Šta je novo?

nf7-s no boot

sponji

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
609
abit nf7-s v2.0 (bios 1.4)
xp 2600+ (oc 13x166) + raptor
2x256 kingston vr 333
maxtor 7200 80gb
club3d R9700
plextor 16x10x40x
samsung 957dfx
atx300

Cistio sam cooler od prasine, normalno sve sam lepo iskljucio, kad sam zavrsio, sve sam

lepo proverio, mislim radio sam to x puta.
Medjutim umesto da se bootuje cuje se 3x beep. Upali se lampica na tastaturi, ali nema

nikakvog boot screen, monitor se ne pali.

Iskljucio sam ga iz struje ostavio ga malo pa probao da pri boot drzim insert, ali nista

i tako nekoliko puta.
Uradio sam i clear cMOS ali se nista nije promenilo.

Nije u garanciji.

Saveti ???

Ako si vadio memoriju iz slota pa opet stavio onda ti je do toga ,barem u mojem slucaju je tako !!!
makni memoriju produvaj je malo (nju i slotove) vrati je i opet ukljuci racunar....

sponji je napisao(la):
abit nf7-s v2.0 (bios 1.4)
xp 2600+ (oc 13x166) + raptor
2x256 kingston vr 333
maxtor 7200 80gb
club3d R9700
plextor 16x10x40x
samsung 957dfx
atx300

Cistio sam cooler od prasine, normalno sve sam lepo iskljucio, kad sam zavrsio, sve sam

lepo proverio, mislim radio sam to x puta.
Medjutim umesto da se bootuje cuje se 3x beep. Upali se lampica na tastaturi, ali nema

nikakvog boot screen, monitor se ne pali.

Iskljucio sam ga iz struje ostavio ga malo pa probao da pri boot drzim insert, ali nista

i tako nekoliko puta.
Uradio sam i clear cMOS ali se nista nije promenilo.

Nije u garanciji.

Saveti ???
3x beep = graficka kartica. izvadi i vrati u slot (pozeljno ocistiti konektore)

Na zalost nije to jer nisam dirao memoriju. Jedino sto sam vadio je graficka .

Pokusaj da skines i ponovo montiras kuler, memoriju i graficku.

Problem resen !!!

U pitanju je bila graficka kartica. Naime odneo sam kad drugara comp i menjali smo komponetu po komponentu.Nije napajnje, nije memorija... kada sam ubacio njegovu GF4 ploca se probudila, kada sam vratio moju graficku sve je radilo normalno.

Graficka je bila dobro ubodena u plocu, kao i napajne za istu i pre nego sto sam je skinuo !?!

sponji je napisao(la):
Problem resen !!!

U pitanju je bila graficka kartica. Naime odneo sam kad drugara comp i menjali smo komponetu po komponentu.Nije napajnje, nije memorija... kada sam ubacio njegovu GF4 ploca se probudila, kada sam vratio moju graficku sve je radilo normalno.

Graficka je bila dobro ubodena u plocu, kao i napajne za istu i pre nego sto sam je skinuo !?!
Cekaj, hoces da kazes da nije nista bilo u pitanju? Ocigledno je da ti grafika nije bila dobro ubodena ili si je malo cimnuo prilikom ciscenja kulera, dovoljno da izgubi kontakt. Isto se desava mom drugaru i veoma cesto ako malo cimne racunar ili vadi pa ubacuje neku komponentu, graficka gubi kontakt sa plocom. Sustina je ustvari u kucistu koje je izvitopereno, pa i ploca i grafika stoje malo ukrivo. Eto!
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Cekaj, hoces da kazes da nije nista bilo u pitanju? Ocigledno je da ti grafika nije bila dobro ubodena ili si je malo cimnuo prilikom ciscenja kulera, dovoljno da izgubi kontakt. Isto se desava mom drugaru i veoma cesto ako malo cimne racunar ili vadi pa ubacuje neku komponentu, graficka gubi kontakt sa plocom. Sustina je ustvari u kucistu koje je izvitopereno, pa i ploca i grafika stoje malo ukrivo. Eto!
Pozdrav!

Desava se da se napajanje na Riva karticama "zalechuje", i dokle god je zabodena u plocu, drzi 0,2V na procesoru (najcesce), ili na memoriji. Potrebno je izvaditi karticu, sacekati par minuta (sto se dogodi kada je "nosimo" na drugi racunar), da se kondenzatori ispazne i vratiti je u slot. :smash:

:)

nobody je napisao(la):
Ali za graficku ide 8x beep a ne 3x beep...

Jok, brate, nego jedan dug i tri kratka.

sponji je napisao(la):
Problem resen !!!

Nista neobicno za Abita, narocito ako je chinese.

nobody je napisao(la):
Ali za graficku ide 8x beep a ne 3x beep...
Jos nisam cuo takav POST code ! :d

Vrh Dno