Šta je novo?

Nikon L120 / sta kupiti?

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima :)

Da li neko moze da mi kaze nesto o ovom aparatu? Meni se licno svidja kako izgleda :), i dalje ama bas pojma nemam, ali bas bas se ne razumem u foto-aparate. Toliko da sad trenutno koristim Olympus kupljen za 80 eur :p

Meni aparat treba za slikanje PC komponenti izbliza i eventualno za zestoko-amatersko slikanje mog auta, kerova, devojke itd. :p Pa ako mozda imate bolji predlog za ovo gore navedeno u slicnom cenovnom rangu vi slobodno predlozite :)

Poslednja izmena:
nikon pravi lose prozumere i kompakte...za te pare su bolji fuji, canon u panasonic aparati...najbolji nov aparat za te pare je canon sx130is...on je oko 170e, a za kusur mozes da uzmes sanyo punjac sa eneloop baterijama i memorijsku i neku torbicu...

mada mozes da skupis jos malo para i da uzmes polovan canon 450d i 18-55is...imaces mali zum za pocetak, ali ces takodje imati i vrhunski kvalitet slike :D

Poslednja izmena:
U ovoj temi, sta kupiti se cesto pojavljuju ljudi koji samo traze izgovor da kupe neki aparat i ako gomila ljudi odavde upravo kaze suprotno ... Vrlo je jednostavno, bar sto se mene tice, ovde stvarno treba poslusati sta kazu judi, jer koliko god se raspravljali, opet se svi slazu za odredjene modele da su najbolji za te pare ;)

Po meni, prosumer je najgore sto mozes da uzmes, jer je veliki skoro kao entry level DSLR a ima manji senzor od cuvenog i najvise preporucivanog modela canon s95 koji je velicine pakle cigareta ;)

Kupi neki, bilo koji polovni dslr za te pare, vidi samo da kupis sto lepse ocuvan i da je sto manje presao ( napravio okidanja ) i bices prezadovoljan, ili po meni fenomenalni Canon s95 ! ili naravno da ne zaboravim Oly xz1 ili Pan lx5 koji nista manje ne vrede ;)

Uzeo bih ja polovan, ali moram da uzmem na kreditnu karticu i to nov jer mi treba i racun za firmu :p Hvala na dosadasnjim odgovorima, ali s95 (koji mi se jako svidja) je preko 400 eur a te pare nemam. Mozda da pogledam neki najjeftiniji entry DSLR, ako tako nesto postoji za oko 300?

Malo sam i ja bacio pogled po review-ovima danas i shvatio da L120 nikako nije to sto hocu, tj ja sam mislio da je on entry DSLR :p

U sustini, kad pogledamo sta meni treba, to bi bio dobar overall aparat a da moze da pravi solidne macro fotke i da kosta do 300 eur. Jer i sa olimpusom od 80 evra, kada sve iscackam i stavim ga na tripod, dobijem solidnu fotku, ali je to daleko od onoga sto hocu...

Ja sam preporucio Canon sx130is jer je jako pristupacan a moze da odradi vecinu stvari koje su dovoljne 90% korisnika ;) A i Unique verovatno iz istih razloga.

Kada pucas na nesto vise, lupam 300e uvek se ponavlja problem koji mogu da uporedim sa kupovinom mtb-a npr, ili ces za 300e kupiti neki Capriolo ili ce te ljudi opravdano bombardovati savetima da za taj kes kupis polovnu masincinu :D Nisam odavno pratio sve ovo, sta znam, mozda Canon 350 ili 450d? za 300/350e, ispao sam iz toka :)

Inace i ja planiram nesto slicno uskoro, ako bas budem u k sa kesom i procenim da mi predstoji mracna finansijska buducnost pasce jedan Canon 130is makar na rate neke, ovaj moj a520 je pregazen i brljavi, a vreme prolazi a fotografija me bas interesuje. Ako prodam neku stvarcicu :D eto meni polovnog dslr :smoke:

Najbolje bi bilo da se iznenada pojavi Driver i resi stvar ;) .. cimaj ga da ti kaze sta da kupis za te pare, ali napomeni da mora novo zbog racuna itd ;) i poslusaj ga sta ti kaze, neces pogresiti ;) ... zao mi je sto ne mogu da ti pomognem ... a inace u inostranstvu s95 je malo ispod 300 Evra cisto da znas, da ne bude da nisam napisao, a tebi bas neko putuje i bas se resis ;)

A sta je sa Driverom? :D Nije valjda banovan?
Da imam kesa pored dslr-a bih uzeo s95, onako za dzep, to mi je neostvarena zelja vec duze vreme :)

Izgleda da ipak nije banovan :D
Garantujem da bi svako od nas vise nosio s95 u dzepu nego sto bi prtio dslr, mislim za neko opusteno fotkanje, a dslr je naravno za neki planski session, kada znas da ides negde da bi fotografisao. :)

Ako mozes da doneses iz USA S95 to je najbolja kupovina.
Mene izasao S95 250e nov novcijat, jedino nemam kutiju (carina i te fore :D)
Aparat je stvarno fenomenalan, dslr u malom a staje u dzep.

Poslednja izmena:
Pa mogao bi neko da mi donese iz USA, imam 3-4 opcije za to ali sam ja ipak pre za polovan dslr.. ovaj bih voleo kao sekundarni aparat :)

Ajd' i ja da se ubacim sa sličnim pitanjem. Sestri treba neki kompaktni ili prosumer aparat. Budžet neka bude recimo oko 250 evra. Eventualno 300, ako postoji neki model tipa čuvenog S95. :d Dakle šta uzeti do tog nekog cenovnog ranga... Gledala je SX150IS i Nikon S8200. Nikona ste, vidim, ispljuvali :D pa kontam da neće to... Hvala unapred.

za te pare bih ja isao na canon ixus 310HS...pravi zenski aparat sa cmos senzorom i blendom f2 u wide polozaju objektiva...

mada ako hoce ozbiljniji aparat, onda moze da nadje polovan canon 450d sa 18-55is :D

310 HS sensor size 1/2.3 !? pa moze da ima kakav hoces seznzor i blendu kad .... da ne psujem, preskociti model !!

Vrlo je jednostavno, ako hoce kompakt jedino Canon s95 jer pravi fantasticne fotke a stvarno je mali, tj kompakt velicine... Sto se mene tice ove vece tipa Panny LX5 ili Oly XZ1 ja bih preskocio, prilicno su skupi a uopste nisu mali, tj velicine su mikro 4/3 aparata, cak su iste i cene a pojavio se Panasonic GF3 koji je super i ima neuporedivo veci senzor, pravi neuporedivo bolje fotke, kosta isto a i mozes da mu promenis objektiv ;)

Sto se tice DSLR, ne mogu se porediti ni sa cim, a ta varijanta kao nemoj ixsus 310HS uzmi 450D je glupava, ne mislim da vredjam ali realno, ako neko trazi kompakt nemoj mu nuditi DSLR !

E da zaboravih prosumer aparate, koji su po meni totalni promasaj sto se tice svega ! Minijaturni senzor, ogromna velicina i totalno neupotrebljiv ako ni zbog cega drugog, zbog zumiranja preko dugmeta ?! Zzzzzzz.. zzzzz .zzzzz smoris se dok zumiras ;) Fuji s6500 je bio fantastican aparat, i taj prosumer je vredeo, ovo ostalo je sra-nje ;)

pozZ

p.s Partibrejkeru, vidi da uzmes s95 preko ovih sto dovlace robu iz Madjarske, novo sa tamosnjom garancijom, tamo kosta 310 Evra ;) ili evo oglasa

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno