Šta je novo?

Ngage slusalice-cudo!!!

cholak

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2002
Poena
620
Naime,svi tel.sa stereo izlazom imaju jedan 2.5mm izlaz za sluske,ali Ngage ima dva.Kada se stereo sluske prikljuce na crni ulaz,cuje se zvuk na obe slusalice ali mono.Meni konkretno nije potreban zvuk na slusalicama,vec da bih doticni izlaz (stereo)sproveo na kasetas koji vec ima pripremljene ulaze za 2 kanala.Kako ovo izvesti na ngage-u?

Poslednja izmena:
Ali NGage nema stereo izlaz, pa ne kapiram sta ti zapravo trazis?

nGage IMA stereo izlaz i to odlican!!!

Ma ima stereo izlaz,nego mene samo interesuje gde se nalazi prvi a gde drugi kanal,jer sa klasicnim slusalicama(stereo od motorole,jedan stereo jack)dobijam mono,a video sam original ngage slusalice koje idu u obe rupe(crna i bela)i daju stereo.

cholak je napisao(la):
Ma ima stereo izlaz,nego mene samo interesuje gde se nalazi prvi a gde drugi kanal,jer sa klasicnim slusalicama(stereo od motorole,jedan stereo jack)dobijam mono,a video sam original ngage slusalice koje idu u obe rupe(crna i bela)i daju stereo.

taj sivi jack je za handsfree, znaci onaj crni ti je stereo audio 2.5mm jack. sivi ti i ne treba ako hoces samo da slusas muziku. mozes da uzmes adapter koji dobijas uz nju na 3.5mm i da koristis bilo koje standardne sluske (verovatno si ti tako probao te motoroline, samo ne znam kako si zakljucio da si dobio mono izlaz). na original nokijinim sluskama imas dva konektora (pored crnog i taj sivi) zato sto ih u isto vreme koristis i kao handsfree (moze i dok slusas muziku). a inace , pored 6630 i jacih jedino ngage 1 ima stereo audio izlaz od symbian nokia ...

cholak je napisao(la):

taj sivi jack je za handsfree, znaci onaj crni ti je stereo audio 2.5mm jack. sivi ti i ne treba ako hoces samo da slusas muziku. mozes da uzmes adapter koji dobijas uz nju na 3.5mm i da koristis bilo koje standardne sluske (verovatno si ti tako probao te motoroline, samo ne znam kako si zakljucio da si dobio mono izlaz).uglavnom , uzmes taj adapter i na njega zakacis standardni banana-2cinc-a kabl i to je to...na original nokijinim sluskama imas dva konektora (pored crnog i taj sivi) zato sto ih u isto vreme koristis i kao handsfree (moze i dok slusas muziku). a inace , pored 6630 i jacih jedino ngage 1 ima stereo audio izlaz od symbian nokia i to odlican (igraj se sa ekvilajzerima malo, mojda preporuka ti je ukljucen bass boost i pop eq)...

poz

Poslednja izmena:
Stvarno nemam pojma odakle ti ideja da N-Gage ima mono izlaz?! Mozda si mislio na QD?
Inace, ja koristim 2.5-3.5 adapter i Altec-Lansing slusalice. I imam fenomenalan STEREO mp3 zvuk!

Ne mogu... mpx200 i 220 imaju konektor koji ima tri granicnika, a nGage ima samo dva. Potrebno je nabudziti konektor sa tri granicnika (od handsfreea za nokiu 3300 recimo) na sluske koje zelite da koristite. Hvala Luciferu!

demosthenes je napisao(la):
Da li to znaci da se te slusalice mogu staviti i na MPx200???

odgovorio je byMax ...

@amigastyle
nisam isprobavao mnogo drugih sluski sa mojim ngageom (neke sony sa rajfom i iriverove ; u odnosu na njih ove original su dale bolje rezultate...). koja je razlika sa tim altec lansingovim , da li se cuju glasnije/slabije nego original a i kakav je sam kvalitet zvuka i sl.

poz

Poslednja izmena:
@PretendeP

Pa, nesto su glasnije. Medjutim, radi se o kvalitetu zvuka na prvom mestu! I to najvise po pitanju niskih frekvencija. Bas je izuzetan (za slusalice, naravno).
Model je YO-203. Nisu nesto skupe, i preporucujem ih.
Pozdrav.

amigastyle je napisao(la):
@PretendeP

Pa, nesto su glasnije. Medjutim, radi se o kvalitetu zvuka na prvom mestu! I to najvise po pitanju niskih frekvencija. Bas je izuzetan (za slusalice, naravno).
Pozdrav.

hvala za info , bas me je interesovalo i da li je kvalitet bolji. odlicno!
samo da dodam: ove default bubice su ustvari odlicne , samo sto se mnogo bolje cuju ako stavis sundjere na njih (bolje stoje u uhu pa je dosta bolji zvuk , a pogotovo bas).

