Šta je novo?

Nikon Df, retro kamera

Pa ako želiš da fotkaš pri ISO 12800+ u boji onda je Df bolji jer i dalje ima manje detalja ali šum nije dovoljan da ubije fotografiju. Sve ispod toga nema smisla davati veće pare za lošiji rezultat. Nije drastično bolji ni od APS-C aparata. Zanimljivo je kakav efekat ima A7r i koju rezoluciju ima D610

ndf.png

Hvala cika Martiju i Carnex-u na podrsci, ovde mi se cini da svako vise veruje necemu sto procita, nego sopstvenim ocima !

Inace pored sjajnog Sony-ja, iskreno sam odusevljen sa D610, sad posto su ga namestili da radi, moze da se uzima u obzir, pogotovu sto i na ovakvim testovima daje jako lepe rezultate ! 🙂

Nema na cemu dr Mikelle. Kad smo kod dileme manje_suma ili vise_detalja, uvek biram vise detalja. Sum mogu da nekako iskontrolisem, skinem (iskreno u stampi se ne vidi deseti deo onoga na ekranu), ali detalje ne mozes da vratis, kad ih nema, nema ih i basta!
Sony senzori bez premca, moram da primetim, u bilo kom telu. Canon tu negde da 5D3, cini mi se malo manje kolornog suma. Koga ne mrzi neka pogleda NEX6 RAW, pa to je sjajno!

Poslednja izmena:
Nisam ni obratio pažnju na NEX-6. Pa on je na ISO 100-800 bolji od DFa! Tek na 1600 ima šum u boji koji na pojedinim mestima jede detalje (perčin kose na primer) ali je i dalje u velikom delu kadra bolji od Dfa koji je godinu dana mlađi i full frame! Nikon može da se stidi ovoga. Naročito pored D610.

Hipsteri vole retro fazon ali mislim da čak ni oni ne očekuju LOMO kvalitet fotografije od aparata od 3000USD sa kraja 2013 godine.

Da ne spominjemo da je NEX-6 sa Pancake Zoom-om trenutno 750 USD na Amazonu i takav može da stane u malo veći džep.

Poslednja izmena:
^ Nije bolji Nex6 ali stvarno ima sjajne rezultate ! Ovo je za mene iskreno razocarenje, jer i ako nisam planirao da uzimam Df, kao i svim hipsterima, jako mi se dopao, ali ovo je stvarno bezobrazno sa njihove strane, Df je skuplji od D800 ?! A sta dobijes za te pare ?

Takodje, ovi sto ga porede sa D4, D4 ima 11fps i daleko napredniji AF sistem, kao i brzi shutter ali to je manje bitno, kamere nemaju veze jedna sa drugom ! Osim senzora sto se ispostavilo kao ne tako dobra stvar !

Bas tako, cinjenica da je isti senzor u obe kamere, ili barem tako kaze Nikon, ne garantuje cinjenicu identicnig IQ izlaza. Mozda je najbolje da sacekamo neki uporedi test pa da donesemo koliko toliko konacnu ocenu. Nisam siguran da je Nikon napravio baby D4 za mnogo manje para, ali voleo bih da me demantuje, za dobrobit "industrije" :d

hipstagram camera review

[YOUTUBE]xyonl_vFA-I[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno