posto traze neke dodatne podatke, verovatno samo rezidenti mogu da koriste.
Htedoh da isprobam i opciju kupovine preko japanskog Amazona, al tu naleteh na problem.
Samo kreiranje naloga je bilo jednostavno, medjutim, kada sam hteo da obavim kupovinu, nalog mi je stavljen na hold, i kada se probam da se ulogujem, odvede me na formu da upload-ujem izvod kartice (ili slicno) kako bih potvrdio da je moja kartica.
Koristio sam Intesinu Visa debit vezanu za poseban racun u eurima, ta mi je default kad kupujem online ili putujem, pa sam okacio izvod koji sam skinuo sa Intesine mBanking aplikacije.
24h kasnije dobijem opet generisani mejl da mi je account i dalje na hold-u, i da treba da dostavim dodatnu dokumentaciju. Medjutim, ne postoji nacin kako da dostavim tu dodatnu dokumentaciju.
Kada probam da se ulogujem, dobijem poruku da je provera u toku. Da pristupim chat-u ne mogu jer nisam ulogovan. Na celom sajtu Amazona nisam mogao da iskopam mejl gde bih mogao da trazim da mi posalju ponovo link ka onoj formi za upload dokumenata. U generisanom mejlu takodje nema linka za kontakt ili za ponovni upload.
Na kraju sam napravio drugi nalog (i to je bilo problematicno posto moram i broj telefona da koristim da bih napravio nalog, a moj broj je zauzet na suspendovanom nalogu) da bih dosao do linka za chat sa agentom, ali avaj, kad probam da otvorim chat, dobijam genericku poruku o gresci. Izuzetno frustrirajuce iskustvo.
Probacu sutra da ponovo pokrenem chat sa agentom, da vidim da li mogu da odsuspendujem nalog, al mi se cini da cu ubuduce izbeci cimanje i koristiti e-shopove samo
😀.
@anicai pomenula si da isto imala problem sa verifikacijom naloga, da li ti je verifikacija uspela iz prve preko forme?