Šta je novo?

Nije bas mala, ali je otrov

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
Znaci ove 690G ploce su loodilo! Evo sta kazu ljudi za Gigabyte GA-MA69G-S3H (rev. 1.0)
13-128-052-04.jpg

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=147879

HTT preko 400 :eyebrows:

Poslednja izmena:
Čemu služi onaj mali narandžasti PCIE slot?
Šteta što nema više (na primer 4 komada) PCI slotova kao nF6100 ploče, bila bi best-buy samo zbog layout-a...

Poslednja izmena:
Nesto mi govori da ce moj sledeci racunar biti full amd :)

Imam Amandman

Moze li Benchmark(Delimir) da uradi test AMD 690G+SB600 chipset-a?

Ne kapiram zašto Gigabyte gura ALL SOLID CAPACITOR ploče za intel, a evo imaju >400Mhz HTT ploču za AMD koja je NO SOLID CAPACITOR ?

Koja je joj cena kod nas i gde ima da se kupi ?

Fali joj dvi, ali ***. Ima li to negde kod nas?

Koliko sam video negde na netu, cini mi se da se uz nju dobija kablic koji pretvara HDMI u DVI izlaz.

A naranzdasti slot nije 2x vec 4x PCI-E, imam takav na ASUSU M2N-E, ali nemam pojma koje 4X PCI-E kartice postoje.

U HR je drži Ve-mil, cijena je ~87€. Odlična zamjena za M55Plus-S3G koje više nema za kupiti :).

Hmm kao da sam vec negde video slicnu plocu. :d
Mislim da bi joj dobro dosao jos jedan PCI slot, ali dobro. Iako deluje mrsavije cini se da je Biostar ipak kompletnije resenje (DVI,HDMI).
I mene zanima da li ce je uskoro biti kod nas i po kojoj ceni. Dileri nemojte se stideti, javite slobodno. :eyebrows:

Ja ne vidoh 4x kartice, ali su 4x slotovi koji su otvoreni sa zadnje strane sluzili kao zamena za drugi 16x slot u dual-vga varijantama. Verovatno bi bilo teoretski moguce poterati crossfire na ovome.

Ali onda u kom režimu bi radila ta druga kartica? PCI-E 4x? Kakve bi joj performanse onda bile? Možda kad se ubode ta druga obara i prvu na 8x? :(

Sem ako ne vozite dve 8800GTX, i x4 necete primetiti ;) A i ozbiljno, fora ovih ploca je integracija graficke, ne SLI/CF.
Ovo nije Universal x4, znaci ne moze graficka u njega. (ja sam imao kratko vreme A8N5X i graficku u x4 slotu - radio je na x2 a 3DMNark nije pokazivao razlike na 7800GT - pa vi procenite).
x4 se koristi za vrlo mali broj RAID kontrolera, ali moze da primi i x1/x2 karticu ako treba (ovde garant ne treba jer vec ima dva 1x :D - x2 kartice ne postoje za sada).

Meni iskreno nije jasna logika stavljanja ovoliko bespotrebnih PCI Express lsotova, lai dobro...

pa, dobro ... ove godine će X-fi i Asus Xsonar na PCI-E, a TV-Tuneri i mrežne već postoje za PCI-E.

Ovo nije Universal x4, znaci ne moze graficka u njega...

Po čemu se razlikuje? Što nije "otvoren" nego je da tako kažem ograničen? Uvek može da se odseče ona blokada na kraju slota. Da li bi onda mogla grafička? Ili ima razlike u samom slotu tj. njegovim pin-ovima?

Poslednja izmena:
Po čemu se razlikuje? Što nije "otvoren" nego je da tako kažem ograničen? Uvek može da se odseče ona blokada na kraju slota. Da li bi onda mogla grafička? Ili ima razlike u samom slotu tj. njegovim pin-ovima?

Da li bi ovo sttvarno moglo da se uradi i da dobiješ SLi ploču na ovaj način?
Podržava li ovaj čip-set SLi? Nedjo? :)

proguglajte malo testove, uparili su 2 x1300 kartice i radio je crossfire normalno.

Pa što nam ne dade linka za taj test nego nas cimaš da guglamo?!? :S:

Poslednja izmena:
Meni iskreno nije jasna logika stavljanja ovoliko bespotrebnih PCI Express lsotova, lai dobro...
Potpuno se slazem - trenutno najnepotrebnija stvar na plocama je bas x1 slot. Jedan, ajde de - ali tri... glupost. Jos jedan x4 umesto ovih bi vise znacio.

pa, dobro ... ove godine će X-fi i Asus Xsonar na PCI-E, a TV-Tuneri i mrežne već postoje za PCI-E.
TV-Tuneri? Dva komada? Koji mogu i u PCI-e x4 raditi, nema logike za x1 slotovima.
Mrezne na PCI-e x1 je vec glupost. Ne znam kome treba treca mrezna na desktop racunaru!
X-Fi i Xsonar cemo tek videti da li mogu raditi korektno na PCI-E (Creative je ranio opisao zasto ne pravi jos uvek PCI-E zvucne; mozda su u pravu, mozda su lagali, mozda tada nisu mogli da zaobidju probleme).

To sto nije otvoren je samo fizicki problem. Ali i sam slot mora da bude u mogucnost da prepozna GPU BIOS - cak i neki x16 slotovi ne mogu to. Znaci postoji i drugi problem.
(to je obicno problem kod chipseta za Intel, AMD je uvek radio nekako ;-)

proguglajte malo testove, uparili su 2 x1300 kartice i radio je crossfire normalno.
Na samom GA sajtu pishe: "Dual PCI-E graphics interfaces to support ATI CrossFire technology"
A i post na XS-u kaze da su uspeli da ubace kartu u x4 slot (ocigledno su slomili :p)

Vrh Dno