Šta je novo?

Nikad dosta MHz-a....

• Začetnik teme Začetnik teme Lucko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Dakle masina iz potpisa, sve radi stable totalno, Vcore je na 1.3750, prolazi Prime, Orthos, OCCT, ali me nesto zanima...
Citao sam po forumima da ljudi klokuju ovaj proc na 4+, sa minimalnim podizanjem voltaze, moj ulazi u bios i na 3.9GHz, radi neko vreme i restart, bez obzira koliko mu voltaze dajem...
Na 3.8GHz fercera lepo, ali ne prolazi bas najbolje sa Prime, OCCT,..., javljaju grashku posle 15min....
Doduse primetio sam da svi klokovi 4+GHz, su na Asusovim modelima P5W2....
Ne bih rekao da je moja ploca ogranicavajuci faktor, a i memara radi na 812MHz stable...
Ako neko ima ovaj proc..... :wave:

P.S. Jaaavvviiiiii se Miskooo :-devil-:

Poslednja izmena:
Kakve su ti temperature procesora?
Napajnje ti nije bas...

Temperature proca su, ni sam nisam verovao, u sobi sa parnim grejanjem, idle 22C, full load 43C, Ortjos gura do 60C....
Nafilovao sam Titanovu pastuTTG-G30010, i qler iz potpisa...

P.S. A ja nahvalih napajanje u tvom postu sa modom 7800GTX, xex :wall:

Poslednja izmena:
Temperature proca su, ni sam nisam verovao, u sobi sa parnim grejanjem, idle 22C, full load 43C, Ortjos gura do 60C....
Nafilovao sam Titanovu pastuTTG-G30010, i qler iz potpisa...

Nije poenta nafilovati pastu, to samo moze da odmogne. Drugo nemoguce je da ti idle temperatura bude manja od sobne. Za 22C bi trebalo da ti je sobna ispod 20C sto je sa parnim grejanjem nije moguce. Zakljucak temperaturna sonda laze!

Svaki mogutji prog. za ocitavanje mi prikazuje istu temperaturu, i onaj sto ide uz plocu, BIOS, rebra na qleru ladna ko spricer, znaci temp nije problem 100%... ????

Svi programi je citaju sa istog cipa. Sto ne znaci da je ta temperatura tacna. Pogotovo debeo sloj paste moze da te zeza. Jer pri loadu temperatura corea skoci naglo, a kroz debelu pastu se ne prenosi kako treba na telo hladnjaka i dolazi do temperaturnih problema.

P.S. Jaaavvviiiiii se Miskooo :-devil-:

🙂, napon na procu je premali ako mene pitas, gruni mu jos voltaze, pogotovo sto biostar ima vdrop (doduse kai iskoro svaka druga ploca) mozda ce ti posle temp otici u stratosferu ali to je jedini nacin da ti rdi na vise mhz. Nije mi poznat taj cooler, koji fan, na koliko rpm?

Poslednja izmena:
@ Misko

Proizvođač : Titan
Model : TTC-NK34TB
Dimenzije : 90x90x130 mm
Prečnik ventilatora : 90x90x25 mm
Brzina rotacije : 2200 RPM
Nivo buke : 26.9 dBA

Dokle bih smeo da guram Vcore, iskreno isao sam do 1.450, nisam dalje smeo :trust: , bojim se da ne pocne da pusi nesto. Gledam na Benchu su ga cepali do 1.586 :whip:

http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-nk34tb/comp_comp_cooler/55/291 :wave:

Svi programi je citaju sa istog cipa. Sto ne znaci da je ta temperatura tacna. Pogotovo debeo sloj paste moze da te zeza. Jer pri loadu temperatura corea skoci naglo, a kroz debelu pastu se ne prenosi kako treba na telo hladnjaka i dolazi do temperaturnih problema.

Pasta je totalno fino namazana u tankom sloju, sa iseckom od slicice sa rendgena 🙂D ), sto mi se dosada pokazalo kao najbolje sredstvo za nanosenje iste...

Pasta je totalno fino namazana u tankom sloju, sa iseckom od slicice sa rendgena 🙂D ), sto mi se dosada pokazalo kao najbolje sredstvo za nanosenje iste...

U svakom slucaju budi siguran da ti senzor za temperaturu laze.
Probaj sa CPU Temp-om, on bi trebalo da cita direkno iz CPU diode, mada nije sigurno da ce da ocita tacno ni o n :wave:

EDIT:
Core Temp-om 🙂

Poslednja izmena:
Bacih malopre rez @ 3.96GHz, Vcore na 1.51250, i krenuo sam da posaljem i smrzao se, bam, reestart, evo sad sam @ 3.8GHz na 1.5000 Vcore, prilicno sam zbunjen, a Prime prolazi, temp najveca zasada 52C...
Pipnuo sam hladnjak ispod proca, northbridge ili southbridge, ne znam ni ja vise, i vreo je zesce, skinuo sam odah prstice (treba da mazim devojcicu 😀 )....
MCH je na 1.55, to je plafon, FSB termination na 1.4...
Ideja?

