Šta je novo?

NF3 OC pitanja

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Interesuje me da li bolje drzati 245x4HT ili 260x3HT, pritom mnozilac za procesor je u oba slucaja x10, sto ce dati u prvom slucaju brzinu od 2450MHz-a, a u drugom slucaju 2600MHz-a. Ja sam uspeo da ostvarim dobru stabilnost na 260x3HT, tj. 260x10=2.6GHz-a pri voltazi od 1.65v. Jel to prihvatljiva voltaza (primetio sam da u Chaintech-ovom programu ploca izgleda overvoltuje cpu ponekad (peak) do vrednosti od 1.70v, jel to pruhvatljivo)? CPU hladim Hyper6 cooler-om i pri opterecenju ne prelazi 58C (zatvoreno kuciste).

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Bolje ti sa 3x HT, jer HT i ne utice toliko na performanse koliko utice tih dodatnih 150Mhz 😉

Ta temperatura je prevelika za AMD64. Meni 2800+@ 2385MHz nije prelazio 45C ni posle pet sati opterecenja. I da, temperaturu obavezno gledaj iz BIOS-a. Masa programa ima obicaj da netacno prikazuje temperaturu.

A BIOS-i sto su tacni, ubilo se 🙂

U BIOS-u ja mislim da su jos vece temperature. 😀 Inace sada sam upalio Chaintech-ov program za pracenje temperature, obrtaja... i odjednom je temp. skocila sa 44C na 48-49C. Cini mi se kao da program meri zauzece (trenutno) i na osnovu toga meri temperaturu. :wall:

Gidra85 je napisao(la):
U BIOS-u ja mislim da su jos vece temperature. 😀 Inace sada sam upalio Chaintech-ov program za pracenje temperature, obrtaja... i odjednom je temp. skocila sa 44C na 48-49C. Cini mi se kao da program meri zauzece (trenutno) i na osnovu toga meri temperaturu. :wall:

To je klasika desava se i na Abitom plocama za Intel, a i za AMD. Sacekas par sekundi i vidis "pravu temperaturu".

Ne vredi ni da cekam. Bio je screen saver, i ja pomerio i odmah hteo da vidim temeraturu kad ono 44C i odjenom 49C. I sada kad god pogledam ono 48-49C.

Trebalo bi da se temperatura vrati na 44 kao na pocetku to se meni desavalo na Abitu vecito. Skoci za par stepeni pa se vrati u normalu.

Nazad
Vrh Dno