Šta je novo?

News, Rapidshare, Megaupload, Netshare...

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Obzirom da nas očekuje opet ubrzanje adsl-a i da je cena storage-a sve manja, sve više se sadržaja i skida sa interneta. Htedoh da vidim šta je danas najpametnije uplatiti od sajtova navedenih?!

Bio sam dugo na rapidu, ali otkako su uveli mesečni limit od 80gb, a to bukvalno mogu da skinem za 5 dana više mi baš i ne odgovara. Neznam kakva su iskustva sa megauploadom kod nas?!

MU radi sasvim OK. Ja ga obično koristim za skidanje "one-click" filmova. Takođe, zadovoljan sam i RS-om, NetLoad-om, Easy Share-om... Naravno, sve koristim u FREE varijantama (ranije sam koristio RS premium, ali sumnjam da ću ponovo plaćati ono što mi sasvim odgovara i besplatno ;) )

Proday , razmisli i o seedboxu kao opciji ;)
http://www.kimsufi.com/ recimo ......
Neku od ovih ponuda koristis mesec 2 3, recimo sa Pentium Dual E2180 ... (sa instaliranim ubuntu-om koji je free), za 3 meseca oko 100 eur i miran si minimum celu sledecu godinu ako ne i duze :D Napravis zavidan ratio na svim trackerima koji ti padnu na pamet, sem na hdbitsu :) jer svi imaju box tamo :) ali i tu uz malo truda i pr0n :D mozes da napravis lep ratio. Za dva meseca sam uploadao na tri trackera oko 50 tb ... a moglo je i vise :D

Moras samo proveriti da li je kao i pre da samo FR rezidenti mogu da zakupe box. Kad sam ja uzimao to je bilo tako.

Imao sam premium rapidshare nalog poslednje 2 godine. Posle ovog smanjena protoka na 2.66 gb dnevno morao sam da odustanem od istog.

Presao sam na News i konacno ne moram da brinem o kolicini protoka, kao ni da li ce nesto biti naprasno obrisano.

Minus kod news-a je malo komplikovanija procedura kada nesto hoces da skines, ali covek se navikne.

Takodje uz news moras da platis i neki search site (uglavnom je to 1 evro mescno) jer je vecina free varijanti bezveze.

Poslednja izmena:
Rapidshare je ubedljivo najbolji od tih navedenih odnosno na njemu se nalaze najvise fajlova
ali od kad je uveo ova ogavna ogranicenja ne vredi ni njega uplacivati
ako vec oces nesto onda uzmi news i uzivaj

Meni se Rapidshare zgadio od kako je uveo ovo debiln* ogranicenje! :mad:
Pa jel oni zele da oteraju i ono malo premium korisnika sto su imali, pa da puknu ko zvecka, ili sta?! :wall: Jos sam im slao i protestni mail, ali ni to ih nije previse uzrujalo, izgleda...
Kada mi pocetkom februara bude istekao, najverovatnije uplacujem news, a sa Rapida imam da skidam na divljaka! :-devil-:

Naravno da je RS sve gori, ali njihova politika su uvek bila nekakva ogranicenja; nekad veca, nekad manja, ali uvek ih je bilo.
Ako hoces da uplatis i skidas bez ogranicenja, onda neki News, ali kombinacijom free RS, MU, Netload, i slicnih, dobijaju se sasvim solidni rezultati.

Koji news servis preporucujete za skidanje muzike (electro, house, trance, FLAC)?

Nije bitno koji kod koga upalatis News, vec koje sajtove koristis za pretragu.

Inace svega ima na news-u za sada. Problem moze da bude sa starijim stvarima, ali ja nisam imao takvih problema.

Nov sam u svemu ovome, ali racunica je ovakva.

Uplacen News na 6 meseci - 36 evra.

Sajt za pretrazivanje - (cena sa popustom) 17 evrocenti nedeljno, sto ispadne za 6 meseci malo ispod 5 evra.

Sve to delimo nas 3, tako da nas 6 meseci download-a izadje ~14 evra.

Moram da napomenem da ne podrzavaju svi News provajderi deljene account-ova.

Odlicna stvar je da se fajlovi ne brisu naprasno, kao na rapidu npr.- sto bi znacilo NO STRESS :D

Meni se i dalje cini da je news jedno od najisplativijih resenja. Ja placam 7.5e mesecno news zakup a sto se tice pretrazivaca koristim ove za DZ koji su sasvim ok i uopste ne vidim preteranu potrebu za Newzbinom.