Prilozi

• SPI.webp
    SPI.webp
    155.8 KB · Pregleda: 79
U svakom slucaju budi siguran da ti senzor za temperaturu laze.
Probaj sa CPU Temp-om, on bi trebalo da cita direkno iz CPU diode, mada nije sigurno da ce da ocita tacno ni o n :wave:

EDIT:
Core Temp-om 🙂

Core Temp - This is not Core2Duo proc, ali to sam vetj znao

P.S. Opet je se smrzao.... :wall:

Core Temp - This is not Core2Duo proc, ali to sam vetj znao

P.S. Opet je se smrzao.... :wall:

Cudno. Meni Core Temp na Athlonu cita temperaturu.

Bilo kako bilo idemo dalje 😀

Temperatura ti je vise i to dosta od toga sto ti citaju programi. P4 su prilicno topli cipovi, a taj TITAN realno i nije neki extremni cooler, mada nije los. Fizicki je nemoguce da ti idle bude 22C, posto cip ima odredjenu disipaciju toplote. Ako se hladi vazduhom (parno grejanje bese) od recimo 20-23C on mora da bude topliji od toga.

Druga stvar je sto Pentium-i D zderu struju, pogotovo OC-ovani tako da i napajanje jednostavno moze da te sputava.

A i sam rece da je baza hladnjaka vruca na dodir sto ti govori o temperaturi :wave:

EDIT:

Probaj da otvoris prozor da ti u sobi bude hladno i vidi da li ces imati bolji OC potencijal. Prosto je ne zahteva trosak, a dace ti uvid u to da li je temperatura problem ili nije.

Poslednja izmena:
Core Temp cita sve Athlone, ali ne i Pentiume ispod C2D, probao sam i sa otvorenim prozorom dosad, freeze non-stop preko 3.73GHz, a kad sam mislio na hladnjak mislio sam na chipset da je vruc, CPU qler je i dalje 'ladan ko zmija.... 😀
Nisam pametan, mozda jednostavno nije dobar primerak, mada je poslednja revizija, memara nije sigurno, dzamper je na 2.2V, siguran sam da nije do napajanja...

Uzmi rashladi NB, dodaj slobodno jos napona pa vidi, probaj sa 1.55V za core

Uzmi rashladi NB, dodaj slobodno jos napona pa vidi, probaj sa 1.55V za core

Upaljen @ 3.98GHz @ 1.55Vcore, posle 2 min. Orthos-a se zagasio, otisla temperatura na 70C+, posto sam ga namestio u BIOS-u da se zagasi 😉
Izgleda da cu morati da se zadovoljim @ 3.73GHz, Vcore 1.3750, memara @712MHz 3-3-3-12.....
To mi je total stable sa temperaturama do 48C. Mislim da je to O.K. za svaki dan

P.S. Zao mi je samo sto ga nisam video nijednom u win-u @4GHz. Cekam C2D, sta cu...
A i mislim da bi ga ti video i na 4.2GHz+ :d

Poslednja izmena:
Bolje napajanje i bolje hlađenje čipseta i možeš postić to što želiš!

...nece postici nista...takve su mu komponente...ili je ploca los kloker ili je CPU los kloker. Svakako ne moze da se poredi biostar od 80e sa asusom od 150e...Nemojte pogresno da me shvatite, ne mislim da ne mogu da se porede po opcijama, vec po ocekivanjima. Kad bi imao taj Biostar i kupio c2d e6300 bio bi presretan ako bi postigo 2.8 stabilnih, a kad bi imao asus commando bio bi debelo razocaran kad bi to bio maksimum koji postizem....

Poslednja izmena:
...nece postici nista...takve su mu komponente...ili je ploca los kloker ili je CPU los kloker. Svakako ne moze da se poredi biostar od 80e sa asusom od 150e...Nemojte pogresno da me shvatite, ne mislim da ne mogu da se porede po opcijama, vec po ocekivanjima. Kad bi imao taj Biostar i kupio c2d e6300 bio bi presretan ako bi postigo 2.8 stabilnih, a kad bi imao asus commando bio bi debelo razocaran kad bi to bio maksimum koji postizem....

Privremena izdaja..... :eyebrows:

ah 🙂 Sklonio sam to 😛 Mislio sam da cu uzeti 8800GTS ovog meseca ali sam uzeo nesto sasvim drugo...mada mi fali nevidija u mnogim slucajevima...

Nazad
Vrh Dno