Šta je novo?

Nintendo Switch 2

Meni juce na hrvatskom nalogu pisalo 60e godisnje cini mi se, mada mozda ide pdv ili nesto preko.
Kako god kad se podeli ispade kul.

ajmo onda lagano, ko zeli nek se doda na spisak pa kad nas se skupi dovoljno dogovaramo se za dalje :)

1- marko07
2-djomla43
3-

Zar to ne izlazi tek u julu? Vidim po netu prodaja jedva pa nikakva, ne ide kao alva sa prvim switchom. Preterali su sa cenom i cenom igara ocigledno.
brate, kako mozemo to nakon 1 dana da znamo :D
Preorderi su razgrabljeni (ok hype i jutjuberi) ali kako 1 dan znati da je prodaja nikakva :D

Zar to ne izlazi tek u julu? Vidim po netu prodaja jedva pa nikakva, ne ide kao alva sa prvim switchom. Preterali su sa cenom i cenom igara ocigledno.
Ne znam odakle ti ove informacije, sve do sad ukazuje da će biti jedan od najuspešnijih launch-ova, daleko uspešniji nego što je Nintendo očekivao.
Znači region može da se menja na već postojećem nalogu ili mora novi nalog?
Apsolutno, možeš da menjaš sve u par klikova, na sajtu. Jedino ne možeš menjati ako imaš aktivan subscription ili ako imaš preostale neke pare na nalogu. Uglavnom može i ako imaš pare na nalogu ali ih onda obriše, tako da je bitno da kupiš sve što želiš pre promene regiona. Za Južnu Afriku rade naše kartice, za Brazil moraš gift cardove kupovati ali radi i on savršeno. Mislim da je i Čile kao Južna Afrika, sve prolazi glat.

Ne znam odakle ti ove informacije, sve do sad ukazuje da će biti jedan od najuspešnijih launch-ova, daleko uspešniji nego što je Nintendo očekivao.

Apsolutno, možeš da menjaš sve u par klikova, na sajtu. Jedino ne možeš menjati ako imaš aktivan subscription ili ako imaš preostale neke pare na nalogu. Uglavnom može i ako imaš pare na nalogu ali ih onda obriše, tako da je bitno da kupiš sve što želiš pre promene regiona. Za Južnu Afriku rade naše kartice, za Brazil moraš gift cardove kupovati ali radi i on savršeno. Mislim da je i Čile kao Južna Afrika, sve prolazi glat.
Što znači da mogu npr kupiti jednu igru u Čileu a par dana kasnije u Južnoj Africi?
Btw, Južna Afrika je među povoljnijim za NSO pretplatu.

Imam online pretplatu na US nalogu. Znači li to da mogu da napravim drugi nalog pa sa njime da drugu državu izaberem.
Da, možeš napraviti novi nalog i ubaciti i njega na konzolu. Ali na trenutnom, na kojem ima aktivna pretplata, ne možeš. Osim ako ne isključiš automatic renewals (srećno sa pronalaskom iste opcije, zakopano haos), mislim da bi i tada moglo. Ali svakako je jednostavnije sa novim nalogom.
Što znači da mogu npr kupiti jednu igru u Čileu a par dana kasnije u Južnoj Africi?
Btw, Južna Afrika je među povoljnijim za NSO pretplatu.
Baš tako, svejedno je, možeš kupovati po volji i menjati region. Ne mora se ni konzola restartovati, samo se eshop sam resetuje nakon promene i to je to.

Prodaju se izgleda konzole ko alva. Juce sam zvao par "madjara" sa KP. I rasprodat je prvi lager. Ceka se na drugu turu 7-10 dana.
Porucili smo 2 fizicke igre Mario Kart World i Donkey Kong Bananza. Interesuje me jos koji mario je najbolji za klince od 7-8 god, poput onih starih 2d koje smo igrali pre 25-30 god :) (pozeljno da mogu da igraju 3-4 igraca istovremeno), pozeljno da je Switch 2 verzija,da ne moram da se upgrade-uje.

Mario Brothers U, Mario 3D World. Meni su obe vrh za opuštanje i za igranje sa sestricima.