poz

Poslednja izmena:
Provalio sam o cemu se radi.U prvoj(crnoj rupi) je stereo izlaz koj radi kao stereo samo ako se ukljuci
stereo 2.5mm prikljucak(sa dve crne strafte),dakle prvi kanal,drugi kanal,masa.Kada se na istu prikljuce
standardne stereo slusalice(recimo od motorole A1000,prikljucak2.5mm ima tri crne strafte-prvi kanal,drugi kanal
masa i u ovom slucaju i mikrofon)izlaz koji se dobija je mono.Najverovatnije da neki od kanala ne dodiruje
svoje mesto i stvara doticni problem.Drugi ulaz(beli) je za mikrofon i on nema nikakve veze u ovom slucaju.
Elem,ja kupih 2.5mm jack(dve crne strafte),zalemih zice,
povezah na kas.i pojacalo i sljaka samo tako.Sada moram da kupim auto punjac za nokiu,jer bat.
izdrzi jedva dan. :guitar:

Samo da vam kazem da su slushke koje idu uz NGage inferiorne u poredjenju sa 90% middle class bubica....probao sam i Sony, i iRiver (od ChromeX do SlimX tj obicne i profi Sennheiser) i Philips i cak je onaj budjavi MSI Mega Stick po kvalitetu tu negde sa njima. To je shto se kvaliteta zvuka tice, a o kvalitetu izrade ne treba nesto posebno govoriti osim da ce da vam se pokidaju zicice u konektoru (gde su najtanje, na prelazu iz adaptera u kabl, i tu u 99,8% gube kontakt). Zato ako stvarno hocete da uzivate u .mp3 ili bilo kojem drugom iole boljem/gorem formatu pazarite neke bolje slushke i zaboravite na hands-free

@PretendeP

Pozdrav.

Gde ima da se kupe te slushke, i jel su (molim te odgovori potvrdno) razlicite duzine kabla tj jedna duza od druge,tako da mogu da se prebace oko vrata?
poz

Maximuss #27 je napisao(la):
Gde ima da se kupe te slushke, i jel su (molim te odgovori potvrdno) razlicite duzine kabla tj jedna duza od druge,tako da mogu da se prebace oko vrata?
poz

Ne znam dal govorimo o istim slusalicama
ali jedan od tih alteca sa tim fazonom
prebaci kabal oko vrata mi je crko, i to totalno.

Jeste da sam ga koristio skoro svaki dan,
ali nisu izdrzale ni 6 meseci. :(

Kabal je gubio kontakt negde oko konektora,
jedan sundjer je otpao posle 2-3 meseca,
nedelju-2 su mi radile kao mono jer je jedna slusalica
OTPALA (stvarno svasta), a kabal je ultra tanak.

Jedino sto ih vadi je dobar zvuk i ok cena,
a uzeo sam ih za oko 500 din u decembru.

Sad ne znam da li bi ih uzeo.
Trazim neke izdrzljivije. :)

Maximuss #27 je napisao(la):
poz

Slusalice su spojene tankom plastikom, tako da su fiksirane. Plastika je dovoljno kvalitetna za visemesecno njakanje (meni rade vec pola godine bez problema).

Kontaktiraj me na PM ako hoces da ih kupis.

da li moze da se kupi jack za mpx200 (2.5mm) i da se nalemi na slusalice od nokie n-gage? (jes da ce malo dabilno da izgleda ali...)

@demosthenes
Slusalice, originalne, od N-Gagea vec imaju 2.5mm prikljucak. Problem je sto je standardni prikljucak kod svih ostalih slusalica 3.5mm. E, sada taj problem je najbolje resiti adapterom 2.5mm -> 3.5mm. Dolaze u obzir i razna lemljenja, ali nisam bas siguran kakav bi bio kvalitet zvuka.
Nadam se da sam dobro razumeo tvoje pitanje.

Pa i nisi bas. Mislio sam da isecem oba prikljucka sa slusalica i nalemim jedan, posto n-gage ima jedan priljucak za sluske a jedan za mic, a ja bi nalemio jedan prikljucak koji bi objedinio i sluske i mic.

Crni prikljucak na n-gageu je izlaz za slusalice, sivi je ulaz za mikrofon. Originalne n-gage slusalice imaju i mikrofon na sebi. One se prikljucuju na oba porta. Tacnije (slusalice) imaju crni prikljucak za zvuk i sivi za mikrofon.
E sada gde tacno hoces da seces?

@demosthenes
Slusalice, originalne, od N-Gagea vec imaju 2.5mm prikljucak. Problem je sto je standardni prikljucak kod svih ostalih slusalica 3.5mm. E, sada taj problem je najbolje resiti adapterom 2.5mm -> 3.5mm. Dolaze u obzir i razna lemljenja, ali nisam bas siguran kakav bi bio kvalitet zvuka.
Veruj mi da nema razlike!

Crni prikljucak na n-gageu je izlaz za slusalice, sivi je ulaz za mikrofon.

