Šta je novo?

NF7 integrisani zvuk i problem...

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Dakle instaliram drajvere 3.13 koje sa skinuo sa NVidia sajta, lepo sve prodje, radiii, ali...
Nemam onu ikonicu pored zvucnika, mislim da je to NVidia nazvala Sound storm .
Pre jedno 3-4 meseca sam silom prilika instalirao zvuk na mojoj masini, tada sam je imao, a sada ne...
Sta da radim? Nasao sam u C:\NVIDIA\nForceWin2KXP\3.13\AudioUtl direktorijumu ( tu su se pomenuti drajveri otpakovali...) nekoliko fajlova...
Izmedju ostalo i SndStorm.exe. Kada probam da ga pokrenem ispise sledecu gresku... Failed to initialize the NVIDIA audio driver! Please install and try again.
Prilikom instalacije paketa NForce 3.13 drajvera izmedju ostalog na kraju se instalira i Sound Storm, ali ga nigde nema

Sta da se radi? Ima li resenja, da negde skinem samo potrebnu aplikaciju, doinstaliram ? stvarno me nervira!
Nekada sam kazem ovo imao, a sada kada ga instaliram na cistu masinu ne? da li je to do drajvera, neka NVidijina filozofija !

Help!!!

prvo je si ukljucio SS u bios-u?
drugo koji os imas ?
probaj starije nvidia drivere ovi novi su dosta bagoviti...

kjgkreek je napisao(la):
prvo je si ukljucio SS u bios-u?
drugo koji os imas ?
probaj starije nvidia drivere ovi novi su dosta bagoviti...
Kako to mislis? Pa ima samo Audio Controller da se podesi Enable ili Disable.
Bice da nije do toga... interesantno je da sam na ploci nasao i ALC650? Jel moguce da ipak ova ploca nema SS?
:smash:

GoranM je napisao(la):
Jel moguce da ipak ova ploca nema SS?
:smash:
SS dolazi samo sa NF7-s.Ako pogledash na kutiji od ploche videces sta ide uz koji model NF-a(sa donje strane)
:S:

Poslednja izmena:
pa na to sam mislio je si ukljucio audio controler, samo sam se pogresno izrazio :)
A tek sada konstatujem da si ti pitao za nf7 bez s a ta ti nema ss, tako da nije ni cudo sto ne radi :)

Pohlepni je napisao(la):
SS dolazi samo sa NF7-s.Ako pogledash na kutiji od ploche videces sta ide uz koji model NF-a(sa donje strane)
:S:
Da li neko zna sta je sa zvukom na ploci EPOX 8RDA3+
Da li je tu izostao Sound Storm i zasto ?
Zar on nije direktno podrzan "juznim mostom" a ALC mu sluzi samo za izlaz ?

kjgkreek je napisao(la):
pa na to sam mislio je si ukljucio audio controler, samo sam se pogresno izrazio :)
A tek sada konstatujem da si ti pitao za nf7 bez s a ta ti nema ss, tako da nije ni cudo sto ne radi :)
Cekaj malo na ABIT-ovom sajtu pise da ima SoundStorm! Kakve su ovo gluposti, pa ovde se ne zna ko pije, a ko placa. Sve mi je to bez veze, pa koristi isti SouthBridge kao Epox 8RDA+, koji radi OK, a ovde kao nema SS? Smesno...
Jel neko uspeo da instalira ovo na ABIT-u, mislim na onu aplikaciju gde lepo moze da se podesava broj zvucnika, efekti (npr. EAX), ekvilajzer...

GoranM je napisao(la):
Cekaj malo na ABIT-ovom sajtu pise da ima SoundStorm! Kakve su ovo gluposti, pa ovde se ne zna ko pije, a ko placa. Sve mi je to bez veze, pa koristi isti SouthBridge kao Epox 8RDA+, koji radi OK, a ovde kao nema SS? Smesno...
Jel neko uspeo da instalira ovo na ABIT-u, mislim na onu aplikaciju gde lepo moze da se podesava broj zvucnika, efekti (npr. EAX), ekvilajzer...

Gorane, NF7 nema SoundStorm zvuk. NF7-S ima. Razlika je u SouthBridge-u, NF7 ima MCP a NF7-S MCP-T verziju. Nvidia ce izbaciti ako vec nije i trecu varijantu, MCP-S, koja ce sadrzati i SATA kontroler.

Paradigma je napisao(la):
Gorane, NF7 nema SoundStorm zvuk. NF7-S ima. Razlika je u SouthBridge-u, NF7 ima MCP a NF7-S MCP-T verziju. Nvidia ce izbaciti ako vec nije i trecu varijantu, MCP-S, koja ce sadrzati i SATA kontroler.
Hvala na informaciji, izgleda da je bas tako... :smash:

Nazad
Vrh Dno