NZBsRus, FST i Merlins portal i to mi je sasvim dovoljno da nadjem sve, a ako slucajno tu ne mogu da pronadjem onda radi NZBIndex.nl.

Poslednja izmena:
NZBsRus je ok, ali nema svega sto meni treba.

Newzbin je 17 evrocenti nedeljno, sto je smesna kinta.

Takodje uz news moras da platis i neki search site (uglavnom je to 1 evro mescno) jer je vecina free varijanti bezveze.

NZBsRus je ok, ali nema svega sto meni treba.

Newzbin je 17 evrocenti nedeljno, sto je smesna kinta.

Hm, gresis. To je kao kad kazes - pukla mi guma na autu, ne moze da se zameni aj zovi i plati majstora. Newzbin ima smisla uplacivati kad se upoznajes sa usenet-om, kasnije ne, jer apsolutno isto indeksira kao i ostali bolji besplatni pretrazivaci.

OK mozda si u pravu, vreme ce pokazati.

Donirao NZBMatrix sa par evrića i rešio problem pretrage nzb fajlova za sva vremena.
Tačno je da i na free sajtovima može sve da se pronađe,ali dosta mi znači preglednost i jednostavnost ovih pay sajtova,tj. prilično štedi vreme,a tih par evra mi ne znače ništa.

Preglednost da, torent trekeri fora. Meni licno to ne odgovara jer trazim tacno ono sto hocu , ovako kad imam pregled ima "potrebu" da neko djubre skinem koje mi realno ne treba ali eto video sam ga tu i aj' daj :d .

Najpregledniji mi je nzbsrus :) A na nzbmatrix sam htio da doniram odma al *** ne moze karticom :( Zbog 220 dana retanacije

Da li mi neko može reći koji News Server omogućava neograničen download sa dve različite IP adrese?
Zaboravio sam da napišem da se ovo odnosi na simultan download.

Poslednja izmena:
Da li mi neko može reći koji News Server omogućava neograničen download sa dve različite IP adrese?

Koliko znam to svaki NEWS server moze, a ako mislis istovremeno provereno je da XLned moze.

Ne dozvoljavaju svi istovremen downlaod sa 2 ip

Hit News dozvoljava download sa vise IP adresa.

Astra recimo ne...

Ljudi, pravite razliku izmedju istovremenog DL sa razlicitih IP adresa i i DL sa razlicitih IP adresa u razlicito vreme.
Covek je pitao koji NEWS server podrzava DL sa razlicitih IP adresa i nije napomenuo istovremeno.

Astraweb podrzava DL sa razlicitih IP adresa samo ne istovremeno.

Imas pravo pitanje je bilo takvo
Dl sa razlicitih ip koliko sam ja upoznat niko bas niko nije zabranio

OK. Hvala svima na informacijama.
BTW Ja sam kriv jer nisam prvo napisao da me interesuje istovremeni download sa razlicitih IP adresa pa sam posle editovao poruku ali bilo je kasno.
Dakle kad se rezimira ovakav nacin download-a podrzavaju XLned i Hitnews.

Ček tebi nisu ubrzali adsl!?

Pazi, ako ti 25.12.2008. godine napišeš da nas očekuje opet ubrzanje aDSL-a, onda pretpostavljam da znaš o čemu pričaš... Nevezano za posljednje ubrzanje...

PS: Da, ubrzali su mi net... A i ja sam sa 512 prešao na 1536...

Dodatak: Jutros pogledam stanje, kad imam šta da vidim - piči dl 200+kb... Ne mrzi me, pa se prijavim na ruter, tamo 2048/192, opet me nr mrzi, pa odem na Beotel-ov sajt, kad i tamo vijest da će od 01.01.2009. godine da ubrzaju net...

aj da nema 20 tema o tome :D

btw, koristim netload... sa rapidom predjem limit a nisam ni poceo da skidam... nema reklama, 20 konekcija, sad na 4 ide punom brzinom, kazu da je do 16 podrzano a taman idem na taj paket i sto je najvaznije neogranicen saobracaj... 54 jura plus 15 dolara kredita za godinu dana... smesno...

Nazad
Vrh Dno