Šta je novo?

nForce 2 IGP

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto bi odgovor trebao da glasi u cijoj izvedbi, pretpostavljam ABIT (EpoX-a nigde nema). E, sad, zanima me koliko bi isao Duron 1400 (A`Bred B) modovan u XP-a (otkljucavanje dodatnog cache-a), a pri tom bi koristio integrisanu grafiku. Takodje me buni to sto mi se cini da je taj Duron 266Mhz FSB procesor, a po defaultu ni memorija na nForce-u trebala biti 333?

Ajmo, sad malo vi! :mrgreen:

nForce2 IGP u praksi ne bi smele da prelaze 166MHz FSB, niti memorija preko 333.
Probao, proverio, pukla ploca kada sam preterao (na oko 175-180MHz).

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
nForce2 IGP u praksi ne bi smele da prelaze 166MHz FSB, niti memorija preko 333.

Pozdrav!

Interesantno!

Meni na poslu dve ploce nisu htele nikako da se stabilizuju ispod 166 (sto je bio minimum da se kaze da jedva radi stabilno) i to bas zbog integrisane graficke.

Na kraju sam te dve masine prodao sa FSB 166 i XP1800 (na srecu otkljucanim) uz nekih 10 sati izgubljenog vremena i n(n+1) memorija, grafickih,... izmenjanih na njima.

E sad cekamo da naleti jos neka ali novije revizije pa da se opet ludo zabavimo (ne daj boze da je opet vidim :eye: :S )

SuperStarr je napisao(la):
Posto bi odgovor trebao da glasi u cijoj izvedbi, pretpostavljam ABIT (EpoX-a nigde nema). E, sad, zanima me koliko bi isao Duron 1400 (A`Bred B) modovan u XP-a (otkljucavanje dodatnog cache-a), a pri tom bi koristio integrisanu grafiku. Takodje me buni to sto mi se cini da je taj Duron 266Mhz FSB procesor, a po defaultu ni memorija na nForce-u trebala biti 333?

Ajmo, sad malo vi! :mrgreen:

Sacekaj da se kod nas pojavi Asus A7N8x-VM400, koja je inace prva ploca sertifikovana za 200 FSB, ako ti to toliko bas znaci.

http://www.hardware-industry.com/index.php?start_from=70&archive=&subaction=&cnshow=news&id=&

Naprotiv, tih 400Mhz mi uopste ne znaci jer kao sto reko` necu staviti Bartona na takvu plocu vec Durona (A`Bred)...
Konkretno, zanima me (buni me) da li ce taj Duron raditi na 333 (166) Mhz-a i eventualno nesto vise? Sta je probelm sa IGP-om, zasto mu toliko smeta integrisana grafika?

SuperStarr je napisao(la):
na 333 (166) Mhz-a i eventualno nesto vise? Sta je probelm sa IGP-om, zasto mu toliko smeta integrisana grafika?

verovatno si iskapirao da nece da radi, sem ako ne nabavis neku plocu kao sto je ovaj asus.

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

trebalo bi da radi i na 180 stabilno, evo ja ovo pisem sa masine na kojoj je barton 2500+ i Abit NF7M na 182 Mhz FSB-u. Sve radi bez problema vec jedno metar dana.

Ovo je bila MSI ploca, K7NG2 ako se ne varam.
Moguce da neke oce da rade, ali definitivno nije po specifikaciji.
Mislim, izes specifikaciju, ali ja sam se uverio da moze da bude stetno "gurati" nForce2 IGP na vise taktove (dok je AGP slot prazan, tj. dok je GF4MX IGP ukljucen).

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!
Meni je EpoX 8RGA+ isao na 215 sa sve integrisanom grafikom. Doduse mozda je bio dobar komad.
Ne znam koju si ti to IGP plocu probao ? Ako su one iz SK onda nije ni cudo.

MSI je bio u pitanju.
Mada ne kapiram sta znaci "one iz SK" ?
Ako mislis na ove poslednje integruse sto su bile sad, naravno da se ne misli na njih. To su ploce za "default", valjda niko ziv nije pomislio da ce se kod njih "naoverklokovati".

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno