Šta je novo?

Nforce2 i Studio PCTV,help!

• Začetnik teme Začetnik teme mikele
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Da ne objasnjavam puno kakve probleme imam postavicu pitanje: Da li neko ima Abit NF7-s maticnu plocu i Pinnacle studio pctv kartu i da li snima TV materijal bez ikakvih zvucnih i video problema u programu Intervideo Windvr3? Ako ima neko takav neka mi kaze koju verziju Studio pctv drajvera koristi kao i verziju nforce drajvera, a moze i verzija biosa maticne ploce. Bio bih mu bezgranicno zahvalan, a uz mene mozda jos poneko sa foruma.

Imam NF7(driver sa abitovog sajta nforce_5.03, BIOS 2.3), PCTV drajver 5.50 snimam u njemu i nema nikakvih problema.
Pozdrav

...skoro sam trazio nesto po internetu oko mog problema sa NF7/PCTV/IDE-PCICard i video da ljudi i na nf7-s koji koriste sata kontroler i maxtor diskove imaju iste probleme, neke horizontalne linije ili slicno... valjda je stvar sto pci magistrala ne moze da istera i brzinu harda i prikaz/grebovanje sa kartice... ja znaci imam iste probleme preko dodatno kontrolera koji je na PCI kartici i jedino resenje je bilo da hard stavim na udma100 ... a taman sam mislio da poteram raid 🙁

resenja drugih nema, ni specificna dodela IRQ-uova (iskljucivanje ACPI), ni menjanje slotova, i ne znam ti sve kojih drugih kombinacija nforce drajvera i biosa na ploci ili kontroleru...

ili mozda ima??

imam nf7-s i pinnacle pctv pro ,capturujem iz iuvcr programa u .avi sa compreorom MJPEG od Picvidea(pegasus) i onda ga iz virtual dub-a kompreojuem u divx (najmanje slika gubi kvalitet) I IZ ULEAD dvd workshop 2 u mpeg 2 i sve je ok imam 4.24 drajvere za nforce al nema nikakve veze i 2 maxtor 80 i jednu 120 i nemam nikakvih linija i chuda...

soni je napisao(la):
Imam NF7(driver sa abitovog sajta nforce_5.03, BIOS 2.3), PCTV drajver 5.50 snimam u njemu i nema nikakvih problema.
Pozdrav

Kako si uspeo da instaliras ove nforce 5.03 drajvere?! Skinuo sam ih, pokrenuo, installshield wizard se gasi posle onog nvidia logoa, cim se napuni progres bar. Sve sam pogasio, obrisao drajvere Driver cleaner-om, isao u Safe mod, nece!!! Ovo je katastrofa, citavo jutro se zezam sa ovim, ne mogu da verujem da ne mogu da odradim apgrejd drajvera za plocu.Imam Win2000 sa sp2 cak ne njega ne mogu da deinstaliram jer sam u medjuvremenu apgrejdovao eksplorer. O cemu se ovde radi?

Poslednja izmena:
Ne znam meni je proslo bez problema cak sam instalirao i one SW(ili kako se vec zovu) IDE Deivere i sve radi odlicno. Mozda ti file nevalja. Inace imam XP SP1 i NF bez S.
Posto me ovaj WinXP malo nervira a mrzi me da eksperimentisem sa Win2000 interesuje me kako ti radi Win2000 na tvojoj masini. Pa probaj da instaliras SP4.
Pozdrav

Mozda je bez veze sto podizem post iz mrtvih posle duzeg vremena ali bolje ikad nego nikad. Situacija je sledeca: imam poslednje drajvere za Abit NF-S skinute sa sajta, poslednju verziju biosa, i Pinnacle 5.5 drajvere. Instalirao sam Windows xp Professional ali probleme po pitanju desinhronizacije audio-video kada snimam u mpeg2 imam i dalje. Ista stvar je i sa Windvr-om i sa Power VCRII. Virtual vcr i grebovanje u bilo koji drugi kodek radi. Zanimljivo je da verzija drajvera 5.1 snima bez problema ali zato pravi razne probleme sa Windowsom i kao takva je neprihvatljiva. Na internetu i na Pinnacle-ovom forumu ima svakakvih resenja ali nijedno pravo. Mozda je u pitanju softverski konflikt, neki okrivljuju Nero, ali nisam uspeo i to da probam. Zaista me zanima o cemu se radi ali priznajem da sam vec i digao ruke. Inace, po pitanju poredjenja izmedju XP-a i Windows-a 2000, bolji je XP.Hteo sam da probam sa sp4 za win2000 ali je velik oko 600mb, pa je logicnije da umesto toga instaliram novi Windows. XP je brzi, stabilniji, ali i Windows 2000 je super ako ga ne preptrpas programima.Sada, kada sam probao oba ne preporucujemti uopste da se vratis na 2000.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno