Šta je novo?

Nikon D600

Zaboravih da se pohvalim, pipkao sam malo D600 pre neki dan u NS. 251000rsd, bio sajamski popust pa se mogao uzeti i 10% jeftinije :|

Poslednja izmena:
Ja bre njega za*ebavam, koji ce mi mali plastikaner od 2000e :d I 6D je u istom kosu, da mi treba za fotke pre bih uzeo MKII. Ovako cu da uzmem 6D kao backup i da se molim da MKIII ne zakaze nikad, kao sto sam do sada radio sa 550D :d

Daleko od toga da je mali, a jos dalje da je plastikaner, a najdalje da tebi treba Nikon D600, ti si ipak pro :d :d

Daleko od toga da je mali, a jos dalje da je plastikaner, a najdalje da tebi treba Nikon D600, ti si ipak pro :d :d

Pa kako nije, manji je od 7D, i nije ceo od plastike, ali dovoljno da je nesto od plastike, gubi se ne integritetu "sasije" i totalno je drugacije u ruci od jednog komada magnezijuma.

Ja se ne bih bunio ! Ne smeta mi sto je mali plastikaner za zene ;-)

Ja ne znam da li ima nesto sto tebi smeta :d:d

30D 144x106x74 mm
D600 141x113x82 mm
7D 148x111x74 mm
6D 145x111x71 mm
600D 133x99x79 mm
D7000 132x105x77mm

Prvo je bilo "ma sta je ovo, pa ovo je upola manje od 30D", kada sam stigao kuci je bilo "vid smanjio se 30D". Grip jeste malo drugaciji, ali ne mogu da kazem da li je manji od 30D ili samo konfiguracija drugacija. Ono sto meni smeta je raspored dugmica na mestu za palac,...

D7000 koji stoji pored je izgledao kao igracka naspram D600. Tesko je uporediti dva tela ako nisu jedno pored drugog i bez objektiva.

Poslednja izmena:
Nije tesko, to se zove iskustvo 🙂 Obrati paznju da aparati nisu istih proporcija, Nikoni su redovno visoki a uski, Canoni iste klase su uvek shiri, a u praksi to znaci da Nikon mora da bude veci od Canona da bi isto lezao u ruci. Zato u svakoj klasi Canon izgleda vece kad ga uzmes u ruku, dok na stolu izgleda manje.

^ Pa dobro, to su reci ocajnika, ne vaze se :d:d

Pa sto bi neko kupio D800 onda 🙂

ja sam se nadao istom kvalitetu kao D800 samo u ocerupanom telu, nesto kao 7D i 60D.
zasto bi neko kupio ovo, kad ima D7000 koji je za mrvicu losiji i mnogo jeftiniji (da ne spominjem i jeftinije objektive)? a sta da kazem za Fuji X-pro1 koji je bolji, a 3 puta manji, ili X-e1 koji je i bolji i mnogo jeftiniji i 4 puta manji? meni je ovo zesci promasaj!
nego ajde da sacekamo testove...

Ma ko hoce FF, nece uopste razmisljati o D7000, ma koliko los on bio za FF bice bolji od najboljeg cropa. Pazi koliko 5D classic zivi 🙂

sad su i D700 i 5D MkII jetiniji od njega. pazi kad je 5D MkII jeftiniji nekih 80e 🙂

Kod nas ? U USA je razlika 300$ 🙂

ne mogu da verujem da ni posle ovoliko vremena nisu resili problem prljanja senzora :zgran: sramota!

Pa boje, ne vidis kako je kod Nikona sve neprirodno i zuto ? 🙂

MALIMRAVE covece !!!! Pa ti jos nisi shvatio da su fotke iz Nikone zute i neprirodne? To je prvi postulat fotografije 😀

postoji mala razlika jer je wb na nikonu bio 2950 a na canonu 2900k drugacije nije moglo , kad se magenta namica na minus 1 to je identicno , sum je identican jedino nikon fajl malo kasnije pukne kad se siluju senke mada je to jako blizu...

Van ova dva RAW fajla evo moje direktno iskustvo sa oba aparata, D600 i 6D korisceni na istom dogadjaju - oba sa 24-70 2.8, sve na istim podesavanjima. 6D je neuporedivo losiji vec na ISO1600, tamni delovi pucaju, fokus katastrofa cak i uz assist sa blica, ergonomija sa gripom takodje nikakva. Jedino lepsi prikaz na ekranu mogu prikaciti 6D, mozda je malo brzi i standardno kvalitetniji prikaz boja na Canonu sto su opet dva klika u LR da se Nikon na to dovede i ne mogu se ni realno smatrati nekom prednoscu...

ja imam potpuno drugaciji utisak, 6d sa centralnom zakiva fokus samo tako , cak i u kompletnom mraku , fajl iz d600 jeste bolji ali nije nista spektakularno drugacije , kontrole i ergonomija na d600 su dosta bolje , na canonu nema custum dugmeta za wb moras da udjes u meni zum je na gornjem tockicu ,tezak ******izam sve u svemu japanci su to znaju oni sta rade... inace ono je moglo da se fotka bilo kojim dslrom dok ovo npr jok iso 4000 sa d600

bench2.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno