Šta je novo?

Nimda virus

• Začetnik teme Začetnik teme Batica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Batica

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2002
Poena
619
Ljudi sta da vam kazem, pukla mi mreza... Al da krenem redom. Pre neki dan pozali mi se koleginica sekretarica da nece da stampa HP LJ koji je prikacen kod mene. Ja da joj namestim racunar(XP) preko Netmeeting-a, kad ono Unknown user... Normalno meni ne bi tesko i ja dodjem (fizicki) do racunara kad ono nikog na mrezi.. Ja za kablove, oni OK, ja na drugi racunar kad ni tamo nista! HAOS. Dodjem kod mene na W2K server pokrenem AVP (samo sam mogao 3.5 da instaliram) da ga malo pretrazi a ono NIMDA mi se uglavila u neke fajlove i upropastila DHCP server. A na njemu jedini modem u firmi i ja na njemu pokrenuo NAT server da bi svi mogli da izlaze na Net. I to je tako dobro sljakalo da je to bilo neverovatno. Odem ja ponovo u konzolu i DHCP server a on sljaka. Uninstal pa instal DHCP, naparavim skop adresa, ma ni da cuju ostali racunari za server. Jednostavno ga ne vide. Ostale racunare (njih 8 sa XP-om) sam proverio za virus i cisti su. Da li neko ima ideju kako da povratim DHCP server. Cini mi se da cu najvervatnije da ponovo reinstaliram sve racunare i to da ih prebacim na dvehiljadarke.

Ajd pa cheers

Zar je moguce

da niko nije nase na Nimdu???

E pa

izgleda da sam samo ja...

A i jedini na ovom topic-u...

Nisi smeo da ostavis nezasticen server, mislim da je reinstalacija neophodna, servera naravno, za klijent masine ne bi trebalo, kad su ti klijent masine na xp-u sumnjam da je ozbiljan posao u pitanju, ako jeste razmisli o prebacivanju na win2k.
Novi mnogo opasniji virus :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=14888

Hvala ti na obavestenju za ovaj novi. U svakom slucaju si u pravu sto se tice nezasticenosti servera jer sam povremeno palio i gasio AVP ali mi i dalje nije jasno kako mi je promako i uz sta (e-mail ili neki program koji sam skidao sa net-a). Izgleda da pada jedan Clean install na serveru.

Pozdrav B.

cheers

Jedina inteligentna stvar koja mi pada na pamet je da uzmes ez antivirus, on skida viruse i koje avp ne detektuje...

zelenika je napisao(la):
Jedina inteligentna stvar koja mi pada na pamet je da uzmes ez antivirus, on skida viruse i koje avp ne detektuje...
Da , taj je stvarno dobar, koristim ga vec nekoliko meseci , mnogo manje resursa trosi u odnosu na nortona ili avp...

Mislim da sam ga skinuo i nasao preko google-a :
EZAntivirus-CNET.exe
crack je u attach-u

Samo

nemojte da ih pokrenete sa AVP-om posto Ce vam se pojaviti BSoD sa naznakom da vam je kernel otis'o u ... Nakon uninstall-a AVP-a u safe modu, sam tek pokrenuo sistem. A ja mislio crko!

Thanx RamOne-u

cheers

Nazad
Vrh Dno