Šta je novo?

Nikon D40x

Evo par slika, koje su usput uradjene bez ikakvih ambicija, posto sam se igrao sa manual kontrolama verovatno i nisam sve dobro radio, ali nema veze moracu ja jos dosta da ucim ipak je ovo dosta drugacije od Fuji-ja

Ovo sam slikao iz kola dok me je cale vozio :)

Moj cale kog nije mrzelo da me vozi do Sapca i nazad, jer je moj auto neregistrovan, kako sam krenuo u neki rampage sa kupovinom vidim da se to nece desiti skoro... :D

Moj ortak tuljan koji me non stop smara...

i karte koje smo pikali u lokalnom kaficu :D

Poslednja izmena:
Evo i slike aparata i svega sto sam dobio uz njega...

Mislim da sam za 34000din sasvim korektno prosao, jer je sve zaista savrseno ocuvano, a i sasvim je solidan paket od dva objektiva, torbe, aparata itd.

Poslednja izmena:
Ako ti moje misljenje nesto znaci iako ja nisam bas preveliki znalac, pogotovo iz oblasti dslr-a, meni ovo deluje odlicno. Govorim o kvalitetu samih slika, ne o kadriranju, podesavanju itd. Takodje mislim da za te pare ne moze nista ni priblizno isto da se kupi, a i aparat deluje skroz ocuvan, tako da mi je sada po malo i zao sto ga nisam kupio. ;)

Imam sada ovu ponudu. Sta mislite do koliko nuditi za ovako nesto.

Canon EOS 350D kit 18-55 IS

To je jako dobar aparat sa jako dobrim objektivom (ako je IS). Nemam pojma za procenu... koliko trazi?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Trenutno je cena 161 eur, ali aukcija traje jos 6 dana tako da ce sigurno biti mnogo veca cena do tada. Neko prodavac se zove bmfoto, a znam da oni imaju radnju, pa ne znam zasto bi prodavali i to samo jedan aparat na ovaj nacin. Moguce i da se neko samo tako registrovao, ali opet pitanje zasto bas tako. Pise da je aparat amaterski koriscen i da je ispucao malo slika. Znam da su ranije i neki ljudi sa bmfoto-a dolazili na ovaj forum, pa mozda i iz prve ruke kao sto je to slucaj i sa d40x cujem nesto.

Sta mislite ako je sve ok, do koje cene se isplati licitirati za ovako nesto?

Za to ne daj vishe od 250e...

Au, ne videh da je to IS kit :) Novi ima IS i mnogo je bolji od starog optichki, tako da u tom sluchaju mozesh da idesh i do 300e, taj objektiv se prodaje korishcen za ~120e, stari kit 30e..

Poslednja izmena:
Ako ti moje misljenje nesto znaci iako ja nisam bas preveliki znalac, pogotovo iz oblasti dslr-a, meni ovo deluje odlicno. Govorim o kvalitetu samih slika, ne o kadriranju, podesavanju itd. Takodje mislim da za te pare ne moze nista ni priblizno isto da se kupi, a i aparat deluje skroz ocuvan, tako da mi je sada po malo i zao sto ga nisam kupio. ;)

I ja sam apsolutni pochetnik u dslr svetu, ali se i meni cini da je ovo skroz super. Mislim da je za ucenje vise nego odlican izbor...

Ukoliko se odlucis za onaj Canon 350d baci slike da vidimo kako izgleda. Inace, mozda lik koji ga prodaje koristi BM Foto nick zato sto radi tamo, a to bi moglo da bude zapravo super ukoliko je tako.

Poslednja izmena:
Hvala za info, za adapter za filter uopste nisam znao, ovo je odlicno...

Ipak je ovaj B+W dosta kvalitetniji od jeftinih Fujijama, pa mi prodaja ne bi bila srecno resenje.

Hvala, sutra idem da pazarim. Da ne zna neko mozda gde da nabavim originalni Nikon poklopac za objektiv, za precnik 52mm

Originalni teshko kod nas, svi prodaju kineze, jedino na foto berzi neki korishcen..

Necu kineza treba posle da ga hranim i oblacim...batali :D

Inace, nasao sam original i kosta 10e tako da cu mozda ipak uzeti...

Sto se adaptera tice BM foto mi je usput, tako da cu onda kod njih da vidim sta ima od tih adaptera prvo...

Poslednja izmena:
Gde si nashao "original"?Verovatno je Kinez na kome pishe "for Nikon",sa "originalnom" oznakom modela.Nema veze,bitno je da sluzi svrsi.

Tu sam nasao original, kosta 720din prednji, a zadnji je 560din i definitivno sam siguran da je u pitanju orig. jer sam ga uporedio sa ovim mojim starim i isti su.

Poslednja izmena:
Kod Canona je drugachije, bilo koji EF objektiv u proteklih 20+ godina moze na bilo koje EOS telo (ukljuchujuci i filmska tela ili Canon kamere sa EF bajonetom).
I pri tom ce raditi autofokus? Ovo mi je bitno.
Razmatram ovih dana neki sto jeftiniji DSLR. Hteo bih EOS-1000D.

I pri tom ce raditi autofokus? Ovo mi je bitno.

Hoce, radice. Kod Canonovih objektiva, AF motor je u objektivu, dok kod Nikona to nije uvek slucaj - objektivi bez motora nece imati AF na telima koja nemaju motor (Canon tela nemaju potrebe za motorima).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Cao drustvo, posto i ja tragam za pogodnim SLRom, i jedna od varijanti mi je D40, napravio bih malu diverziju - drugarica iz Norveske mi je nasla novi D40 kit za 320 eura, sto je sasvim normalna cena tamo kako kaze. Kasnije sam proverio i za Svedsku, kaze 330 isti kit. Kod nas je 410 evara, pa mi nije jasno sto je tako velika razlika, mislim bas velika. (?)

Evo link U pitanju su norveske krune NOK, ako neko hoce da preracunava....

Cudish se zashto je u inostranstvu jeftinije ? Pa zar to nije normalno ? :)

I nemoj da uzimash D40, koliko to puta treba da se ponovi :)

Uzmi bar D60, sto ne bi trebalo da bude mnogo skuplje...

Poslednja izmena:
Pa dobro nisam ocekivao tako veliku razliku :)

E, izvinjavam se ako sam propustio kritike na racun D40, ali s obzirom na cenu, tesko da bih mogao ici na neki jaci model. D60 je koliko vidim preko 100 eura vise od D40... Ili se varam?

Ovde je u pocetku teme bilo reci o kupovini polovnog D40x, koji je malo bolji od D40 u nekim segmentima, i mislim da je kupac napravio dobru kupovinu obzirom na sadrzaj celog paketa (kit objektiv + dodatni objektiv). Voleo bih da me takva sreca strefi. Bio sam na foto berzi u nedelju u "Staklencu" i nisam nista nasao za sebe.

I nemoj da uzimash D40, koliko to puta treba da se ponovi :)

A ybg, nov je i najjeftiniji na trzistu. Cena i to da je (kakav-takav) DSLR su mu "glavne osobine"... a mnogima je to najbitnije, te dve osobine :D

Btw, pitam se koliko bi kostali 300/350D da ih i dalje ima novih na trzistu... ?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ne znam, ali ja bih od ta tri uzeo 300D :)

Nazad
Vrh Dno