Šta je novo?

NF7-S v2.0 problem-int. mrezna kartica

Neco

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2004
Poena
304
Sklopio sam racunar sa NF7-s v2.0.
Sve funkcionise osim integrisane mrezne kartice.
U device manageru mi se pojavljuju dvije mrezne kartice.
Jedna je NVIDIA nForce Networking Controller
a kao druga mi se javlja sa oznakom 1394 Net Adapter.
Da li to znaci da sam lose spojio kontakte na poci od IEE1394
(spojio sam kontakte od kucista samo na IEE1).
Mrezna kartica sa oznakom 1394 vidi kada je mrezni kabl ukopcan
a Nvidina ne moze cak ni to.
Vjerovatno sam nesto lose spojio ali sta ?

Sta si spojio? :)

nVidia nForce Networking Controller je mrezna karta, kad ukopcas kabel i enable-ujes konekciju onda ce se upaliti i zasvetleti...

1394 je Firewire, to je uvek ukljuceno, ne razumem sta si ukopcavao i gde?

I sta je ustvari problem...? :)

Jednoastavno device manager vidi dvije mrezne kartice od kojih ni jedna ne radi kako treba. Taj 1394 je od IEEE i to sam priviremeno disableovo pa sada vidim samo nvidinu mreznu ali ona i dalje ne radi tj ne mogu da pingam susjedni racunar

Pa mozda nesto do podesavanja, a ne do mrezne kartice... Ako ju je drajver prepoznao i nema uzvicnika znaci da radi, samo treba namestiti iP i ostatak...

neco, to ti vec spada u domen mreza i mreznog podesavanja!
u kojoj "radnoj grupi" ti se nalaze racunari?

Neco je napisao(la):
Jednoastavno device manager vidi dvije mrezne kartice od kojih ni jedna ne radi kako treba. Taj 1394 je od IEEE i to sam priviremeno disableovo pa sada vidim samo nvidinu mreznu ali ona i dalje ne radi tj ne mogu da pingam susjedni racunar

A mozes li da pingujes sam sebe? Ako imas ZoneAlarm ili neki drugi firewall on moze da zeza mrezu. Najbolje bi bilo da ga iskljucis pa onda probas ping!

Vjerovatno je nesto do drivera a moze biti da je i do mrezne postavke. Oba racunara su u workgroup.(kako orginalno ime). nvidinina kartica vidi sebe na 127.0.0.1 a mrezne postavke od dva racunara su mi 192.168.1.2 i 192.168.1.3 sa 255.255.255.0 tj ne moze biti jednostavnije ali mi i dalje ne radi. Imao sam zone alarm ali sam i njega privremeno ugasio. kabl je crossover koji je do sada radio.vjerovatno je rjesenje jednostavno a bice ga interesantno pronaci.

a c a je napisao(la):
Koje drajvere imas za nforce?
Ako su noviji od 5.10 oni prave probleme sa mreznom. Stavi poslednje prave za nforce2 ploce, 5.10.

Ako su noviji od 5.10 oni ne mogu ni da instaliraju mrezu tj. ne prepoznaju LAN kartu...

Problem je rijesen. Uradio sam uninstall kartice umjesto prijasnjeg disable i kad sam restartovao opet sam ubacio nvidiin ethernet drajver koji sam dobio (5.03). Ponovo sam enable IEEE1394 koji je opet postavio svoju network karticu ali makar ne smeta nvidiinoj integrisanoj . 1394 mreznu jedino mogu staviti na disable i dok ne smeta nije nikakav problem. Vratio zone alarm i sad sve stima. znaci reinstal majka. pozdrav

Neco je napisao(la):
Ponovo sam enable IEEE1394 koji je opet postavio svoju network karticu ali makar ne smeta nvidiinoj integrisanoj . 1394 mreznu jedino mogu staviti na disable i dok ne smeta nije nikakav problem.

Ako ne koristis firewire, sto ga ne disable-ujes iz bios-a.

Tek sam sastavio racunar pa imam zelju da mi sve proradi pa nikad mi ne zatrebalo.
Naravno taj IEEE 1394 mi ne treba trenutno i ukinucu ga ako mi bude smetao.

Nazad
Vrh Dno