Šta je novo?

Nezavisne igre u razvoju (crowdfunding, kickstarter, indiegogo)

Kazu 2015.

Imate posebnu temu za tu igru...

Posle ovoga sto su uradili Tim Schafer i njegov Double Fine mogu da kazem da je crowdfunding igara putem kickstartera zavrsena prica za sve, osim za proverene ljude koji su do uradili nesto dobro na kickstarteru. Sta je to Schafer uradio:

1. Dobio solidne pare da napravi legendarnu igru a napravio pola prosecne igre
2. Pristao na Sonijev dil da remasterizuje staru PC igru ekskluzivno za PS4
3. Njegov tim Double Fine ce izdati drugi njihov kickstarter projekat Massive Chalice kao konzolnu ekskluzivu (Xbox One)

Sve navedeno bi bilo okej da se zna cije pare su trosene da se ti potezi povuku. Ovako ostaje gorak ukus u ustima jer se cini da je Schafer namagarcio ljude DVAPUT da bi sirio svoj biznis van okvira za sta su mu pare date.

Kickstarter negativac meseca juna a verovatno i citave godine: Tim Schafer. Uspeo je da zezne i Peter Molyneux-a, svaka mu cast na tome.

Da , isto i sa oculusom. Tvorac je fino uz pomoc kickstartera zapoceo dabi kasnije prodao stvar facebook-u , kome je do ozbiljnog gaminga isto stalo kao drolji do ...banane :p

Ne vidim nikakav problem sa onim sta je Oculus Rift uradio. Mislim da ljudi koji vide tu nesto pogresno, ne kapiraju kako uopste funkcionise Kickstarter i za sta sluzi.

S druge strane, ovo:

3. Njegov tim Double Fine ce izdati drugi njihov kickstarter projekat Massive Chalice kao konzolnu ekskluzivu (Xbox One)

je uzasno.

edit:
Ustvari, izgleda da uopste nije tako. Izlazi za PC, pa onda i za XBOne.

https://www.kickstarter.com/projects/doublefine/double-fines-massive-chalice/posts/871140

Poslednja izmena:
Zato sam napisao konzolnu, a ne samo xbone ekskluzivu. Priznajem da je ispalo nespretno.

Ne vidim nikakav problem sa onim sta je Oculus Rift uradio. Mislim da ljudi koji vide tu nesto pogresno, ne kapiraju kako uopste funkcionise Kickstarter i za sta sluzi.

Sluzi za dobre svrhe ali su negativni primeri mnogo uocljiviji.

Poslednja izmena:
kako je Larian Studios pokrenuo kickstarter za svoj Divine Divinity Original Sin a oni su iz Belgije ?

Ma mogu i ostali, pun je ks projekata iz cele evrope.

Fino napreduju sa kampanjom. Vredi pogledati igru.

SpinTires

:) Ova igra je bila dugo u nezavisnom razvojnom procesu, 5+ godina ali napokon isplivala ove godine :)

Poslednja izmena:

Da, dobar je misonja. Medjutim ima jos zanimljivih indie igara koje su se skoro pojavile ili su aktuelne na Kickstarteru. Meni je ova favorit (ko je detaljno pratio Xbox prezentacije na E3 vec je video najavu):

Gejmplej je Trine fazon koliko vidim a sama igra je mracna varijanta Crvenkape, nesto kao American McGee's Alice. Steta samo sto nisu izabrali UE4 umesto matore verzije endzina, mnogo bi im olaksalo posao a sama igra bi bila bolja.

Tu je jos i Hard West, igra na kojoj rade bivsi clanovi tima koji je radio na Call of Juarez (Techland). Kaubojska igra izmesana sa malo okultnog, varijacija na temu HoMM i King's Bounty igara sa poteznom borbom i kretanjem po izometrijskoj mapi. Mogla bi da bude interesantna igra:

Poslednja izmena:
Tu je jos i Hard West, igra na kojoj rade bivsi clanovi tima koji je radio na Call of Juarez (Techland). Kaubojska igra izmesana sa malo okultnog, varijacija na temu HoMM i King's Bounty igara sa poteznom borbom i kretanjem po izometrijskoj mapi. Mogla bi da bude interesantna igra:

Vise me podsjeca na Desperados-e.

[youtube]kNm0u_XxHJ4[/youtube]

https://www.kickstarter.com/projects/molassesflood/the-flame-in-the-flood

You play as Scout, a "loner wanderer, schooled in the art of wilderness survival." According to The Molasses Flood, she has "seen a bit of everything" and "knows how to deal with the challenges of staying alive in a land that isn't interested in helping."

Another key element of The Flame in the Flood is permadeath. "When you're done, you're done, and if you don't make it, you go back to the head of the river to try again," the studio says. You won't lose everything, however, if you die. Your dog, Aesop, will meet you when you respawn, carrying everything you obtained when you died. "A small mercy from an otherwise cruel fate," the developer says.

Poslednja izmena:

Tech demo iz ove igre je demonstriran pre jedno godinu dana? Mislim da je to neko ovde kacio? Secam se da su u fokusu bile real time refleksije.

@rAMA
Ovo deluje kao da ce vise biti "interaktivno iskustvo" nalik Brothers: A Tale of Two Sons.

Poslednja izmena:
distance.xng

Evo i ja da pitam za malu pomoc,ako je ova tema pravo mesto za to..
Ja sam trenutno u procesu programiranja jedne 2d igrice.Imam zelju da je objavim na nekim od sajtova gde bi se mozda i mogla prodavati,samo ne znam gde da pocnem.Posetio sam kickstarter,samo Srbija nije uopste ponudjena na listi zemalja,a na Steam-u traze 100 dolara za utvrdjivanje verodostojnosti oglasa,tako da oni automatski otpadaju.
Igrica kao igrica nije neko bog zna kakvo remek delo,ali tesim se time da je ipak radim sam.Radi se od 2d pucackoj igri koja za uzor ima old school igru Super pang.Igrica u demo verziji ima 10 nivoa,a u punoj verziji imam zelju da dostignem bar 200 ( sto zavisi od ideja ).Svaki nivo je jedna tacka na mapi i svaki nivo ima svoje ciljeve i zadatke koji se moraju upotpuniti da bi se nivo presao.Mehanika igre je u sustini ista : Gadjati vanzemaljce raznoraznih velicina i ujedno ih izbegavati.Sitniji vanzemaljci nestaju odmah po pogotku,dok se veci cepaju na dva nova ali manja.Uz njih,postoje i razne druge prepreke u nivoima koje stvari mogu dodatno da otezaju i da nivo nacine haoticnim.
Imam i instalaciju demo verzije spremnu,samo mi treba neko mesto koje je posveceno indie igrama...
Pozdrav i hvala unapred..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno