Šta je novo?

Nikon vs Canon DSLR

DKphoto

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
319
Ista cena, razliciti kvalitet, nesto je + nesto -
Kratko pitanje: Nikon D80 or Canon 1000D?

Nema kod Nikona manje shuma, nego ima vishe obrade, odnosno vishe chishcenja shuma. To im je postala opsesija posle dosta vremena gde ih je Canon bukvalno "prao" u visokim ISO, pa se sada ne mrdaju sa 12mpx i chiste shum ko nenormalni samo da bi imali shto bolji visoki iso.

:D:D:D Da je to tako onda bi Canon na EOS 1D MKIV imao 36mp a ne smanjivao rezoluciju na 16mp, Nikon zna sta radi....Canon je poceo da ih prati.

:D:D:D Da je to tako onda bi Canon na EOS 1D MKIV imao 36mp a ne smanjivao rezoluciju na 16mp, Nikon zna sta radi....Canon je poceo da ih prati.

Ajde ne lupaj, kako je to smanjena rezolucija kod MKIV kada MKIII ima 10mpx.

A shto se tiche ovih kvalitetnih objektiva, ne znam otkada se onakvi plastikaneri bez USMa vode pod kvalitetno :) Pa nije oshtrina jedina stavka kod objektiva da bi bio kvalitetan, koliko samo oshtrih Sigmi, pa svi na kraju od nje pobegnu (svi osim Nidze :)).

Poslednja izmena:
A shto se tiche ovih kvalitetnih objektiva, ne znam otkada se onakvi plastikaneri bez USMa vode pod kvalitetno :) Pa nije oshtrina jedina stavka kod objektiva da bi bio kvalitetan, koliko samo oshtrih Sigmi, pa svi na kraju od nje pobegnu (svi osim Nidze :)).

Isto kao sto ti ne mozes da shvatis da mogu postojati jeftini a kvalitetni objektivi isto tako ja ne mogu shvatiti kako mogu postojati skupi a crap objektivi iz Canon L serije, npr 16-35L...nahipovano i nahvaljeno ***** koje treba prvom coveku koji ima bilo kakve veze sa Canon-om tutnuti u glavu. Ah shvatam, vama Canonovcima ostrina nije bitna, vi volite da se zamajavate kako fotke treba da budu soft ali da na uredjaju samo pise Canon, a sto se tice USM, eno ti 28-105 od Canona, majka svih *******

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno