Šta je novo?

NF3/4 vs KT8T800/KT8T890?

Da, nf3-250Gb i nf3-250 Ultra.

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
VIA je ovaj put napravila dobar chipset za NF3
Ma ja mislim da ti je dečko rekao uuppss zbog onog NF3 umesto AMD64 :D . Mali lapsus calami, ništa više ;) ... a i kako ne bi kad svi "tipkamo" posle pola noći :) .
pozdrav. :wave:

Moorhuhn je napisao(la):
Ma ja mislim da ti je dečko rekao uuppss zbog onog NF3 umesto AMD64 :D . Mali lapsus calami, ništa više ;) ... a i kako ne bi kad svi "tipkamo" posle pola noći :) .
pozdrav. :wave:

Upravo to,nisam ni provalio da sam napisao NF3 umesto A64,kada sam hteo da mu odgovorim ovlas sam pogledao sta sam napisao i nisam ni video gde je bio lapsus.Ocigledno je da tipkanje u kasne sate kombinovano sa umorom cini svoje ;) Pozdrav.

drfedja je napisao(la):
NV Firewall je preporuka za svakoga ko ide preko kablovskog neta, naravno, preko kablovskog modema ili routera koji je zakacen na switch ili bilo kakav vid lokalne mreze.
Koristis ga? Radi bez problema?

CAR je napisao(la):

Ja sam ga probao i veoma sam zadovoljan integrisanim hardverskim resenjem koje se dobija uz plocu,i svakako je bolje i pouzdanije od bilo kojeg dostupnog firewall software-a.Dosta se lako podesava i odlicno funkcionise,tj.obavlja svoj posao,a zauzece procesora je neprimetno...

E, to je ono sto je meni bilo bitno - zauzece procesora.
Upravo zbog toga ja ni dan-danas ne koristim nikakav firewall... a ni antivirus program, kad smo vec kod toga.

Ali, wireless net vreba, pa bi se valjalo obezbediti od dokonih Amera, Rusa i Japosa koji bi da upadnu u komp :d
Znaci, defnitivna preporuka (zasad cu biti na nF3 ploci, dok ne stigne ona nF4... obe podrzavaju ovo bez problema, pretpostavljam?)

CAR je napisao(la):
Znaci, defnitivna preporuka (zasad cu biti na nF3 ploci, dok ne stigne ona nF4... obe podrzavaju ovo bez problema, pretpostavljam?)

Da naravno ;)

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Da, i prilicno sam impresioniran resenjem. Bas zbog toga sam jurio NF3 250GB plocu. Chaintech nema firewall, cak ni onaj Zenith.

OK, hvala vam obojici! :wave:

Imam K8N E del., a posto sam na wireless-u sa NF2 sam imao frku bilo sta da sam koristio od programa za zastitu (antivirus, adware, spyware itd), od kada sam presao na NF3 nisam imao ni jedan jedini problem (odusevio sam se), tako da se HW Firewall toplo preporucuje :)

CAR je napisao(la):
E, to je ono sto je meni bilo bitno - zauzece procesora.
Upravo zbog toga ja ni dan-danas ne koristim nikakav firewall... a ni antivirus program, kad smo vec kod toga.

Sto, imas 486icu? Tako ti i treba kada robujes CPU-u.

Ne, nego volim kada je na 0% zauzeca :d

A antivirusi inace tako smaraju komp da je to strasno...

CAR je napisao(la):
Ne, nego volim kada je na 0% zauzeca :d
A antivirusi inace tako smaraju komp da je to strasno...

Iskljuci komp i imaces 0% zauzeca garantovano :d . Antivirusi smaraju a virusi jos vise. Ajd' mi samo reci da imas 1GB ram i da ces da stavis Win3.11 zato sto manje uzima RAM-a :d Samo ti robuj
:-devil-:

Nemam giga rama, vec samo 512 (2x256).
Ipak, do juce sam imao 256 (pozajmio jedan stick Corsair-a), a sad pa imam 1 GB (uzeo burazerovu memoriju, SuperTalent :d)

Pazaricu giga, to mi je dovoljno... ali antivirus program i dalje nece biti prisutan :smoke:

Čini mi se da malko preterujete sa ovim hardwerskim Firewallom na ploči. Ovo kažem zato što nemam ni F od Firewalla na ploči a nemam nikakvih problema na netu - diskonektovan sam samo kad je komp ugašen. Možda nemam problema jer imam ploču sa VIjA čipsetom. :D

Stvorenje je napisao(la):
Možda nemam problema jer imam ploču sa VIjA čipsetom. :D

Mozda je i VIA implementirala hardverski firewall,samo nas o tome nisu obavestili :D :d

CAR je napisao(la):
Pazaricu giga, to mi je dovoljno... ali antivirus program i dalje nece biti prisutan :smoke:

Da li ce to mozda biti 1GB GSkill-a ;)

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Nemam giga rama, vec samo 512 (2x256).
Ipak, do juce sam imao 256 (pozajmio jedan stick Corsair-a), a sad pa imam 1 GB (uzeo burazerovu memoriju, SuperTalent :d)

Tako sam i ja mislio i nisam kuci imao antivirus do skora. Medjutim kada sam skoro zbog raznih virusa morao da u roku od mesec dana tri puta podizem sistem, stvar je se promenila. Sada imam instaliran Kaspersky Antivirus i Norton Firewall i System Mechanic Popup Blocker i mogu ti reci da je sad sve MNOGO bolje. Mogu bez bojazni ici i na www.astalavista.box.sk i siteove slicne ovom.

Izvinjenje na offtopicu.

I da, glupo je kada vec dajete 600-700€ za komp ne dodati jos 10-20 € u odnosu na VIA880/890 i uzeti NF3/4. Malo ontopic :D

Da li ce to mozda biti 1GB GSkill-a ;)
Vrlo moguce ;)

To ili VX, jos uvek se lomim :smoke:
(ipak, cenim da ce VX-u vise prijati DFI... odnosno, da ce DFI-ju vise prijati VX :D )

2 uNesc0:
Ja ovako radim vec 7-8 godina, i nikada nisam imao nijedan virus (osim '98., kada sam zapatio jednog CIH-a).
Skenirao sam sistem pre nekih mesec dana (tri antivirusa: Norton, KAV i NOD32) i nista nisu pronasli.

A sajtove poput astalaviste ne posecujem :D

CAR je napisao(la):
Vrlo moguce ;)

To ili VX, jos uvek se lomim :smoke:
(ipak, cenim da ce VX-u vise prijati DFI... odnosno, da ce DFI-ju vise prijati VX :D )

He,slatke muke :) Sto se tice tih memorija,obe su vrh i stvarno je tesko odluciti koja je bolja.VX postize visoke frekvencije sa ekstremno niskim latencijama(i naravno sve to na 3.4v+) dok je kao sto znas sa GSkill-om postavljen svetski rekord u mem.protoku.Bogme,obe savrseno pasu na DFI SLI i stvarno ce biti tesko izabrati jednu od njih...

He,slatke muke :) Sto se tice tih memorija,obe su vrh i stvarno je tesko odluciti koja je bolja.VX postize visoke frekvencije sa ekstremno niskim latencijama(i naravno sve to na 3.4v+) dok je kao sto znas sa GSkill-om postavljen svetski rekord u mem.protoku.Bogme,obe savrseno pasu na DFI SLI i stvarno ce biti tesko izabrati jednu od njih...
Nemoj da zaboravis da imam i dve Corsair-ove BH-6-ice, koje su se dokazale na 260 MHz sa najostrijim setovanjima... ;)

CAR je napisao(la):
Nemoj da zaboravis da imam i dve Corsair-ove BH-6-ice, koje su se dokazale na 260 MHz sa najostrijim setovanjima... ;)

Ok i to stoji,u pitanju je zaista odlicna memorija,samo imam neki osecaj da ce zavrsiti kod tvog burazera u kompu(umesto super-talent memorije :D ) a da ces ti sebi u kompletu sa plocom uzeti i neku od memorija koje sam spomenuo..

Ok i to stoji,u pitanju je zaista odlicna memorija,samo imam neki osecaj da ce zavrsiti kod tvog burazera u kompu(umesto super-talent memorije :D ) a da ces ti sebi u kompletu sa plocom uzeti i neku od memorija koje sam spomenuo..
Nisi me razumeo. Uzecu ja vec neki G.Skill ili OCZ, to je sigurno... samo kazem da imam i dva Corsair-a pride, koji su se dokazali kao izuzetni, a bilo bi interesantno probati ih na 3.6V ;)
A posto ne mogu da se prodaju bas tako lako, najverovatnije da ce sve to ostati kod mene...

Inace, ne verujem da ce to zavrsiti kod brata u masini, ipak - giga memorija je giga memorije, njemu to vise znaci, iako je sporija od ovog Corsair-a
(mada, ko zna, mozda se na kraju i zadrzi kod njega - ali samo ukoliko se opravi onaj NF7-S... a ima nekih indicija da se to mozda i desi :))

Ajde da se vratimo na početak priče. Da li je sada već dobra kupovina MSI K8N Neo4 ili ima nešto bolje. Pročitao sam negde da je Gigabyte napravio dobre NF4 ploče. Koje su trenutne cene?

_/Neo\_ je napisao(la):
Ajde da se vratimo na početak priče. Da li je sada već dobra kupovina MSI K8N Neo4 ili ima nešto bolje. Pročitao sam negde da je Gigabyte napravio dobre NF4 ploče. Koje su trenutne cene?

Da,MSI Neo4 je odlicna ploca i vec sada ne bi bila greska uzeti je,imas dosta review-a ove ploca,a i iskustva ljudi sa stranih foruma koja su samo pozitivna te nema greske ako je uzmes.Trenutno je najbolji izbor pored 9NPA+,neracunajuci naravno DFI.

_/Neo\_ je napisao(la):
Juce, kada sam zvao MB Soft, rekli su mi da im to vece stize K8N Neo4 Platinum... pa treba pozvati, i pitati za cenu (naravno, ukoliko je stiglo).

Ili, jednostavno, sacekati da se javi Mancha! :D:D

ajde mancha javi se.

Ajde ako neko ima volje i nerava neka okaci sticky slican onom Sasinom za graficke kartice. Ovde bi mogla da se suzi lista na best buy i najbolje performanse napr. Dakle procesori, maticne ploce, memorija eventualno.

Vrh Dno