Šta je novo?

Nexus 4,Alcatel Idol X ili nesto trece?

filipo96

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2012
Poena
154
Razmisljam o kupovini novog(polovnog) telefona do 200-220 evra...Bitan mi je CPU,GPU i sto bolja podrska,dok kameru na telefonu retko kad i ukljucujem.
E sad,Idol X ima 1080p ekran,MTK-ov CPU i prevazidjenu PowerVR sgx544 grafiku ali i slot za MicroSD(govorim o single-sim verziji uredjaja),dok N4 ima 720p ekran ,Qualcomm-ov Snapdragon CPU i Adreno 320 GPU bez MicroSD slota.
Da li mi preporucujete da uzmem jedan od ova dva ili neki treci telefon?

Sacekaj jos neki predlog,menj jedino pada na pamet LG Optimus G ako ga nadjes za te pare.Ni on kao Nexus nema slot sa micro sd ali dolazi sa 32gb interne memorije pa bi ti mozda i odgovarao.HW je dobar e sad sto se tice podrske....Sto se tice Nexus 4 podrska nece biti problem,kao ni HW ali tebi problem pretstavlja nedostatak slota za micro sd.Idol X ima micro sd slot(uzeo pre par dana u Telenoru i prezadovoljan sam za sada) ali realno ima najslabiji HW i nisam siguran stize li kit kat za njega.

Pa N4 je pravljen uporedo sa Optimus G-om,tako da im se hardver ne razlikuje osim memorije koje si pomenuo.Tesko da mogu da ga nadjem za ~200 evra.Za sad sam najblizi kupovini polovnog N4 16gb ali necu da zurim posto sam uzeo bratov Alcatel One Touch Idol 6030x koji odlicno radi,ali ima slab MTK6577 CPU i anticki GPU PowerVR sgx531u pa sve novije igrice laguju,a i podrsku gotovo i da nema.

Nazad
Vrh Dno