Šta je novo?

Nforce 2 Zvuk???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Dakle instaliram drajvere 3.13 koje sa skinuo sa NVidia sajta, lepo sve prodje, radiii, ali...
Nemam onu ikonicu pored zvucnika, mislim da je to NVidia nazvala Sound storm :)
Pre jedno 3-4 meseca sam silom prilika instalirao zvuk na mojoj masini, tada sam je imao, a sada ne...
Sta da radim? Nasao sam u C:\NVIDIA\nForceWin2KXP\3.13\AudioUtl direktorijumu ( tu su se pomenuti drajveri otpakovali...) nekoliko fajlova...
Izmedju ostalo i SndStorm.exe. Kada probam da ga pokrenem ispise sledecu gresku... Failed to initialize the NVIDIA audio driver! Please install and try again.
Prilikom instalacije paketa NForce 3.13 drajvera izmedju ostalog na kraju se instalira i Sound Storm, ali ga nigde nema
:smash:
Sta da se radi? Ima li resenja, da negde skinem samo potrebnu aplikaciju, doinstaliram ? stvarno me nervira :wall:
Nekada sam kazem ovo imao, a sada kada ga instaliram na cistu masinu ne? da li je to do drajvera, neka NVidijina filozofija
:smash:
Help!!!

Jeste do drajvera. Jedno od resenja je da instaliras AC97 drajvere koji idu uz plocu, verovatno Realtek ALC650. Pogledaj malo na Abit FAE forumu, sve je objasnjeno o tome.
Drugo je da probas sa ovim beta drajverima, koji bi trebalo da rese problem(nisam probao).
http://www.infomtl.qc.ca/remix/
ver 3.22

Floyd je napisao(la):
tvoja ploca(nf7) nema ss zvuk...
mala ispravka moja ploca je naravno EPOX 8RDA+ a ova na kojoj nece je ABIT NF7. Neverujem da je do ploce, pa pobogu to je isti cipset. Kazem da sam probao pre 3-4 meseca, na Epox-u, ali samo na dan dva, koristil SB Live1 Ovde bi mi trebalo zbog toga sto nije losa aplikacija, a coveku kome ovo namestam bi vrsilo posao...
hvala na savetu, pogledacu ove beta drajvere. Ako neko ima nesto mudro da doda neka kaze.
Help!

Imam NF7(nedostatak sredstava pri kupovini inache bih uzeo NF7-s) i kao sto Floyd reche nema SS na njoj :cuss:

Pohlepni je napisao(la):
Imam NF7(nedostatak sredstava pri kupovini inache bih uzeo NF7-s) i kao sto Floyd reche nema SS na njoj :cuss:
OK! Sta je tu je! Kad malo bolje pogledam uputstvo pise 5.1, ok kazem sebi, a ima li bilo kakva aplikacija za kontrolu, neki ekvilajzer, kontrola stereo, 4.1, 5.1, efekti... bilo sta. Pa mnogo jeftinije ploce, krsevi, imaju ovo! da li neko ima resenje?

Probaj da instaliras Realtek-ove drajvere i ako se dobro secam trebao bi u Control Panelu da dobijes ikonicu gde bi podesavao te parametre zvuka.

NF7 nema SS, vec neki jadni 5.1, tako da je logicno da ne radi SS, kada ga ni nema. Ne mozes da namestis drajvere za njega, vec treba da namestis drajvere tacno za taj koji je na ploci.

PoZ

Ovaj thread je zatvoren, koristite onaj u maticnim plocama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno