Šta je novo?

NiNet - Niš

maks319

Poznat
Učlanjen(a)
08.10.2021
Poena
35
Zdravo svima,
Imam ninet optički internet i na svom telefonu S9 izvlačim oko 230M dok na nekom starom laptopu ne prelazi 70M na wifi.
Da li to može biti do laptop-a?
Zadovoljan sam korisnik duži niz godina.

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/8554591777

Wifi kartica na laptopu je verovatno na WIFI B standardu gde je max u teoriji 100mb/s u realnosti uprao to sto ti dobijas. Ako ti je bas neophodna veca brzina preko wifi-a na top lapopu nadji na oglasima neku Wifi karticu za laptop na N standardu i bice to dosta brze :)

Drugari, jel ima neko Ninet optiku? Istekao mi je ugovor kod Superonve za net i sada mi stize 2500 mesecno sto je previse. Vidim da nude 1500 za 24m 100/50 sto je meni super ali ne znam nikoga da ih ima.

Drugari, jel ima neko Ninet optiku? Istekao mi je ugovor kod Superonve za net i sada mi stize 2500 mesecno sto je previse. Vidim da nude 1500 za 24m 100/50 sto je meni super ali ne znam nikoga da ih ima.
Koristim Ninet opticki internet nekih 6 meseci i mogu reci da sam zadovoljan, koriste GPON tehnologiju kao i ostali provajderi, nisam imao nikakvih problema za ovo vreme.

Koristim Ninet opticki internet nekih 6 meseci i mogu reci da sam zadovoljan, koriste GPON tehnologiju kao i ostali provajderi, nisam imao nikakvih problema za ovo vreme.
Pozdrav. Mogu li pitati koji je paket i koliko realne brzine odgovaraju onom što stoji u paketu? netnet (Krajnalić) postaje deo Telekoma decembra (još jedan u nizu) i izbegao bih sve to što pre. Fiber 300/150 Mbps za 1850 RSD mesečno zvuči super, ali bukvalno jednog korisnika ninet-a ne poznajem, a internet recenzije nisu od neke naročite pomoći.

Користимо њихов нет за видео надзор стамбене заједнице. Није било никаквих проблема или прекида, осим једном када су им искидали кабл приликом радова у околини.

Pozdrav. Mogu li pitati koji je paket i koliko realne brzine odgovaraju onom što stoji u paketu? netnet (Krajnalić) postaje deo Telekoma decembra (još jedan u nizu) i izbegao bih sve to što pre. Fiber 300/150 Mbps za 1850 RSD mesečno zvuči super, ali bukvalno jednog korisnika ninet-a ne poznajem, a internet recenzije nisu od neke naročite pomoći.
ja sam presao na taj paket gpon odlicno radi,ruter daju tenda ili mercusys i izvlaci i na wifi tu brzinu,

Da li hoće da uvedu optiku sa bandere direktno u stan, bez cimanja oko saglasnosti stanara?

Da li hoće da uvedu optiku sa bandere direktno u stan, bez cimanja oko saglasnosti stanara?
Генерално хоће, све зависи од техничких услова. Ако имају употребљиву бандеру и твој прозор од стана је у домету, развући ће кабл. Док сам ја био код њих довукли су ми кабл са суседне зграде до прозора…

Imao sam Ninet optiku do pre dve godine kada sam prešao na NetNet (bila odlična ponuda 18 meseci po 1 dinar, spremali se za udaju), net je radio extra i nadam se da se nisu pokvarili pošto se uskoro vraćam. Samo se nadam da će malo bolje da sprovedu kabl, pošto je prethodno bila neka tarzan varijanta kabl sa krova na prozor, nadam se da će moći da sprovedu na mesot gde mi je sad optički od netneta.

Da li neko ima NiNet optiku, kakva su iskustva, vidim da su ok sa cenama, trenutno sam NetNet to jest Supernova, interesuje me da li je dobro preci na NiNet ili nastaviti ugovor kod ovih

Једино искуство да користимо њихову оптику за видео надзор зграде. Без прекида или проблема већ неколико година. Ок, био прекид једанпут али зато што им искидали долазни кабл приликом прекопавања.

Uvedoh ninet. Supernova me je ostavila čitavih 5 dana bez interneta i rešio da ih se ipak otkačim hitno (iako je moguće da je infrastruktura njihova i dalje). Nepunih nedelju dana tek doduše, zadovoljan sam za sada. "300/150 Mbps" paket (Mercusys ruter). Ping u većini testova > 3ms. Brzine putem wifi konekcije su pomalo "jittery" i tek manje-više odgovaraju obećanim (~250/130 Mbps u proseku), ali je za sad konekcija stabilna.

1744854001735.png 1744854191185.png

Ja razočaran ninetom, stalno neki prekidi, od 18h nemam net, sajt im ne radi, telefon stalno zauzet... Ne mogu ni da prijavim kvar

Да, имали су неки крах система изгледа.

Jel postoji mogucnost da mi daju sifru od rutera ili user i password za PPPoE konekciju?
Hteo bih da promenim nesto na ruteru ali tokom instalacije opreme nisu hteli da mi daju sifru.

Uvedoh ninet. Supernova me je ostavila čitavih 5 dana bez interneta i rešio da ih se ipak otkačim hitno (iako je moguće da je infrastruktura njihova i dalje). Nepunih nedelju dana tek doduše, zadovoljan sam za sada. "300/150 Mbps" paket (Mercusys ruter). Ping u većini testova > 3ms. Brzine putem wifi konekcije su pomalo "jittery" i tek manje-više odgovaraju obećanim (~250/130 Mbps u proseku), ali je za sad konekcija stabilna.

Pogledajte prilog 488504 Pogledajte prilog 488505
Brzinu mozes da razmatras samo ako ti je uredjaj na LAN-u. To preko Wi-Fi, batali merenja i ocekivanja....

Nazad
Vrh Dno