Šta je novo?

Nije mi najjasnije

• Začetnik teme Začetnik teme Tony
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tony

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2003
Poena
620
Ortak mi ima jedan problem.
Ima asus a7n8x i bartona 2500+. U asus probe-u mu pokazuje vcore 1.696 (u pitanju su default setovanja ) !
Pri tome se barton fino i
greje, cas dogura ( znaci bez mucenja )do 42-3 stepena.
Kada ode u bios da smanji voltazu tamo mu ocitava vcore 1.65 !?
E sad, sta tu nije u redu i sta treba odraditi i do koje temperature treba^^^^ tolerisati zagrevanje?

42-3 C, pa jos ako je boz kuler, pa jos na Asus-u nije ni malo visoka temperatura.

A napon ti poraste u Win iz tri dobra razloga:

Imas lose napajanje (verovatno neko 'skupo' od 20E sa sve kucistem)

U Windowsu ti je napajanje vise optereceno nego u Bios-u i zbog lose resenog napajanja na samoj plocu (CPU napajanje) ti raste napon na CPU.

Treci razlog ASUS+AMD :boom: :boom: :boom:

lepo rece Stojcha

Ili, covek izgleda da ima samo psihicki problem (ne mislim nista lose), jer samo misli da je temperatura visoka.
Ja licno nisam imao problem ni sa 70C (zatvoreno, lose hladjeno jeftino kuciste [ samo kuler na napajanju i procesoru], avgust, soba 30C).
Ako mu je stalo da vidi npr. dal` mu je sistem pouzdan, nakon sto ce procesor da bude maksimalno opterecen (i zbog toga maksimalno zagrejan) moze npr. da skine i pusti program hot cpu tester i vidi dal ce nesto da krahira. Ili da se igra vise sati.

Ako mu je bas stalo da snizava temperaturu, bez obzira na druge stvari (citaj - buku) moze da stavi neki ventilator na +5000 RPM pa ce temp. da bude za 10-15 stepeni niza. Al` zasto bi to radio kad je i ovako ok.

Normalna je to t, nista zabrinjavajuce. Preko 60-65C bi vredelo razmisljati o resavanju problema, i to ne mozda sto to kao utice lose na cpu, vec zbog drugih komponenti (npr. pasivno hladjena graf karta, hd koji nema svoj fan i sl.).

Re: lepo rece Stojcha

DS9 je napisao(la):
Ili, covek izgleda da ima samo psihicki problem (ne mislim nista lose), jer samo misli da je temperatura visoka.
:twisted:

I ja imam isti 'psihicki' problem, ali samo sto se tice mog licnog kalkulatora. Cim dodje do nekih 47-48C meni poraste temperatura na 42+ C 😀

A inace se ne sekiram kad vidim 70C, ali samo kod drugih ljudi :twisted: :boom:

Kod mene ista ploca, ali u deluxe verziji, isti proc. Na defaultu prijavljuje napon kao i Tonyjevom oratku, ali sve normalno radi, temp 39-42 kako kad (idle, u windowsu), ali ono za napajanje mi je cudno posto imam Chief-a od 360W - nije bas kinesko od 15 evra 🙂 .

Ah da, trosim Box kuler.

Nazad
Vrh Dno