Šta je novo?

News grupe...

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Da li moze sa ptt-a da se pristupi, tj. salje na news grupe na akademskom serveru news.rcub.bg.ac.yu...
Pre je moglo, a sada kaze, posting is not aloved...

na koje domace news servere moze da se salje sa ptt-a?

Pa koliko ja znam zmaj.etf.bg.ac.yu
njemu moze sa svakog provajdera...
probaj i news.cg.yu i za to sam cuo da moze...

news.rcub.bg.ac.yu je samo drugo ie za news.etf.bg.ac.yu, koji je samo drugo ime za... :)
LM na isti se vise ne moze postovati ni sa nekih mesta unutar akademske mreze, tako da sumnjam da je stanje bolje sto se tice ptt-a.
Stvarno nesto mora da se uradi po pitanju tih news servera, to je svakom ISPu deveta rupa na svirali...

mislim da preko google-a mogu da se koriste news grupe koje su inace nedostupne

Zar ptt nema svoj news server?

da, glupi ptt nema news server, a do skoro je lepo radilo preko akademskog, ali su sada pi*cke zavrnuli slavinu...
ne moze ni onaj crnogorski... pa zar nema neki "otvoren" server da moze da mu se pristupi sa ptt-a?!?

dEXE je napisao(la):
da, glupi ptt nema news server, a do skoro je lepo radilo preko akademskog, ali su sada pi*cke zavrnuli slavinu...
To je zbog spamera...moralo se...

moram priznati jedini dobar razlog, ali ipak odredjene grupe su mogle da budu dostupne...

izgleda da jedino ostaje sjajni Google... ziveo on, i ne ubile ga reklame... :)

Ako sam dobro razumeo, ne postoji news na koji može da se postuje sa PTT-a, ili grešim?

Mislim da ne postoji news na koji može da se postuje sa PTT-a direktno. Tj. , PTT nema svoj server, a ostale koji su bili slibodni - vise nisu...

Vrh Dno