Šta je novo?

NF7-S i Raid 0 Problem

duga13

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
Na doticnoj ploci imam 2 Samsunga od 120gb u stripe-u. Nedavno mi se desilo da je riknuo bios... treba danas da dobijem drugi (tj stari napunjen).
Moje pitanje je dali moj ride moze da radi posle ponovnog punjenja biosa?
Dali ja treba ponovo namestam stripe u biosu (negde procitah da ih ponovno setovanje formatira) ili bi on trebao da prepozna da su HDD-ovi vec postavljeni u stripe.

Thx.

Mislim da će biti dovoljno da enejbluješ RAID u BIOS-u na ploči. To znači da pritisneš "Delete" za vreme POST-a (****te, ko neki religijski ritual :d:d:d), a ne da ulaziš u OROM utility tog kontrolera.

Sve meta-informacije koje su kontroleru potrebne da masiv prepozna kao stripovani niz od dva diska se nalaze na samim diskovima, tako da ne bi trebalo da bude problema. Samo nemoj ni da ulaziš u RAID-ov jutiliti.

Ako ne uspe, javi pa da vidimo šta ćemo dalje, samo nemoj ništa na svoju ruku jer ako nešto zezneš... gotovo! Niko ti više te podatke ne isčupa.

pa dobro nije bas tako crno, naci ce se neko ;) ali svakako nemoj siliti

pa dobro nije bas tako crno, naci ce se neko ;) ali svakako nemoj siliti

Ajde leba ti reci, ko će to da izvuče podatke sa Nvidijinog stripa, čime i kol'ko će to da košta?

Baš me zanima, kol'ko to ljudi ovde zna da hakuje "prorprietary" RAID rešenja.

ne cu ti kazem.
raspricasec.
Radovan III

Da, legenda...

Elem... Stvarno me zanima da li bi neko kod nas bio kadar da to uradi i koliko bi takva usluga mogla da košta, pošto stvar uopšte nije naivna kol'ko se ja razumem u materiju. Dakle, čupanje podataka sa stripa od dva diska, pri čemu su izgubljeni meta podaci o masivu. Najjače bi bilo kada bi to neko mogao da izvede sa Intel Matrix RAID-om i više logičkih tomova. ( Morao sam ovo na kraju da prevedem na srpski pa to ti je. :d)

Poslednja izmena:
Ajde leba ti reci, ko će to da izvuče podatke sa Nvidijinog stripa, čime i kol'ko će to da košta?

Baš me zanima, kol'ko to ljudi ovde zna da hakuje "prorprietary" RAID rešenja.

Nije tu u pitanju nVidia kontroler nego Silicon Image 3112. :wave:

Nazad
Vrh Dno