Šta je novo?

Nikako da namestim refresh rate!

• Začetnik teme Začetnik teme Ralex2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam Radeon 8500 i pogadjate WinXP. Pre sam uspevao da namestim refresh rate uz pomoc nekakve kombinacije sa reforce1 i refresh fix 0.9.9.7, ali ona vise ne radi. Imam Cat 4.11, a monitor mi je 15'' i u properties settings imam kao da biram cak vecu rezoluciju do 2048x... Nisam uspeo nista ni sa Riva Tuner. Da li znate neki program koji definitivno resava problem? Podesavanja monitora koja meni trebaju su: 1024x768 75Hz, 800x600 90Hz, 640x480 100Hz, a sve nize 75Hz.

Pitanje: Jel ti stalno drzi osvezavanje na 60 Hz, daje ti opciju pod monitor da promenis, ti promenis, a ono, nista, isto ko sto je i bilo?
Ako je odgovor: DA!
Onda treba da pod display tab-om, nadjes opciju za max. rezoluciju i max. osvezavanje, trebalo bi da budu negde blizu donjeg levog ugla, ne znam napamet jer nemam ATI-ja, i povecas osvezavanje na koliko ti odgovara.
:wave:

U RivaTuneru ideš na Low-level refresh rate settings-Monitor driver wizzard-Sellect all display modes (donje levo dugme), izabereš frekvencije koje ćeš koristiti, ideš na Create. Izabereš gde da snimiš fajl i ideš na Save. U Device Manageru izabereš Monitors, pa dupli klik na naziv monitora. Ideš na tab Driver, Update driver, Install from a list or specific location, Next, Don't search. I will choose the driver to install, Next, Have disk, Browse, izabereš onsj fajl koji si snimio, Open, Next, Continue Anyway, Finish. Onda izabereš osvezavanje za rezoluciju koju koristiš, a za druge će postojati samo po jedna frekvencija.

Nadam se da sam pomogao. Pozdrav, KOLE :wave:

Da li si pogledao properties>advanced pa display, na koliko ti je stavljeno ograničenje za refresh rate i rezoluciju...?

Nazad
Vrh Dno