Šta je novo?

Nf8 Novi Bios!!!

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Evo KONACNO, posle samo tri meseca |>>
novi bios, 1.4, nema jos zvanicne liste poboljsanja, ali je finalan i stavljen na public ftp...

kao sto sam i mislio offsetovali su temperature za -20 (isto ono sto sam sa speedfanom radio), CNQ KONACNO radi, iako imam 2x512mb dvostrane kingmax memorije na 500mhz (i radi na 500mhz, da ne bude zabune)
nesto ne vidim da mi je usporio ventilator, tako da ce speedfan i dalje da ima posla, ali sam rmclock penzionisao :banana: :banana:

dakle ako imate ovu plocu, navalite!!!

ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/nf8/nf814.exe

sad cu konacno da vidim koliko ova ploca i proc mogu ustvari...
jos da smislim neki bolji kuler od ovog boxa |> onaj artcic freezer ne deluje lose, ali mogu tek u maju da ga dobijem...

jedno lamersko pitanje, na koliko V je pametno dici ht magistralu? posto mi trenutno radi samo 3x 250mhz, a ja bih 4x, def voltaza je 1.2v

Imam istu plocu NF8 i procesor na 3000, skino sam bios verziju 14 koja mi je spustila stvarno dosta temperatur, ali nikako nemogu da predjem preko 228 inace imama dve memorije Kingston jedna 512 i druga 256 na 400 stavijo sam HT 4 (probo ina 3 i 4), 1T. Cim odem preko 228 prilikom podizanja windowsa racunar se resetuje.
Sta jos treba da podesim da predjem ovu granicu.

Poslednja izmena:
A jesi li probao da spustis memoriju u biosu na 166? Tesko da ce Kingston hteti da radi na visokim magistralama.
Covek gore govori o memoriji Kingmax koja je predvidjena i testirana za rad u overklokovanim uslovima na 250 Mhz FSB-u.

Da ipak je memorija bila problem, moro sam da je spustim na 100, da bih tako uspeo da podignem na 243.
Posto sam ipak lajk zanima me sta sam izgubijo sa ovom brzinom od 2,42 GHz a sta dobijam.
Ili je mozda bolj da spustim brzinu magistrale a povecam brzinu memorije.

Bolje ti je da povecas brzinu magistrale. Memorija na 100 Mhz previse je usko grlo za A64. Uostalom pusti neki test pa ces da vidis. Najbolje neka igra ili 3dmark.

Poslednja izmena:
Ne znam kakvi su ovi danasnji moduli koje prodaje Kingston; ali znam da su im nekadasnji memorijski moduli bili odlicni. Kada sam u jesen 2002. g. sklapao kompjuter, kupio sam 256 MB DDR Kingston na 333mhz (PC2700) - falilo mi je para da kupim 512 MB. E sad, taj modul je radio na KT333 ploci neoverklokovan do nedavno; a sada na Abit AN7 ploci radi na 400 Mhz (2x200) sa podesavanjima 2-2-2-11; s tim sto sam voltazu memorije morao dici na 2.7V.

Na tom modulu je cipove pravio Infineon. Drugi modul od 512 MB DDR 333mhz, cije je cipove pravio sam Kingston, moze da ide na 400 Mhz ali nesto sporije 2-3-2-11 uz 2.7V napon memorije.

Eh, da - radi se o ValueRam seriji Kingstona.

Ko ne vjeruje, mogu mu okaciti screenshot :banana:

Pozdrav

Vrh Dno