Šta je novo?

NIKON COOLPIX S9500

tesman

Cenjen
Učlanjen(a)
29.04.2013
Poena
159
Cao ljudi :) Hteo bih da kupim neki kompaktni fotoaparat cene oko 300eura i ovaj mi je zapao za oko NIKON COOLPIX S9500. Kakvo vam je misljenje o njemu ili imate neku drugu preporukucu za tu cenu? Nije mi bitno veliko uvecanje koliko da slika bude sto bistrija. Pozz

Kompaktni fotoaparat je Canon S110, ne ta dva :)

Velicina senzora ti je direktno srazmerna kvalitetu fotografije, samo imaj to na umu.

A ovaj aparat sto ti predlazes, je vrlo ne praktican, veliki je, lici na dslr a ne mogu yi opisati koliko veze nema sa istim, a za300 evra mozes da uzmes pravi dslr ;-)

Svakako sto ti Guru kaze, Canon s110, mali, kompaktan, i u odnosu na taj sto gleda ogroman senzor, ako se ne varam 1/1.7 vs 1/2.3 (gde je manja cifra bolja jer deli) best buy u svakom smislu ;-)

Znaci veci senzor bistrija slika...
Moram da priznam da nisam imao pojma o tome :)
Hvala puno na razjasnjenju :)

Nije s9500 nalik dslr-u vec je nalik canonovom sx260/280 ili tz seriji kod panasonica.
Svejedno, 300 eur ne vredi nikako. Canon sx260 je oko 200 eur a ima manuelna podesavanja i bolje mogucnosti.
Svakako je best buy s110 u ovom trenutku ( oko 210-225 eur) a dace i osetno bolji foto kvalitet u odnosu na vec pomenute.
Kompaktan je bash.

A zasto kompakt kad su vec toliko pale cene dslrova i/ili micro 4/3 (ako dslr ne odgvoara zbog velicine, micro 4/3 su kao kompakti sa kit objektivom)?

Zato sto S110 mozesh da poneses svuda sa sobom za razliku od ostalih :)

A zasto kompakt kad su vec toliko pale cene dslrova i/ili micro 4/3 (ako dslr ne odgvoara zbog velicine, micro 4/3 su kao kompakti sa kit objektivom)?

S110 je značajno manji i od najmanjeg MILC-a. Ima i veoma malih MILC-eva, recimo onaj Panasonic GM1, ali njegova cena je već malo preterana.

Jer postoji neka bitna razlika izmedju canona s100 i s110 osim sto s110 ima ekran osetljiv na dodir?

Fotografski, razlike su minimalne. Ako je razlika u ceni za nov velika, slobodno uzmeš S100.

S100 ima gps i mini grip, s110 wifi i za nijansu bolji kvalitet fotki...touch screen mi nikad nije bio prednost na uredjajima osim na telefonu.

Moze li neko ko ima prilike da rukuje sa S110 ili S100 da postavi neku fotografiju? Dnevnu, nocnu, bilo koju?
Cisto me zanima kakav je kvalitet slika

Kvalitet je izvrstan, to su ti svi rekli (i reci ce ti). A evo nekoliko sa S100...

img02858fejsmac.jpg

img03295.jpg

img03263-cs6.jpg

img02896.jpg

img02897.jpg

img02898.jpg

img02901.jpg

img02903.jpg

img02908.jpg

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Moram da priznam da ste me prilicno ubedili. Hvala na upload-u :)

Nazad
Vrh Dno