Šta je novo?

nikon coolpix 3700

anika

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2006
Poena
301
Planiram da kupim svoj prvi digitalni aparat, pa sam citajuci ovaj forum dosla do zakljucka da je Nikon Coolpix 3700 sasvim OK, s obzirom da mi je vazno da slike budu dobre, ali i da video zapis bude solidan i bez ogranicenja. Ipak pre nego sto donesem konacnu odluku volela bih da mi napisu njegove prednosti i nedostatke oni koji imaju iskustva sa njim ili oni koji su u toku. Isto tako molim za savet vezan za baterije, punjac i slicno kao i to za koju okvirnu cenu moze da se nadje trenutno.

Nikon 3700 je vec prilicno mator aparat i tesko se nalazi nov. Ako vec zelis mali P&S aparat razmisli o Nikonu 5900 koji je noviji, brzi i bolji.

Postoje i alternative kao sto su Fuji F10 ili IXUS 50. Svi nabrojani aparati imaju odlican video mod i prave lepe fotke.

pa tesko ce i polovan da nadje taj 3700. nece ljudi da prodaju pa to ti je......

Sta predlazete umesto toga. Za koliko moze da se nadje 5900? A F10?

nikon 5900 za 250-290e. eto da ne ispadne kako ja samo nikon pa nikon,imas u okviru ove cene i canon a95. mozda se javi neko ko ga ima pa ti on isprica utiske. ja sto znam to je da je a95 dosta veci [krupniji] od ovih nikon-a,ima rotirajuci displej i ima plasticno kuciste. to onako na prvi dodir s njim. za ostalo neznam sta i kako u praksi

Poslednja izmena:
OK hvala ti. Nadam se da ce se neko javiti sa utiscima uskoro.

Nikon Coolpix 3700 imam vec oko godinu dana,uz njega dobijas punjac i Li-ion baterriju.Ja sam ga platio oko 250€ tada. Slike su v.dobrog kvaliteta za ovu klasu aparata, Video mod je jedan od jacih koji sam ja video,stim da zvuk kasni za slikom nekih 2ms.

Pozdrav.

Fuji F10. Prezadovoljan. Može se naći detaljan test, zajedno sa sample fotkama. Javi ako te zanima.
Ima da se kupi u Beogradu. Najniža cena koju ja znam je EUR300 (legalno, radnja).

Moja devojka ima 3700... nezadovoljna... blede slike, kao da su isprane...

E onda treba da kupi Canon ukljuci Vivid, pa da vidis kako su sarene slike.

Da sam na tvom mestu poslusao bi Abdee-ja!Ja imam 5900 i veoma sam zadovoljan!Ima 5.1 mpx, video zapis 640x480 30fps i stvarno pravi extra fotke i filmice!Platio sam ga 330e sa 512mb karticom i dodatnom Li-ion baterijom.Mada mi se svidja i F10, tacnije da sam imao vise para kupio bi ga! :p

Nikada nisam imala F10 u rukama, ali procitala sam da je glomazan. Po cemu smatras da je F10 bolji? Razlika u ceni i nije neka. Jel' ta cena od 330e za 5900 ukljucuje i dodatnu bateriju i karticu? Povoljno je ako je tako. Kada si to kupio?

kibicer je napisao(la):
Fuji F10. Prezadovoljan. Može se naći detaljan test, zajedno sa sample fotkama. Javi ako te zanima.
Ima da se kupi u Beogradu. Najniža cena koju ja znam je EUR300 (legalno, radnja).

Reci mi da li je ogranicen video i da li ima ton.

Neogranichen video 640*480@30fps sa zvukom..

anika je napisao(la):
Nikada nisam imala F10 u rukama, ali procitala sam da je glomazan. Po cemu smatras da je F10 bolji? Razlika u ceni i nije neka. Jel' ta cena od 330e za 5900 ukljucuje i dodatnu bateriju i karticu? Povoljno je ako je tako. Kada si to kupio?

Pa i nije nesto glomazan(f10), ima 6.2mpx, 2.5'ekran, bolji ISO!Pa da sam kupio f10, ne bih imao para za memorijsku i bateriju!Sada i nije neka razlika u ceni, ali pre je bila!Da, u cenu je bila uracunata baterija i memorijska.Kupio sam ga letos, tacnije krajem septembra, kod Sase.Ima post u Hot hardware-u, ali nisam siguran da ima jos 5900-tki, vec samo L1 koji je extra!Slicne su mu karakteristike kao i F10, ali ima manu- movie mode 640*480@15fps.

@anika (za F10)
evo, nabrojaću ti mane:
- nema optički viewfinder (tzv "nišan" :) )
- ima stupidan mini eksterni box - on se jedini ubada kameru, a u njega idu usb, power, ili video&audio out kablovi. *****izam u dizajnu
- xD card (po meni ovo nije mana)

Meni je video mod najmanje važan. Ali zapanjen sam kvalitetom zvuka!

Savetujem ti da pročitaš review i pogledaš nešto sličica načinjenih njime

Vrh Dno