Stigao i meni Switch 2, prvi utisci: mnogo bolji ekran, mnogo kvalitetnija odrađena konzola, mnogo brže radi ove Switch 1 igre koje su dobile update izgledaju mnogo bolje.

Switch2.jpg

Prodaju se izgleda konzole ko alva. Juce sam zvao par "madjara" sa KP. I rasprodat je prvi lager. Ceka se na drugu turu 7-10 dana.
Porucili smo 2 fizicke igre Mario Kart World i Donkey Kong Bananza. Interesuje me jos koji mario je najbolji za klince od 7-8 god, poput onih starih 2d koje smo igrali pre 25-30 god :) (pozeljno da mogu da igraju 3-4 igraca istovremeno), pozeljno da je Switch 2 verzija,da ne moram da se upgrade-uje.

Mario Odyssey, Mario 3D World, Super Mario Wonder, New Super Mario Bros. U, Kirby's Forgotten Land.

Odličan sajt za praćenje cena po regionima. Ko je u fazonu da menja sa vremena na vreme. :) Ima izuzetno dobrih dilova baš često.

Da li Nintendo ima neku rasprodaju fizickih igara ili su na popustima samo digitalne kopije? Da li nude,recimo neke super mario bundle-ove i sl?
Hteli bi 10ak igrica da kupimo, ali kad saberem koliko sve kosta pojedinacno, cifra je pozamasna.
Interesuje me jos ove zastave sto stoje pored igrica, da li to znaci da tu igru mogu da kupim samo ako sam prijavljen na taj region ili ne?

Da li Nintendo ima neku rasprodaju fizickih igara ili su na popustima samo digitalne kopije? Da li nude,recimo neke super mario bundle-ove i sl?
Hteli bi 10ak igrica da kupimo, ali kad saberem koliko sve kosta pojedinacno, cifra je pozamasna.
Interesuje me jos ove zastave sto stoje pored igrica, da li to znaci da tu igru mogu da kupim samo ako sam prijavljen na taj region ili ne?
Cena pored zastave govori koja je cena samo u tom regionu. A ako vidiš i karticu zlatnu to znači da mora da se kupi gift card za taj region i onda da se to aktivira i potom kupe igre.

Samo digitalna rasprodaja. Imaju kod nas po radnjama u Srbiji sa vremena na vreme okej cene i popuste, mada je to baš... ono... velika cifra i marža. Nintendo baš igre, first-party, su retko kad na popustu, to je možda bolje kupiti u fizičkoj varijanti na KP-u pa onda potencijalno posle i preprodati.

Pa iskreno ne vidim poentu kupovine tolikog broja igara, uzmeš jednu-dve, možda tri ako su drugačiji žanrovi, pa kad se pređe uzimaš dalje. :)

Jel ima neko informaciju kad bi konzola mogla da se pojavi kod MTS-a ili SBB-a?

Jel ima neko informaciju kad bi konzola mogla da se pojavi kod MTS-a ili SBB-a?
Nisam siguran da ce je nuditi nije to kod nas toliko popularno kao playstation.
A ako se dobro sećam oni nisu davali neke dobre cene pa da se isplati čekati, sve ove radnje kod nas podržavaju neki od načina da se plati na rate.

Switch je bio u MTS-u(sad ga nesto nema), a Switch OLED sad ima da se uzme u SBB-u. Isplati se ili ne, meni odgovara da uzimam konzolu ovako, ali dzabe ako je ne uvrste u ponudu.

Ako je ono što ti odgovara rate onda ti je Intesa rešenje. Ja sam se vratio posle 8 god zbog toga mada još nisam koristio. Bez kamate 12 a koliko sam čuo može i 24 mesec. Debitna ne kreditna.

P.S. moze i bankomat na rate pa.onda madjari, meni se ta kombinacija vrzma ali se bojim da me žena ne ustreli

Ako je ono što ti odgovara rate onda ti je Intesa rešenje. Ja sam se vratio posle 8 god zbog toga mada još nisam koristio. Bez kamate 12 a koliko sam čuo može i 24 mesec. Debitna ne kreditna.
Sve preko banke je cimanje. Treba ti potvrda o visini zarade, ovo ono, MTS to maltene odmah odobri.

