Šta je novo?

Nintendo Switch 2

Cene Switch 2 igara su užas, pogotovo u prodavnicama, ali kapiram da će na KP nove biti oko 70e,
jedina dobra stvar što se tiče cena Nintendo igara je što drže cenu (vrednost), evo i sad na KP su polovne Mario Odyysey, Zelda, Mario Kart...oko 5.000 din dok su nove oko 6.000 din.
To je i dobro i loše jer se nikad ne može naći Zelda za 20 evrića (na popustu), kao sa Steam igrama.
Sa druge strane, ako neko hoće da se cima sa prodajom, uvek može da proda postojeći naslov sa 15-20eur minusa u odnosu na cenu iz prodavnice.

To je i dobro i loše jer se nikad ne može naći Zelda za 20 evrića (na popustu), kao sa Steam igrama.
Sa druge strane, ako neko hoće da se cima sa prodajom, uvek može da proda postojeći naslov sa 15-20eur minusa u odnosu na cenu iz prodavnice.

Naravno, razlog zašto drže cenu je upravo zato što ne budu više od 10-20% na popustu i to naravno digitalno.

Buni me kolekcionarska opsesija. Razumem do neke mere, ali ne kad je ovoliko skupo. Ne mogu odneti ništa od toga sa sobom u grob pa da u nadgrobnom životu "cepam" Elden Ring sa nekom ekipom. Videh isto pre neki dan tipa sa 2400 Switch igara. Šta je to, 2400 sitnih, preplaćenih ketridža? Stoji na polici, sakuplja prašinu, još ni ne izgleda lepo jer Nintendo nije odabrao zanimljiviji dizajn na poleđini.

Hmm, ne znam da li bih se svrstao u kolekcionare, ali postoje igre koje i nakon prelaska ne želim da prodam i želim da zadržim, ali i igre koje kad pređem ili ih se zasitim, rastanem se od njih bez problema.

Primer prvih su recimo Zelda Botw i Totk, Mario Odyssey sa Nintenda, ili Astro Bot sa PS5.

Primer drugih su FIFA, tj. FC ili NBA 2k igre, koje pokupim kada su na akciji, igram povremeno par nedelja do par meseci i prodam, znajući da će svakako kroz nekoliko meseci izaći nova iteracija.

Za obe konzole, imam manju kolekciju od 5-10 igara koju želim da sačuvam i koje čuvam.

Romanticiziram i racionališem mišlju da ću za 10 godina to možda igrati sa svojim klincima i kako im je ćaća gejmao u vreme, mada ne znam ni da li ću imati klince niti da li će ih to uopšte interesovati, verovatno i da neće.

Ali eto, to su igre koje ja lično smatram klasicima i koje su obično, mada ne uvek, i te koje su pokupile najbolje ocene na Metacritic ili bile u igri za igru godine u toj generaciji konzola.

Hmm, ne znam da li bih se svrstao u kolekcionare, ali postoje igre koje i nakon prelaska ne želim da prodam i želim da zadržim, ali i igre koje kad pređem ili ih se zasitim, rastanem se od njih bez problema.

Primer prvih su recimo Zelda Botw i Totk, Mario Odyssey sa Nintenda, ili Astro Bot sa PS5.

Primer drugih su FIFA, tj. FC ili NBA 2k igre, koje pokupim kada su na akciji, igram povremeno par nedelja do par meseci i prodam, znajući da će svakako kroz nekoliko meseci izaći nova iteracija.

Za obe konzole, imam manju kolekciju od 5-10 igara koju želim da sačuvam i koje čuvam.

Romanticiziram i racionališem mišlju da ću za 10 godina to možda igrati sa svojim klincima i kako im je ćaća gejmao u vreme, mada ne znam ni da li ću imati klince niti da li će ih to uopšte interesovati, verovatno i da neće.

Ali eto, to su igre koje ja lično smatram klasicima i koje su obično, mada ne uvek, i te koje su pokupile najbolje ocene na Metacritic ili bile u igri za igru godine u toj generaciji konzola.
Skroz razumem, ali ako ti je igra toliko značila da želiš da je zadržiš — kao što je meni Botw, na primer kao i gomila nekih gluposti za koje mi je blam da spominjem u javnosti — onda ti neće biti problem što si "pukao" dodatnih $10, jer u realnoj vrednosti vredi mnogo više. 😁

Ovu tvoju računicu kvari još bitan faktor 2nd party developeri
(razvojni timovi kojima ne upravlja Nintendo direktno, ali prave eksluzive samo za Switch).

Primeri:
Bayonetta serijal (razvio PlatinumGames). Ista kompanija pravi i Ninja Gaiden 4 za sve konzole npr.
The Duskbloods (razvija From Software). Ista kompanija je pravila i dil sa Sonyijem kroz Bloodbourne.
Professor Layton and the New World of Steam (Level5) itd.

Ovo gore su primeri a za Switch je izašlo preko 180 eksluzivnih igara. Ta činjenica je dovoljna Nintednu, i da prodaju toster, sve dok imaju dovoljan broz ekskluziva prodavaće se makar igre bile i 200eur (ako ih ne kupiš nikad ih nećeš ni videti).

Sony i Xbox se na polju eksluziva ne takmiče uopšte.
da, mislio sam na to takodje (grezzo isto i tako ti razvojni timovi).
Svejedno, ako je sudjeno da ne vidim igre, ok :D

Koliko sam vas razumeo. Pametnije je uzeti konzolu+ fizicku mario igru. Nego bundle sa digitalnom kopijom? Pravim preorder, pa gledam sta mi je ciniti.

Koliko sam vas razumeo. Pametnije je uzeti konzolu+ fizicku mario igru. Nego bundle sa digitalnom kopijom? Pravim preorder, pa gledam sta mi je ciniti.
Ne znam zašto bi neko zagovarao kupovinu zasebno, osim ako neće kasnije preprodavati Mario Kart u fizičkom izdanju pa da povrati deo novca. Meni jedino bundle ima smisla, jer se uštedi, šta, 30-40 evra? Nije mala suma.

Da. Spominjalo se da se najvise isplati fizicke igre kupovati. 30 usd je razlika.

Nazad
Vrh Dno