Šta je novo?

Nilkin futrole - trajnost?

Ne bih da naručim bilo koju futrolu dok je ne uzmem u ruku.

Na prethodnom telefonu (koji je još u upotrebi) imam neku NN gumenu, platio je 700 dinara, vrhunska futrola za moje potrebe.

Nije mi problem da platim 3.000 ili više za futrolu, ali hoću da je vidim.

Zašto ne kupiš onda neku Samsungovu? Meni je njihova silikonska ok. Na KP su jeftinije, a u Yettel-u možeš i neki kod za popust da dobiješ.

Pogledaću kako izgledaju. Godinama sam koristio one (besmisleno skupe) Samsung smart flip cover, ako se dobro sećam, od S3 do S7, ali su onda telefoni postali preveliki i bez tolike futrole. Pogledaću šta imaju od tanjih modela.

Klasicne Samsung silikonske futrole su ok, nema sanse da pucaju kao Nilkin, jedino vremenom postaju nekako "masne", koliko god ih brisao, bar je moje iskustvo takvo. Dok je nova, osecaj u ruci je super, a posle nekako kao da sam je drzao na bureku. Mozda su se u zadnjih 2 god. popravili, ali do tada, moje iskustvo je takvo kakvo sam napisao (kupio ih u Samsung brand store u TC, tako da su sigurno bile original).

@Migrant isto je i moje iskustvo s tim futrolama. Apple ili Samsung nebitno ali maste se kao lude i posle nekog vremena više im nema brisanja. Mislim da je do materijala koji je takav kakav je i nema rešenja.

Zašto ne kupiš onda neku Samsungovu? Meni je njihova silikonska ok. Na KP su jeftinije, a u Yettel-u možeš i neki kod za popust da dobiješ.
Još jedna preporuka za oriđiđi samsungovu, mekana je, ne klizi i ne žuti (samo su transparentnu imali kad sam ja kupovao)...
Jedino je ona oko 2000din..
Meni se za sad ne "masti"...

@Čika_Kure nisam mislio na providne Samsung nego one u boji, Kinezi to zovu "soft sillicone" a ne znam koji je zvanični naziv.
Ne znam da li ima uticaj na kvalitet da li su futrole providne ili ne, ne bi trebalo, bitno je da je futrola orginal, a na orginalnog futroli na desnoj bočnoj strani piše Made in Korea, ne Kina...

Sigurno da u određenoj meri utiče i kvalitet materijala, boje i čega već sve. Probao sam prvo ove "dobre" Kineske sa Alija i kad mi se svideo tip futrole onda sam odlučio da se otvorim za original u nadi da se on neće mastiti ali džabe... eventualno da se uzme neka baš svetla pastelna boja ali se meni one ne sviđaju. Čak se i one izmaste ali se prosto manje vidi jer su svetle.

Koristio sam Nillkin za prethodnih par telefona (S8, N8, N9, N10, S20+), koristio bih i sad za S22U, ali nisam našao nijednu da mi se sviđa. Elem, nisam do sada imao takvih problema, da otpadaju dugmići i slično ;)

Moj telefon je na kraju završio u gumenoj futroli koju sam kupio za prvu pomoć i izbacio sam je zbog toga što su ledja grbava na ivicama. Navikao se. Dobro je to.

Meni se najvise svidjaju original, jeste da kostaju malo vise, ali evo posle godinu i jace i ista je, nije se promenila uopste.
Nilkin sam koristio na s8+ i bila je odlicna, neka karbon, bas je bila dobra, ali vise slicna nema da se uzme.

Mojoj nedavno otislo dugme od obicnog pritiska, nije padala... Posto ima dobar grip, necu je menjati, a i dok bi mi stigla Spigen, mozda promenim telefon do tada...

Opet puče taster za lock dugme. Ono na leđima mi ne smeta, ali taster je problem.

Kao što mi ona devojčica u prodavnici reče, 3 normalno, a maks 6 meseci.

Definitivno moram da nađem drugo rešenje. Razmišljam i da umotam telefon kod mobile outfitters i da se nadam da neće da kliza.

Ili da opet kupim ovaj model, samo odmah 2 komada. Futrola me mesečno košta kao pola mobilnog paketa koji koristim 🙄
Ako imaš način da nabavis spigen liquid air samo napred, meni je nekidan dosla i odlicna je. Preporuka.

Koristim neku gumenu, od, recimo 500 dinara. Nije lepa kao ove Nilkin, ali je dosta jeftinija i zapravo radi posao :)

Ako ta ima da se kupi negde kod nas, mogu da je probam. Ako je neko naručivanje, čekanje i ostalo, možda za neki drugi model.

Sa raspalog Nilikina po savetu proday-a predjoh na Spigen armor tough.

Prva 2-3 dana neobican osecaj, kao da se S21 pretvorio u Caterpillar, tvrdo i kruto, sada je vec puno bolji osecaj u ruci.

Nije mi (za sada :) ) ispadao, rekao bih da je ova maska ubedljivo najbolja u smislu lezanja u ruci i prijanjanja.

I izrada, odlicno napravljena. Kod mene ima deo koji prelazi preko gornjeg zvucnika kako prasina ne bi upadala.

Nisam video ovu temu kada sam pre 10ak dana uzeo Nilkin Super Frosted za 13 mini.
Nilkin sam izabrao jer se to preporučivalo po iPhone temama.
Valjda ce da izdrži neki duži period.

Ja na prethodna 2 telefona nosim nilkin suoer frosted, nikad ni jedan problem nisam imao.

Spigen Rugged Armor od 2015 do danas.
Jednom kada se svikneš na taj sistem znaš šta da očekuješ.

Na Huawei p10 iz 2017 koji se aktivno koristi već više od 5 godina maska se samo malo povećala i telefon blago šeta u njoj, ali ništa što jedna mini papirić ne može da sredi.

Nikad ni sa jednom problem samo njih koristim evo sad na ip12 onu sa pokretnom zastitom za kameru odlicna stvar

Ja sam ih 4 promenio za 3 razlicita telefona.
Prve dve su bile fanatasticne, ne mogu se setiti imena, bile su one transparent i jedina mana je sto (kao i sve providne silikonske pozutele).
Onda sam za 2 poslednja telefona uzeo 'Super frosted' modele i popucala su ivice jako brzo, otpala onaj deo kod punjaca, pukao mi je cak i display u gornjem desnom uglu prilikom minornog pada sa futrolom.

Nazad
Vrh Dno