Ček, ae još jednom, kako ovo? Zanima me kako na rate sa Mađarima na KP :)
Ma podignes novac sa kreditnom(ne znam za debitnu da li bi tako moglo, moja debitna kod njih nema odobren limit) i onda u aplikaciji izaberes opciju da taj iznos koji si podigao otplacujes na 6-12 rata. Onda sa tim kesom kontaktiras Madjare.

Ako se dobro sećam bila je priča da je kamata velika kad se uzima keš na kreditnu karticu ali nisam 100% siguran.

U Intesi može plaćanje do 12 rata debitnom karticom bez kamete, nije potrebna kreditna.
Isplata na rate na bankomatima ne može. Bar ne debitnom karticom, upravo sam kontaktirao banku i dobio odgovor.
Malo smo offtopic, ali tražilo se rešenje za kupovinu konzole na rate pa crpimo mogućnosti.

U Intesi može plaćanje do 12 rata debitnom karticom bez kamete, nije potrebna kreditna.
Isplata na rate na bankomatima ne može. Bar ne debitnom karticom, upravo sam kontaktirao banku i dobio odgovor.
Malo smo offtopic, ali tražilo se rešenje za kupovinu konzole na rate pa crpimo mogućnosti.
Meni kad sam prebacio račun su rekli da može 24 rate na nekim mestima i da može bankomat. Sve o debitnoj pričam. Ali ako su ti tako rekli onda ih nisam dobro razumeo. Realno na bankomatu nikad nisam video rate tako da su verovatno za kreditnu pricali.

Ako se dobro sećam bila je priča da je kamata velika kad se uzima keš na kreditnu karticu ali nisam 100% siguran.
Da se ogradim, nisam nikad radio to. Jednom prilikom kad mi je bas zafalilo kesa za opravku vozila pred registraciju digo sam manje vise ceo limit i trebalo mi je 2-3 meseca da vratim. Dok nisam vratio ceo iznos uplacivao sam koliko je bilo na izvodu navedeno kao minimum i skidalo mi je ~1000 i kusur sto ga cenim da je bilo ~1-2% od preostalog iznosa.

Meni kad sam prebacio račun su rekli da može 24 rate na nekim mestima i da može bankomat. Sve o debitnoj pričam. Ali ako su ti tako rekli onda ih nisam dobro razumeo. Realno na bankomatu nikad nisam video rate tako da su verovatno za kreditnu pricali.
Sad sam se setio, pomesao sam loncice. U intesi mora da se podeli na rate odmah tokom "izvresnja transakcije", dok kod mobi banke je bila ta fora(dakle iako ih je yettel preuzeo, kod njih to nema, samo je u mobi moglo) da podignes pa da naknadno u aplikaciji podelis na rate.

Da, ali ne znam da li je problem u mojoj savetnici ili sta, ali meni intesa iz nekog razloga vec mesecima nikako da "odobri" limit na debitnoj. Preko 5 godina imam redovna primanja na njhov racun, nikad nisam podigao cek. Kad je prethodna savetnica dala otkaz, nova me je pozvala da "se upoznamo" i da me namami nekom prici o stednji. Tom prilikom primetila je da ne koristim cekove, i podnela je zahtev da mi ih ukinu i odobre limit po debitnoj. Kao sto sam napisao iznad, od tada je proslo vise meseci. Kad sam zvao zenu, ona kaze da oni jednom-dva put godisnje rade "presek stanja" i tad realizuju te zahteve. Ne znam, meni zvuci sumnjivo i generalno, zena mi je antipaticna bila pa nisam proveravao dalje da li je to istina ili ne.

Ja koristim to placanje debitnom karticom na maksimalno 12 rata. Meni odobravaju odredjenu svotu u zavisnosti od primanja svake godine u maju/aprilu. Stigne mail tipa:

Mozda bi mogao da odes licno u banku i da se raspitas.

Prava stvar što se tiče plaćanja na rate, mislim na debitnu. Sistem sam na određenom periodu obračunava limit.
Btw, ne može debitnom da se dize sa bankomata. Kreditna da, ali nije ni malo isplativo.

Poslednja izmena:
Tako kupujem tehniku, platim kreditnom i vracam na vreme bez kamate, preko mobilne aplikacije, ne znam kako je u Srbiji.

Nazad
Vrh Dno