Ne, crnim prikljuckom se prenosi zvuk na slusalice i sa mikrofona, a sivim se samo kontrolise send/end dugme na handsfree-ju. Zato sa drugim handsfree-jevima sa 2.5mm dzekom mozes da pricas i slusas mono zvuk, samo ne mozes da se javljas i da prekidas vezu. Iskljuci sivi prikljucak, pa probaj ...

Miroslav Ignjatovic je napisao(la):
Ne, crnim prikljuckom se prenosi zvuk na slusalice i sa mikrofona, a sivim se samo kontrolise send/end dugme na handsfree-ju. Zato sa drugim handsfree-jevima sa 2.5mm dzekom mozes da pricas i slusas mono zvuk, samo ne mozes da se javljas i da prekidas vezu. Iskljuci sivi prikljucak, pa probaj ...

1)To znaci da se moze nalemiti 2.5 mm jack sa tri granicnika za MPx200 kada se iseku oba jack-a sa slusalica?

2) Kako mono, ako jedan jack kontrolise samo dugme, i prakticno nema veze sa slusalicama?

1)To znaci da se moze nalemiti 2.5 mm jack sa tri granicnika za MPx200 kada se iseku oba jack-a sa slusalica?

Da, ali cemu se cimati kad ( kao sto vec rekoh u jednoj raspravi ), imate sjajan Nokia stereo handsfree za 8310 i slicne modele, koje imaju 2.5mm prikljucak. Originalne su 10 evra, kineske 400 dinara, tako cete ih razlikovati. Ako ti je do lemljenja, kupi neki od kineskih handsfree-jeva sa radiom na buvljaku ( isto 2,5mm, stereo slusalice i mikrofon + radio, kostaju 400-500 dinara ) i nalemi adapter za 3,5mm slusalice iznad mikrofona kao na http://www.tekguru.co.uk/phpBB2/kb.php?mode=article&k=11 . Tako dobijas i radio i mogucnost da korisits kvalitetne slusalice.

2) Kako mono, ako jedan jack kontrolise samo dugme, i prakticno nema veze sa slusalicama?

Provereno - to je i cholak ranije rekao "sa klasicnim slusalicama(stereo od motorole,jedan stereo jack)dobijam mono". Verovatno se zbog redjeg rasporeda granicnika metalni kontakti ne poklapaju sa rasporedom na obicnim handsfree-jevima sa 2,5mm konektorom ( 8310, SE P800, Motorola, Samsung isl. ), pa se cuje jedan kanal u obe slusalice.

Amiga da izsta znas o elektronici,elektrotehnici ili o "struji" nebi ovakvu glupost napisala:"Dolaze u obzir i razna lemljenja, ali nisam bas siguran kakav bi bio kvalitet zvuka.".Nisam znao da se kvalitet zvuka menja ako promenis dzek, aj' nam objasni kako, ja
neznam.Znaci u fabrici kad treba da dodje do promene dzeka na sluskama oni bacju celu seriju jer kvalitet zvuka nije isti.....tuga.Ljudi ko imam ovakav problem neka kupi najobicnije steroe sluske i u nekoj prodavnici elektronike kupi jack, nadje masu,izlaze i samo ga nalemi i imace "Original" sluske.Pozdrav

Mozda sam ja i lupio glupost. Na kraju krajeva prenosio sam iskustva drugih, priznajem, tako da ako su oni lupali gluposti, ja sam ih dalje prenosio.
Ali, nacin kojim si mi se obratio je odraz tvog primitivizma! Jer da ti nesto znas o kulturi i lepom ponasanju ne bi sebi dozvolio takav post! Uz to pravopis ti je katastrofa.
Dakle, ja cu malo da zavirim u audio prirucnik, a ti bi mogao da procitas knjige o bontonu i pravopisu.
Comprende?!

Poslednja izmena:
"Ali, nacin kojim si mi se obratio je odraz tvog primitivizma! Jer da ti nesto znas o kulturi i lepom ponasanju ne bi sebi dozvolio takav post!"To verovatno o sebi govoris, jer si ti meni nesto slicno napisao(ha ha ha mali nemas pojma ili tako nesto) kada sam piao kritiku za sajt, e sada otkud tebi moralno pravo da meni nesto onako napises, jer ja sam barem ista uradio a nevidim tvoj rad nigde.....i da moj sajt nevalja tako i da sam potpuno nepismen ja opet nebih tako nekom nesto napisao, vec bih rekao:"Nije nesto, a nije lose malo to usavrsi...." i onda bi svi kome je tako napisano isli dalje i dalje u ucenju toga.A ja tebi sto sam napisao donekle i imam pravo jer iza mene stoje neki radovi i time se bavim i koliko vidim znam puno vise od tebe.Nebih ni ja tebi odgovorio ovako(sto sa jedne str.nije ni uredu od mene) da ti meni nisi odgovorio onako.Tako da je jednacina jednostavna.E da koliko sam kulturan to mozes da znas samo kada me upoznas, a ovako cisto sumljam.I jos nesto veca je nauka fizika,elektronika,elektrotehnika od pravopisa koji svako moze da nauci u roku od 5 dana.

Nazad
Vrh Dno