Šta je novo?

NF7-S 2.0 i 2GB rama ?

Robert

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
319
Da li ce raditi Abit NF7-S 2.0 ploca sa 2GB rama (2x512MB + 1GB) ?

Da li postoje neki problemi u radu, bilo kakva iskustva ?
Voleo bi da se izjasni neko ko je probao ovakvu kombinaciju.

ja imao 3*512MB@400MHz i nije mi radila stabilno ... moduli su bili dvostrani!
bilo koja kombinacija premestanja modula u slotove nije pomogla, cim se izvadi jedan modul ploca je radila rock-stable!

Joj:crash:, toga sam se i bojao.

Od dva 512 modula koje imam jedan je jednostrani a drugi dvostrani. Sad, kad bi kupio 1GB jednostrani mozda bi i radilo, ali to necu znati ako ne probam, a gde da nadjem neki da pozajmim. :(

Pod radi podrazumevam samo da radi na 400MHz.

ako se dobro secam u uputstvu koje ide uz plocu pise max 2gb ali 2x1gb moduli... :(

2x1GB ce na NF7-S raditi savrseno, samo ako su memorije matched pair, ako nisu niko ne garantuje da ce raditi ni 2x256... meni 2x512 nije htelo da radi u paru, a svaki modul je savrseno bio ispravan. za 2x512 + 1GB ne mogu da garantujem, ne secam se koje sam sve kombinacije imao na nf7-s, ali dve iste moraju da rade... uzmi sve to skupa i zameni negde za dve iste...

Poslednja izmena:
Na NF7, memorija moze da radi na 400mhz SAMO ako ima do 2 modula, kada imas tri modula onda memorija najvise moze da radi na 333mhz, to je provereno jer sam ja imao tu plocu i secam se dobro sta pise u upustvu. Dakle ako hoces da ti radi na 400mhz, moraces da uzmes 2x1GB.

Na NF7, memorija moze da radi na 400mhz SAMO ako ima do 2 modula, kada imas tri modula onda memorija najvise moze da radi na 333mhz, to je provereno jer sam ja imao tu plocu i secam se dobro sta pise u upustvu. Dakle ako hoces da ti radi na 400mhz, moraces da uzmes 2x1GB.

Hvala svima na odgovorima.
Vec sam izgubio zivce sa SATA rezacem na ovoj ploci pa cu probati za zamenim nekako svoja 2x512MB posto mi to izgleda najsigurnije resenje.

Netacno...moze da radi i na 230 (DDR460) ako imas dobre primjerke ploce i memorija....sve zavisi od slucaja do slucaja...A covjek samo potvrdjuje to pravilo :) ...

Poslednja izmena:
ja imao 3x512mb, razliciti moduli i sve radilo kako treba i koliko se secam u DC-u

ja tek sada vidim ovu temu,ja sam imao abit nf7-s v2.0 i bas tu kombinacijiu memorijskih plocica.1GB kingston+2x512 kingston sve na 400 i radilo je extra stabilno,cak je sve bilo OC i nikad nije bilo problema,cak mi se cini da je to bilo brze no ovo sto imama sada...

Nazad
Vrh Dno